Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu 30.11.2025 r. zakupiłem i opłaciłem towar na Allegro. W dniu 2 grudnia otrzymałem informację, że przesyłka w doręczeniu a w dniu 3 grudnia, że odesłano do nadawcy ?!!!! Przesyłka w ogóle nie znalazła się w boksie dhl. Zgłosiłem sprawę w kilku miejscach i w dniu 3 grudnia otrzymałem e-mail wiadomość, że sprawa zostanie załatwiona przez Allegro. W dniu 4 grudnia otrzymałem informację od Pana Michała (edycja) z zespołu Allegro, że sytuacja jest spowodowana błędem oddziału Allegro i zamieszczone przeprosiny. Równocześnie zostałem pouczony że ja??!! mam złożyć reklamację do sprzedającego (czemu on jest winny?)
i prosić o zwrot pieniędzy i zamówić ponownie towar (pomieszanie z poplątaniem). Podobnych bzdur dawno nie słyszałem i nie widziałem. Będę się domagał od Allegro rekompensaty finansowej, przesłanie zamówionego
i opłaconego towaru. Nr zgłoszenia: 56748279, nr przesyłki: AD01EEGA34.
@horski rozumiem, że nie jesteś zadowolony z całej sytuacji, ale nasz pracownik w korespondencji, którą wskazałeś napisał: "W tej sytuacji zalecam skontaktować się z sprzedającym i poprosić o złożenie reklamacji" - zgodnie z prawem to sprzedawca jako nadawca musi złożyć reklamację na tę przesyłkę, żeby mogła zostać rozpatrzona. Z uwagi na to, że to błąd naszego magazynu najprawdopodobniej zostanie uznana, ale takie są formalności.
Zgodnie z jakim prawem w takiej sytuacji sprzedawca ma składać reklamację? Proszę mi podać to prawo. Jeżeli takie są Wasze formalności to oznacza to, że są niezgodne z prawem. Sprzedawca wszystko załatwił jak należy. Wy zawaliliście sprawę i proszę to naprawić. Takie właśnie jest obowiązujące w Polsce prawo. Jeszcze raz zwrócę się do Waszych przełożonych, jak to nie poskutkuje to w następnym kroku do UOKiK i następnie do sądu. Takie są właściwe ścieżki prawne obowiązujące jeszcze w Polsce a nie wymyślone przez Allegro formalności.
@horski zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem pocztowym. Polecam lekturę tego dokumentu Urzędu Komunikacji Elektronicznej gdzie znajdziesz informacje nt. procedur reklamacji przesyłek w Polsce.
Zupełnie Pani nie zna prawa.
On nie jest winny. Jednak tak działa Allegro. Sprzedawca ponosi koszty błędów dostaw, które włącza tylko dlatego, że bez nich nie może smart wysyłać... W praktyce koszty te są wliczane potem w ceny towarów i płacą za nie najporządniejsi kupujący.