anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro Protect nie pomaga kupującym, mimo że sprzedawca nie reaguje na reklamację?

cwitlok2
#1 Nowicjusz

Złożyłem reklamację do sprzedawcy, który od ponad 14 dni nie udzielił żadnej odpowiedzi – zgodnie z Kodeksem cywilnym oznacza to uznanie reklamacji. Mimo to Allegro Protect odmówiło pomocy i odesłało mnie na policję.

To nie jest pierwszy raz – podobna sytuacja powtarza się już kilkukrotnie, a każda próba uzyskania wsparcia kończy się tą samą szablonową odpowiedzią.

Czy naprawdę tak ma wyglądać „ochrona kupujących”? Gdzie jest realna pomoc dla klientów, skoro program Allegro Protect w praktyce nie działa?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cwitlok2 Aby uzyskać szybką odpowiedź zakłada się dyskusję i tom sprzedawca musi się ustosunkować. Swoją drogą to na allegro kupujący są bardzo dobrze chronieni jeśli tylko robią zakupy zgodnie z regułami tam panującymi ,za to sprzedawca na ochronę nie ma za bardzo co liczyć .

oznacz moderatorów

cwitlok2
#1 Nowicjusz

Dyskusja była założona, sprzedający nie wypowiedział się przez 14 dni ani razu. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@cwitlok2 Z tego co widzę Allegro zadziałało prawidłowo. Sprzedający został zablokowany i złożyłeś wniosek o zwrot pieniędzy. 

Wniosek został zaakceptowany. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cwitlok2
#1 Nowicjusz

Szkoda, że dopiero teraz gdy tu napisałem, no cóż 😕

oznacz moderatorów