Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Logowanie się do Allegro oznacza akceptację regulaminu. A w nim jest taki zapis.
Jezeli w regulaminie bedzie zapis ze co roku losowo zabijamy 1 klienta, to jak zaakceptowałeś regulamin to bedzie OK?
Czlowieku zastanow sie zanim coś napiszesz. Regulamin tego belgijskiego portalu jest niezgodny z prawem polskim.
Podaj, proszę jakikolwiek wyrok jakiegokolwiek sądu, który stwierdza nielegalne działania Allegro w dziedzinie, do której się odnosisz. Jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia do Allegro - to napisz do nich, a nie piszesz bzdury na forum, gdzie są tacy sami użytkownicy, jak i Ty i gdzie nikt nie udzieli Ci odpowiedzi innej, niż ta, którą podałem. Chyba że chcesz sobie po prostu pomarudzić na to, jakie to Allegro jest wredne i niedobre. Jeśli tak, to ja odpadam, bo przez 20 lat na forach związanych z Allegro, czytywałem to tysiące razy. A - żeby interweniował "UOKiK (ktory zresztą interesuje się Allegro w paru sprawach, o czym można bez problemu poczytać w sieci) trzeba to najpierw zgłosić. Masz okazję - wykaż się.
@AdasP "Jezeli w regulaminie bedzie zapis ze co roku losowo zabijamy 1 klienta, to jak zaakceptowałeś regulamin to bedzie OK?" - jeśli zaakceptowałbyś taki zapis, to by znaczyło tylko jedno: że popełniłeś tzw. największe kłamstwo Internetu.
I owszem - jeśli to zaakceptowałeś, to będzie OK😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Założyłem wątek, nie po to by czytac wasze fantasmagorie, ale żeby odpowiedzieli na problem pracownicy allegro.
Fantasmagoria, to masz chyba na drugie..co? To jest podwórko Allegro. To oni ustalają tu zasady. Jeśli Ci się to nie podoba - masz dziesiątki innych serwisów sprzedażowych.
Do pracowników Allegro można pisać w wielu miejscach, ale szczerze wątpię, czy odpiszą Ci cokolwiek innego, niż my. Ale proszę - wywołam ich, specjalnie dla Ciebie: @mr_oma , @la_nika , @msniezek , @nat_not , @_HolaOla_
Nikt raczej bez konkretnych powodów nie blokuje kupującym przywileju robienia u niego zakupów na taką blokadę trzeba sobie "zasłużyć".
Haha przywilej robienia zakupów. Niestety ale sprzedawca w naszym kraju nie ma przywileju wybierania sobie klientów. Może [edycja] zrozumieją, że w Polsce obowiązuje polskie prawo.
Czlowieku wystarczy ze negatyw napiszesz ! Po co wiec system ocen, gdy pozniej jestes szantazowany, albo zniknie negatyw albo zablokuje cie. A system ocen jest by ostrzec innych.
AdasP Czyli innym kupującym nie polecasz sprzedawcę jednak sam nadal chcesz robić u niego zakupy😄
Będziemy mieli trzeciego Żarliwego Obrońcę Wszechwładzy Konsumentów na forum. A ja przekonam się na własne oczy, czy to prawda, że neofici są najgorsi...
.
@AdasP Oni dodają ciebie na CL, za komentarz albo coś co nie spodobało się sprzedającemu, kup z innego konta.
Dziekuje za podpowiedz, jest genialna, szczególnie jak masz wykupiony allegrosmart. Na pewno skorzystam i z innego konta i ponownie wykupie allegrosmart.
Sprzedającemu moze sie cos nie podobać to nie znaczy, że będzie wybieral sobie klientów. Może wreszcie komu bedzie sie chcialo i zrobi z tym porządek interweniując UOKiK. A allegro dostanie odpowiednią karę
@AdasP Sprzedający nie ma prawa odmówić sprzedaży bez uzasadnionych powodów, a czy powody są uzasadnione, może orzec jedynie sąd. Moim zdaniem wpisywanie kogoś na czarną listę na podstawie jego wpisów na forum nie jest uzasadnionym powodem i może to stanowić naruszenie prawa, podobnie jak za zgodny z prawdą komentarz negatywny. Allegro daje możliwość zablokowania kupującego, ale za samo zablokowanie odpowiada sprzedawca.
@xyz96 Zaraz i Ty dostaniesz po uszach, bo nie takiej odpowiedzi zapewne spodziewa się pytający 😛
Masz racje, ale co z tego jak allegro pomaga lamac prawo handlarzom
@AdasP Że pomaga, to fakt. Nie musi udostępniać czarnej listy, a jednak udostępnia. Czernej listy sprzedawców nie ma - nie wpiszesz sobie żadnego [edycja] na taką listę, aby przez przypadek u niego ponownie nie kupić.