Allegro chce, abym podał serię i numer fizycznego dowodu osobistego. Kiedyś przez profil zaufany nie mogłem zawiesić fizycznego dokumentu, tylko zablokować, gdyż nie wiedziałem, czy zgubiłem, czy kradzież. Obecnie używam e-dowód, więc tylko ten dokument mogę podać. W jednym z banków podałem e-dowód i nie było problemu.
@Client:91720149 gdzie otrzymałeś taką prośbę? Nie widzę, aby obecnie była prowadzona na Twoim koncie korespondencja w tym temacie. Czy chodzi o jakąś zmianę danych?
Prośba jest w aplikacji, oraz o podanie innej informacji. Obecnie nie posiadam dowodu osobistego w plastiku. Nie blokujcie możliwości wpisania e-dowodu.
@Client:91720149 Jeśli nie posiadasz dowodu osobistego w formie fizycznej, możesz przesłać zdjęcie paszportu. Akceptowane są wyłącznie zdjęcia, a nie zrzuty ekranu.
Nigdy nie byłem w krajach, gdzie wymagany jest paszport.
Otrzymałem w aplikacji informację o korzystaniu z odroczonej płatności. Albo będzie możliwość użycia e-dowód osobisty, albo nici z żądania uzupełnienia.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:91720149 dane e-dokumentu, a fizycznego dowodu osobistego są inne.
W Panelu Allegro Pay prosimy o dane fizycznego dowodu, dlatego obawiam się, że podanie danych e-dowodu nie będzie zatwierdzone, dla pewności, napisz proszę za pomocą formularza, Doradca Allegro Pay będzie mógł udzielić Ci szczegółowych informacji.
Tylko serię e-dowodu obecnie używam. Nie mam wpływu, że ta seria ma 4 litery. Nie blokujcie obywatelstwa brakiem serii fizycznego dokumentu. Nie będę wyrabiać fizycznego dokumentu, bo wykonuję brudną pracę, która czasem niszczy linie papilarne, a do tego nie będę tolerował różnych danych osobowych na froncie dokumentu. Skan moich palców będzie porażką. Może mam książeczkę wojskową z komisji poborowej z lat 90 XX wieku, ale tam seria miała 2 litery, a liczb może być więcej. Musiałbym sprawdzić.
@Client:91720149 Tak jak wspomniała wyżej Monika. W Panelu Allegro Pay prosimy o dane fizycznego dowodu. Dla pewności, napisz proszę za pomocą formularza, doradca Allegro Pay będzie mógł udzielić Ci szczegółowych informacji.
Masz ustawowy obowiązek posiadania dokumentu tożsamości (dowód osobisty lub paszport). Nie masz natomiast obowiązku nosić go cały czas przy sobie.
Jeżeli chodzi o w-dowód to jego status powiązany jest ze statusem fizycznego dowodu. Jak zgłosiłeś np zgubienie dowodu, to i w-dowód jest blokowany (nawet jak mObywatel tego nie pokazuje).