anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uzupełnienie danych na koncie

Client:91720149
#8 Zapaleniec

Allegro chce, abym podał serię i numer fizycznego dowodu osobistego. Kiedyś przez profil zaufany nie mogłem zawiesić fizycznego dokumentu, tylko zablokować, gdyż nie wiedziałem, czy zgubiłem, czy kradzież. Obecnie używam e-dowód, więc tylko ten dokument mogę podać. W jednym z banków podałem e-dowód i nie było problemu. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:91720149 gdzie otrzymałeś taką prośbę? Nie widzę, aby obecnie była prowadzona na Twoim koncie korespondencja w tym temacie. Czy chodzi o jakąś zmianę danych? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Prośba jest w aplikacji, oraz o podanie innej informacji. Obecnie nie posiadam dowodu osobistego w plastiku. Nie blokujcie możliwości wpisania e-dowodu.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Client:91720149 Jeśli nie posiadasz dowodu osobistego w formie fizycznej, możesz przesłać zdjęcie paszportu. Akceptowane są wyłącznie zdjęcia, a nie zrzuty ekranu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Nigdy nie byłem w krajach, gdzie wymagany jest paszport. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:91720149  a ja byłem u Niemców 😁

KOGIEL_T_0-1762189934434.png

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Otrzymałem w aplikacji informację o korzystaniu z odroczonej płatności. Albo będzie możliwość użycia e-dowód osobisty, albo nici z żądania uzupełnienia.

20251201_224657.jpg

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika

@Client:91720149 dane e-dokumentu, a fizycznego dowodu osobistego są inne. 
W Panelu Allegro Pay prosimy o dane fizycznego dowodu, dlatego obawiam się, że podanie danych e-dowodu nie będzie zatwierdzone, dla pewności, napisz proszę za pomocą formularza, Doradca Allegro Pay będzie mógł udzielić Ci szczegółowych informacji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Tylko serię e-dowodu obecnie używam. Nie mam wpływu, że ta seria ma 4 litery. Nie blokujcie obywatelstwa brakiem serii fizycznego dokumentu. Nie będę wyrabiać fizycznego dokumentu, bo wykonuję brudną pracę, która czasem niszczy linie papilarne, a do tego nie będę tolerował różnych danych osobowych na froncie dokumentu. Skan moich palców będzie porażką. Może mam książeczkę wojskową z komisji poborowej z lat 90 XX wieku, ale tam seria miała 2 litery, a liczb może być więcej. Musiałbym sprawdzić. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Client:91720149 Tak jak wspomniała wyżej Monika. W Panelu Allegro Pay prosimy o dane fizycznego dowodu. Dla pewności, napisz proszę za pomocą formularza, doradca Allegro Pay będzie mógł udzielić Ci szczegółowych informacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:91720149

Masz ustawowy obowiązek posiadania dokumentu tożsamości (dowód osobisty lub paszport). Nie masz natomiast obowiązku nosić go cały czas przy sobie. 

Jeżeli chodzi o w-dowód to jego status powiązany jest ze statusem fizycznego dowodu. Jak zgłosiłeś np zgubienie dowodu, to i w-dowód jest blokowany (nawet jak mObywatel tego nie pokazuje).

oznacz moderatorów