Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Roy i reszta krezusów Allegrowyxh z zarządu mają spokój, nachapali się już po uszy. Zapewne nawet nie znają polskiego. to i nie ma problemu, nie muszą czytać tysięcy negatywnych opinii, nie muszą czytać forum. Nie ma problema, Polska fajna kraj.
A może się mylę i właśnie z przejęciem czyttają allegro gadane... opalając się na swoim jachcie zacumowanym u wybrzeży Kanarów i już myślą jak uzdrowić Allegro.
Ja juz powoli minimalizuje zakupy z allegro. Popelniaja swiadome samobojstwo serwisu. Wrogie przejecie? Kto wie... Wszystkie dobre cechy tego serwisu zastepuja badz likwiduja i powoli serwis ten staje sie bezuzyteczny. Jak bedzie trzeba to calkowicie zaprzestane zakupow internetowych i powroce do zakupow w terenie.
Cały internet jest pełen miejsc, gdzie można kupować 😉 większość sprzedawców ma też swoje sklepy...
Dwadzieścia lat temu uzupełniałem tu przede wszystkim swoje kolekcje, sprzedając nadwyżki, potem sprzedając inne używane rzeczy... Przez wszystkie te lata akceptując co tutaj się działo: co raz wyższe prowizje, wywalenie prywatnych sprzedających poza nawias (na Allegro Lokalnie) - to jeszcze udawało się obejść klikając w ten maleńki link pozwalający wystawić jednak na normalnym Allegro... Potem prowizje już całkiem **piiip***** w kosmos - faktycznie bywało że lepiej opłacało się na Lokalnie wystawić... Potem już nie opłacało się tu wcale wystawiać, no ale pozostało kupowanie - było tanio, wygodnie... (może nadal jest tanio, tylko nie mam czasu tego sprawdzać, przez zbyt dużo śmieci trzeba się przebijać).
Dla mnie osobiście te zmiany są taką cholernie gorzką pigułką do przełknięcia chyba głównie dlatego, że wiem iż to też moja wina - nas wszystkich, to my wyhodowaliśmy na własnej piersi tego molocha... przełykaliśmy wszystko, ale mnie już w końcu w gardle stanęło i w tym momencie mam dość.
Oj zgadza się !
Słoiki z allegro się nie popisały tym razem.
Brak możliwości szukania po konkretnej frazie znajdującej się w opisie to jedno wielkie g...
Szukam po prostu przez google i czekam z nadzieją, aż jakiś spec wymyśli nakładkę czy cuś co ominie brak tak potrzebnej opcji.
No ale szukasz przez Google i nadal dajesz im zarobić? 😞
Też nie rozumiem takiego podejścia. Nakładki, pluginy, zewnętrzne programy - do wyszukiwania ofert na Allegro. Czy po to Sprzedawcy płacą bardzo wysokie prowizje dla Allegro, żeby jeszcze Kupujący wspomagali ten pazerny portal tworzeniem nakładek na jego wadliwą wyszukiwarkę?! Kupujący, opamiętajcie się! Trochę refleksji - co Wy wspieracie takim wpraszaniem się na siłę.
"tworzeniem nakładek na jego wadliwą wyszukiwarkę" ona nie jest wadliwa, ona jest tak celowo i premedytacją zaprogramowana (a wcześniej testowana przez wiele miesięcy), tu chodzi o GIGANTYCZNE pieniądze a nie o wygodę kupujących czy równe szanse dla drobnych sprzedających - jest to tzw. DECYZJA BIZNESOWA. Krok po kroku (takie gotowanie żaby) wyszukiwarkę Allegro zmieniają tak aby coraz bardziej przypominała w działaniu sugeściarki czyli pseudowyszukiwarki znane z /\m/\zona czy /\liexpress.
Nie sugeruj się też tutaj wypowiedziami moderatorów, bo im płacą za to aby nam kłamać prosto w oczy i pluć nam w twarz.... - mocne słowa, ale jak inaczej nazwać łajdactwo typu: "mało osób korzystało z opcji <<szukaj w opisie>> dlatego ją usunęliśmy" i jednocześnie "była to bardzo droga opcja w utrzymaniu" i mocno im serwery grzała.
Drogie Allegro wiecie może jak rozpadło się Imperium Rzymskie? Pewnie zapatrzeni w słupki i zajęci pazernym i często nieuczciwym zdobywaniem pieniędzy (eliminując drobnych sprzedawców w "białych rękawiczkach") nie wiecie. Powiem wam: od środka!
Moim zdaniem, to jak dotąd najbardziej trafny opis obecnej sytuacji jaki czytałem.
Pewien czas temu, próbowałem uświadomić bywalcom tego forum, że zarząd tej gnijącej platformy jaką stało się Allegro, nie kiwnie nawet palcem aby spełnić
oczekiwania kupujących i sprzedających tak długo, jak długo nie przełoży sie to na wyniki finansowe satysfakcjonujące akcjonariuszy tej spółki. Kupujący i
sprzedający są jedynie środkami do realizacji celów nadrzędnych, wśród których satysfakcja użytkowników z pewnością nie jest na wysokiej pozycji, lecz co najwyżej
stanowi jedynie pochodną procesu realizacji "strategii biznesowej".
Moderatorzy są w tym układzie tylko zwykłymi korposzczurami realizującymi narzucone im z góry zadania i oprócz wyświechtanych korporacyjnych formułek mają niewiele do powiedzenia, nie mówiąc nawet o jakimkolwiek wpływie na aktualny stan istniejącego problemu.
Masz oczywiście rację. I w sumie chyba lepiej że się moderatorzy nie odzywają, bo co mają więcej napisać? Nie ma sensu nam wmawiać że jest pięknie i wspaniale, tylko by z siebie jeszcze większych głupków zrobili, a nic innego napisać nie mogą.
Witam,
Gdzie jest opcja "szukaj również w opisach"?
Często kupuję przedmioty kolekcjonerskie. Zależy mi żeby posiadały konkretne bardzo specificzne i szczegółowe cechy. Zwykłe wyszukiwanie po nazwie ich nie wyłapuje ponieważ jest zbyt upośledzone i zwraca błędne wyniki.
Poproszę o pomoc.
Niestety ale temat wałkowany wielokrotnie. Serwis ma gdzieś zarówno sprzedających jak i kupujących. Ma tak być, bo tak jakiś Włoch co już parę firm do plajty doprowadził powiedział, a my nie wiemy co piszemy i wszystko jest dla naszego dobra. Ludzie z Twojej branży już przestali tu zaglądać z tego samego powodu.
Wygląda na to że serwis sam lepiej wie co klientowi jest potrzebne i od kogo ma to nabyć .
@NastyKhan funkcja ta nie jest już dostępna. Pamiętaj jednak, że podczas poszukiwań możesz korzystać ze znaków specjalnych: np. fraza wpisana w cudzysłów spowoduje, że wyszukiwarka odszuka dokładnie taki wyraz, jaki podano. Możesz też zawęzić wyszukiwanie do konkretnej kategorii.
Czy wyszuka ją w opisie?
Przykład:
Szukam konkretnego dzbanka z 1988 z wygrawerowanym gryfem. Rzadki model.
Mam aukcję o nazwie "Dzbanek miedziany".
W opisie "Witam, sprzedam dzbanek miedziany z lat 80, Na dole widoczny grawer jakiegoś zwierzęcia, może gryfa? Zapraszam."
Jak mam znaleźć taką aukcję?
@NastyKhan w takiej sytuacji możesz skorzystać z filtrów i zawęzić poszukiwania do danej kategorii.
Z całym szacunkiem, ale nie masz pojęcia o czym piszesz. To pięknie brzmi, zawęzić poszukiwania do danej kategorii, jak tam może być 100+ przedmiotów. NIE MA żadnych filtrów które pomogą zawęzić poszukiwania poza ewentualnie kolorem czy materiałem z jakiego jest wykonane. A wasza wyszukiwarka nie przeszukuje opisów jak wcześniej informowaliście. Tyle w temacie.
Zastanawiam się czy opinie użytkowników odbijają się echem gdzieś wyżej, czy to tylko takie pogaduszki i nikt decyzyjny wyżej w ogóle nie otrzymuje żadnego sygnału, że coś jest nie tak.
Zawęzić w ten sposób to sobie może tylko zakładając, że sprzedawca wystawił w danej kategorii i użył tych samych filtrów...
Wg. wcześniejszych zapewnień moderatorów usunęli funkcję bo nikt nie używał i miało działać automatycznie, ale obecnie już jak widać przyznają wprost że kłamali 😂
Dodatkowo odpowiedzi tak zwanych moderatorów sugerują, że mogą oni być jedynie botami opartymi o AI. Ludzie raczej nie zachowują się w taki sposób, bezmyślnie powtarzając w kółko te same formułki, nawet w oderwaniu od sedna konkretnego problemu 😉