anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dostałem pozew do sadu

izka8028
#1 Nowicjusz#

Dostałem pozew do sądu gdyż nie odebrałam przesyłki która była za pobraniem. Czy sprzedający mógł wejść na drogę sądową z tego powodu?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Ziolko39
#21 Demiurg#

@izka8028 Owszem mógł > poniósł koszty wysyłki i powrotu nieodebranej paczki > zawarłaś umowę i powinnaś się z niej wywiązać > poniósł też koszty obsługi (jak ma pracowników) i pakowania 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A od kogo ten zakup, a czy odstąpiłeś od umowy zakupu?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Przecież to sprawa cywilna, może o wszystko. Na tym portalu nie ma prawa dochodzić swego. Dawniej po prostu wrzuciłby Cię na czarną listę i oboje byście już nie musieli się denerwować. Teraz żeby to zrobić to musiałbyś mu taki numer wyciąć 3x, a po pół roku wspaniałomyślny portal by Cię z tej listy usunął. Tak jest gdy się przypiera sprzedawców do muru. Nie odbierasz paczki to on musi pokryć koszt jej podróży w obie strony, do tego nie potrzebnie ryzykuje uszkodzenia itp. 

Będzie tego coraz więcej, bo zabrano sprzedawcą możliwość obrony przed takimi niepotrzebnymi stratami. Podziękuj portalowi. Ich ochrona kupujących polega ostatnio na wmawianiu kupującym że im wszystko wolno, a potem ups nie są stroną w tym konflikcie...

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Nie martwiłbym się aż tak tym pozwem.

oznacz moderatorów