anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro dopuszcza oszustów z Chin

wie3k
#1 Nowicjusz#
  • Girlanda ogrodowa na e27 20m kosztuje ok 150 -200 zł. Tymczasem pojawiają się oferty widmo za ok30zł. Sklep chiński znika po kilku dniach ale pojawiają się klony. Zgłosiłem takie oszustwo ale Allegro odpisało że oferta jest ok. Jednak. Już dziś sklepu nie ma. W to miejsce pojawiły się nowe klony z chin z tą samą fikcyjną ofertą. Allegro jakby nigdy nic to toleruje.
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

firmakrzak
#11 Animator#

Nikt nie wie dlaczego.. może mają za dużo kasy, aby wypłacać kupującym z allegro protect.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Myślę se nadal mają więcej dochodów a prowizji niż strat na protekcie. Widocznie Chińczycy jeszcze coś uczciwie wysyłają i to się jeszcze spina. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Monika__L Najwyraźniej nikt tam nie zna pojęcia "straty wizerunkowe" - liczą się tylko słupki wpływów bieżących.

oznacz moderatorów

jony8111
#1 Nowicjusz#

Miałem taką sytuacje  całkiem niedawno zakupiłem używaną część do auta i nie zwróciłem uwagi że sklep jest w chinach. Oczywiście zapłaciłem a przesyłka nie dotarła jakiś kontakt przez allegro był że paczka idzie, że powódź, że coś tam. Otworzyłem dyskusje nie będę się rozwodził kase oddali z allegro protect. Teraz szukałem tej samej części i widze tą samą oferte którą już kupiłem powieloną z 10 razy i każda inny sklep krzak w chinach.  Ci oszuści sprzedają wszystko nawet używane części samochodowe co jest bardzo dziwne więc ku przestrodze. Mam wrażenie że są to POLACZKI podszywający się pod CHińczyków. CHCIAŁBYM ABY ALLEGRO SIĘ TYM ZAJĘŁO BO CHYBA JEST TO NOWA FORMA OSZUSTWA

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Raczej to naprawdę chińczyki. Allegro specjalnie dla nich stworzyło katalog produktów, by bez wysiłku mogli spokojnie w jeden dzień wystawić tysiące produktów, bez trudzenia się opisami. Biedni są tak zagonieni robotą, ze nawet nie wiedzą co wystawiają  i nie wyrabiają z wysyłaniem xD Ale co tam, prowizjaaaaa leci na Amalegro.   A Polacy jak Polacy, stworzą opis, wystawia produkt, załapią trochę dobrych opinii, a potem co kogo obchodzi że chińczyk się podepnie ze swoim 10x tańszym "odpowiednikiem" i opinie poszybują w  dół....

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

Do tej pory od chińczyków kupiłem tutaj 2 razy i 2 razy Allegro interweniowało i zwracało z allegroprotect. 3 - razu już nie będzie. Allegro zwyczajnie w jakiś magiczny sposób przyciąga tutaj wielu oszustów z chin.

Za to na *al..ie..xpre..s nie miałem ani razu jakiegokolwiek problemu.

oznacz moderatorów

lysy_501
#1 Nowicjusz#

Mam to samo kupuje różne produkty na allegro a chińczyki nie wysyłają, co z tego,że może dostanę zwrot liczy się też stracony czas którego allegro mi nie odda

oznacz moderatorów