anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro przekierowuje dostawy do "swoich" paczkomatów?

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

Jestem przekonana, że zaznaczyłam paczkomat InPost, tymczasem paczka pojawiła się w DHL. Jak to możliwe? W tym pierwszym paczka byłaby już na miejscu, DHL nadal ją wiezie (dostawa miała być dzisiaj).Czy przy kolejnych zakupach mam robić screeny, aby idowodnić jaki paczkomat wybieram?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Teresa-T65 Podaj, proszę, numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

ADOOZRQM39

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Teresa-T65  to nie jest numer zamówienia, tylko przesyłki😉

oznacz moderatorów

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

bd954f10-919c-11f0-8d2c-07b2a010202c

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Teresa-T65 kiedyś ,,szłem ,, koło ,,płota ,, ..pisało na nim d..pa , ,, byłem przekonany ,,  , że jest prawdziwa i chciałem pogłaskać ..no ..i ,,se ,, drzazgę w palec wbiłem .

oznacz moderatorów

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

Niesamowite.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Teresa-T65 @KOGIEL_T 

Allegro, choć samo temu zaprzecza, faworyzuje od jakiegoś czasu pewnych przewoźników kosztem innych. Obecnie trwa rozprawa przed UOKiK z powództwa Inpost w tej sprawie.

I możesz mieć (przynajmniej połowicznie) rację twierdząc, że jesteś pewna, że wybrałaś coś innego niż ostatecznie widnieje w szczegółach zakupu.

Z mojego podwórka - zakup z piątku - po długich poszukiwaniach na mapce (bo czasem już inaczej się nie da) znalazłem dogodne dla mnie miejsce odbioru. W potwierdzeniu było wszystko ok, ale postanowiłem zmienić numer telefonu. Uczyniwszy to już chciałem zatwierdzić transakcję, ale wyskoczyła mi w podsumowaniu opłata za wysyłkę. Skonsternowany zacząłem przeglądać jeszcze raz i okazało się, że dokonując jakiejkolwiek zmiany wróciłem niejako do początku i do sugerowanego przez Allegro przewoźnika. Jestem niemal przekonany, że gdyby on też był nieodpłatny, to bym nie zauważył i zatwierdził. Podobnie było gdy przy wyborze płatności cofnąłem się by zaznaczyć "kupon".

Założę się, że moderacja odpowie, że przesyłka została skierowana w miejsce które to Ty zatwierdziłaś.

Z mojego doświadczenia wynika, że wybór przewoźnika musi być ostatnią czynnością jakiej się dokonuje, by nie została zmieniona, a przynajmniej tak jest w wersji przeglądarkowej. Jak to działa w aplikacji to się nie wypowiem, bo nie używam takowej.

Pozdrawiam. Marek

oznacz moderatorów

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

Okazuje się, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Ludzie pisali o tym już w lipcu.Taka sama sytuacja. Nadal czekam na paczkę , która miała być we wtorek...

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Teresa-T65 Poprosiłem odpowiedni dział o interwencję w sprawie Twojej przesyłki.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

Co to zmieni? Obiecana na wtorek przesyłka pojawi się za pół godziny pod moim domem?

oznacz moderatorów

Teresa-T65
#7 Wielbiciel

Jestem pod wrażeniem.Kolejny raz paczka jeździ po sortowniach.

oznacz moderatorów