anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moja umowa z alegro została rozwiązana

MISIEK697300
#7 Wielbiciel

Dzień dobry dostałem e-mail że moja umowa z allegro została rozwiązana, zakupy robię regularnie. Albo jacyś oszuści sie podszywają? 

Screenshot_20250922_001652_Poczta o2.jpg

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@MISIEK697300 

Przyczyna zamknięcia konta powinna być podana w mailu informującym o zamknięciu.

Ostatnio Allegro zamyka masowo "martwe" konta na których od kilku lat nic się nie działo (brak zakupów, czy aktywnych ofert). Często zdarza się, że użytkownicy mają po kilka kont, o których istnieniu zapomnieli. W tytule maila o zamknięciu konta jest podany login (nazwa użytkownika). Sprawdź, czy wiadomość przypadkiem nie dotyczy konta innego niż to które aktualnie używasz.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@MISIEK697300 umowa na koncie podanym w mailu została rozwiązana z uwagi na brak aktywności na nim. Nie ma to wpływu na Twoje główne konto, z którego korzystasz. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MISIEK697300
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź  nie kojarzę ze mam 2 konta 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@MISIEK697300 dość często zdarza się, że klienci przez przypadek zakładają drugie konto i o nim nie wiedzą/zapominają. Dlatego właśnie usuwamy te konta, które nie są użytkowane.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MISIEK697300
#7 Wielbiciel

Witam sprawdzałem i mam jedno konto allegro, dlaczego dostałem tego e-maila o zamknięciu konta ?

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

A jaki login był w tym mailu od Allegro z informacją o zamknięciu konta. W mailu piszą imię i nazwisko (login)

oznacz moderatorów

MISIEK697300
#7 Wielbiciel

Login który aktualnie używam 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

To chyba moderatorzy powinni to zobaczyć.
I zgłosić, że nie chcesz zamykać swojeo konta  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@MISIEK697300 Teraz masz już jedno, bo pozostałe Ci zamknęli.

W mailu informującym o zamknięciu konta jest nazwa (login) konta które zostało zamknięte. Sprawdź sobie i porównaj, czy podana tam nazwa jest taka sama jak nazwa konta z którego teraz korzystasz.

Zapewne nie. Bo tak jak wielu przed Tobą albo zapomniałeś, że założyłeś więcej kont, albo co jeszcze bardziej prawdopodobne, założyłeś te konta "nieświadomie", choćby przy okazji wymiany smartfona i instalacji nowej aplikacji.

A jeśli jesteś pewien że zawsze miałeś tylko jedno konto, to zapewne jest to "błąd systemu" bo na Allegro od jakiegoś czasu "wszystko się sypie".

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

@MISIEK697300 

...nie zdążyłem dopisać do poprzedniego wpisu...

Przy zamykaniu konta dostaje się trzy wiadomości:

1) Wkrótce możemy usunąć Twoje konto

2) Przypomnienie: wkrótce możemy usunąć Twoje konto

3) IMIĘ NAZWISKO (NAZWA KONTA) Twoja umowa została rozwiązana

a przynajmniej tak było w moim przypadku.

Dostałeś wszystkie 3?

Jeśli możesz się do konta zalogować, to z całą pewnością to konto nie jest usunięte.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów