Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór,
W jaki sposób, już po zakupie produktu można się dowiedzieć do ilu dni sprzedawca od momentu zakupu produktu zadeklarował jego wysyłkę?
Wiem o tym, że taką informację można znaleźć w z zakładce dostawa i płatność, ale tylko przed kupnem produktu. Po zakupieniu produktu przechodząc do zakupionej przez nas oferty z zakładki Szczegóły Zakupu, nie znajdziemy tam tej informacji.
@LEW433 to Allegro miało jakiś czas temu reklamy gdzie po naciśnięciu "kup teraz" pojawia się kolejna scena z uśmiechniętym kurierem i paczką w zębach... więc co się dziwimy że są takie osoby...
@PawHaft Ale trzeba trochę dystansu do takiej "reklamy" i być"normalnym". Przecież z drugiej strony są ludzie i ich problemy.
@LEW433 a z drugiej strony kupujący który zakupił KRAN w piątek o 13 i musi go mieć na poniedziałek...
@PawHaft Trza do Castoramy i już.A dotychczas był bez kranu?
Tutaj macie przykład z kranem 🙂
@PawHaft, problem polega na tym, Allegro przy każdej ofercie pisze kiedy będzie dostawa. Wyciągają średnią czasu odbioru przesyłek przez kuriera i na tej podstawie o godz. np. 11 piszą przy aukcji "dostawa jutro". Tylko, że kurier był u mnie o 10 i już nic nie wyjedzie. A kurier raczej nie podporządkuje się wymaganiom Allegro😁
@PawHaft Sprzedający, opamiętajcie się, nie deklarujcie wysyłki NATYCHMIAST, jeśli nie możecie jej natychmiast zrealizować.
@xyz96 ja nie deklaruje "natychmiast" a i tak klienci oczekują na wczoraj... należy się szanować, ale przez działania serwisu, zgody na linii sprzedawca-kupujacy nigdy nie będzie. Duzo rzeczy jest po prostu nieczytelnych dla kupującego, co odbija się na sprzedających.
@PawHaft Nie, kupujący nie mogą wymagać wysyłki natychmiast, jeśli sprzedawca w ofercie informuje o wysyłce w ciągu 24 godzin lub w czasie dłuższym. Tak samo nie mogą wymagać dostawy przed czasem określonym w ofercie. Problem mają ci sprzedawcy, którzy deklarują wysyłkę "natychmiast" i natychmiast nie wyślą towaru.
@xyz96 zgadza się, to jest problem sprzedawców że allegro wprowadziło możliwość podania "natychmiast" co jest po prostu "chwytem marketingowym"
natomiast kupujący powinni być świadomi o której godzinie dokonują zakupu i jaki jest dzień tygodnia
@PawHaft Z tym się zgadzam, Allegro wprowadziło do czasu wysyłki nieprecyzyjne pojęcie "natychmiast", a później próbowało to nieudacznie tłumaczyć, że "natychmiast" to jest wysyłka w ciągu 24 godzin 🙂 Mam to na piśmie.
dlatego pisałem że nigdy nie będzie zgody na linii sprzedawca-kupujacy przez "wspaniałe" zmiany jakie wprowadza allegro. Za dużo mieszają w czymś co nie powinni, czyli przewidywany czas dostawy - bo czas wysyłki to określa sprzedawca i tylko on powinien być podawany, a nie "przewidują" w jakim czasie doręczy paczkę przewoźnik - durne wyliczenia na podstawie średniej...
@xyz96 Jest coś, czego nie masz na piśmie?🤔
PS Papier wszystko przyjmie😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere napisał: "Jest coś, czego nie masz na piśmie?"
Mamy na piśmie twoje szumne deklaracje odejścia z forum, trollu: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/ja-te%C5%BC-witam-po-ma%C5%82ym-banie/m-p...
"Papier wszystko przyjmie"
😉
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@pinsplash Dobrze że nie dzwonił do listonosza.I to jest normalne?
@pinsplash samo życie...i to na pewno nie jest legendą
@PawHaft napisał: "samo życie...i to na pewno nie jest legendą"
https://www.youtube.com/watch?v=34ZWp9aMcLs
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@konto zamknięte O dziś "oddział zamknięty" wyruszył na łowy
@LEW433, coś późno, pewnie zamówienia rozwoził, może zawiózł też kran do pimaa😁