Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Sprawa prosta szukałem sprężyn nierdzewnych na allegro. Już znalazłem sprzedawcę i chciałem w jego ofertach wyszukać tylko nierdzewne. Ale sprzedawca w opisach dał nierdzewne. A allegro nie wyszukuje w opisach. Sprzedający na szczęście prowadzi firmę i w jego firmie można wyszukać co chcemy. Teraz allegro będzie jak wyszukiwarka firm gdzie można kupić.
Oj taaa. Córka sobie wczoraj kurtkę kupić. Z przyzwyczajenia zaczęłam szukać na allegro, a skończyłyśmy na She.inie (dostawa w 4dni za darmo i zwroty nie to co tu). Z butami to samo z przyzwyczajenia zaczęłam tu szukać kupiłam tylko jedne, bo akurat małolata się na punkcie dziurek do sznurówek w kształcie gwiazdek zakręciła, 2 pary męskich (i to droższych marek) już na eo.bu.wiu.
Jeszcze nie dawno jak zaglądałam na allegro to kończyłam zakupy na allegro, teraz to takie wejście z przyzwyczajenia z sentymentu i przejście gdzie indziej. Oczywiście w trakcie zakupów wyskakuje piękna ankieta "jak oceniasz wyszukiwanie" tylko jak widać nikt tego nie czyta... Parę pier.dół typu taśma pakowa za 30 zeta to tu jeszcze wzięłam, bo wyszło ciut taniej niż na Er..li póki smarka jeszcze mam. Ale szczerze co ja czasu zmarnowałam, żeby te 2zł zaoszczędzić, ze 2h. Na raptem 4 zakupy, taśma jedna, taśma druga, paczka kopert i kilka folii bąbelkowych. To wyszukiwanie jest chore.
Powinni zacząć dopłacać do zakupów w ramach rekompensaty za utrudnione warunki. To jest sadyzm wobec użytkowników.
No ja szukam u wujka g, bo na allegro nic nie idzie znaleźć - ostatnio odesłał mnie do sklepu ME (mieli taniej i też darmową przesyłkę...)
No takie życie teraz.
To samo miałem ostatnio z zakupem monitora bo mój już wysłużony stwierdził że przestanie działać jak należy. Na Allegro śmietn.ik jak zwykle (chociaż mam wrażenie że ten stan się pogłębia) , no takie burdello że po otwarciu 20 zakładek z super porównaniem X ofert i z mixem niewiadomo czego, łącznie z przewodami, meblami i innymi ś.mieciami zamiast monitorów w super katalogach, dosłownie zacząłem się śmiać sam z siebie co ja tutaj w tym sy/fie w ogóle jeszcze robię. Niestety przyzwyczajenia ponad 20 lat robienia zakupów najpewniej. Dalszy krok to wujaszek G i 3 min szukania, bezstresowy zakup na stronie producenta z darmową dostawą i żadne smarki nie są potrzebne. Allegro zostaje do zakupu bzdur a poważne zakupy koniecznie na poważne strony bo Allegro z dniem wprowadzenia na h-ama zmian, przestało być poważnym pośrednikiem sprzedaży a jakąś tandetną podróbą aliekspresso, no chyba że ktoś jest totalnym mas/och/istą wtedy można takiemu delikwentowi zaproponować znalezienie czegoś bardziej specyficznego niż garnek, patelnia i obserwować jak czerpie z tego przyjemność 🙃
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
W jaki sposob mam w tej cudownej wyszukiwarce znalezc wideorejestratory oparte na sensorze IMX678?
na szczęście na Ewa Radek Lilia Ilona wyszukiwarka działa fenomenalnie 🙂
@ppw-project napisał(a):
Ewa Radek Lilia Ilona 🙂
Też działam pod tym kodem 👍
Polecam wszystkim sfrustrowanym tutejszym betonem.
Dodałem pierwszy raz ocenę w AppStore i zalogowałem się tutaj żeby wyrazić swój zawod likwidacja szukania w opisach. Przecież wszyscy szukają w opisach gdy standardowe wyszukanie nie kończy się zakupem.
40 stron rozmowy o BRAKUJĄCEJ FUNKCJONALNOŚCI, która była, które jest potrzebna, która zniknęła. 40 stron rozmowy o zderzeniu użytkowników ze ścianą.
ALLEGRO, zrobisz coś z tym? (usunięcia dyskusji nie miałem akurat na myśli)
Przywrócenie tej funkcji, to dosłownie kilka kliknięć, ale dla nich to nie jest zwykła sprawa. Ciekawe czy już kogoś wyje...za ten pomysł, czy to dopiero nastąpi w wyniku analizy wprowadzonych zmian z uwzględnieniem tendencji spadkowej.
@szneider napisał(a):
Przywrócenie tej funkcji, to dosłownie kilka kliknięć,
Jesteś pewien, w obliczu połączonych produktów? a jak jeden produkt ma coś w opisie, a inny, niby ten sam nie ma, to powinni wyświetlić wszystkie? Połączone czy rozłączone? (bo tego drugiego nie zrobią). Ja myślę, że w tym jest trudność...
To wyświetlasz produkt z główna oferta ta co zawiera.
@przemo-c napisał(a):
To wyświetlasz produkt z główna oferta ta co zawiera.
Nie przejdzie jeśli nie jest promowana 🙂
(znaczy na normalnym portalu by przeszło, ale nie na pazernym Allegro)
To była dla mnie jedna z najbardziej przydatnych opcji. Aktualny silnik (i opcje) wyszukiwarki + **piiip**yczne grupowanie to jedna z największych wtop allegro.
Ostatnio szukałem procesora i trafiłem na odpowiedni dopiero po ustawieniu masy filtrów. Zrobiłem test i wpisałem w wyszukiwarce dokładnie to co było w tytule aukcji. Jaki efekt? Żaden. Nie ma takiej aukcji !!! Google oczywiście znalazło od razu.
Ciekawe co myślą sobie Sprzedający kiedy wystawiają dobry przedmiot w dobrej cenie i mają dziennie 1-2 wyświetlenia.
Tak to jest kiedy brak zdrowej konkurencji.
Allegro ma "jakiś problem". Proponują ponownie wyszukać.
Boże... Oni sami dla siebie są chyba problemem. Było dobrze, to trzeba zepsuć.
[EDIT]
A tak swoją drogą (wiem, że tego nie zrobią - to strata kasy) mogliby w wynikach wyszukiwania wprowadzić opcję "Ukryj promowane/sponsorowane oferty".
Ale tak jak wspomniałem - nie zrobią tego, bo dużo osób by korzystało z takiej opcji.
@PresidentJackson napisał(a):
A tak swoją drogą (wiem, że tego nie zrobią - to strata kasy) mogliby w wynikach wyszukiwania wprowadzić opcję "Ukryj promowane/sponsorowane oferty".
Ale tak jak wspomniałem - nie zrobią tego, bo dużo osób by korzystało z takiej opcji.
Mnie by wystarczyło żeby chociaż wyświetlali na górze listy wyszukiwania "kontener" w którym faktycznie są najtańsze przedmioty przy wyborze "od najtańszych"... już kij z tymi sponsorowanymi i promowanymi, no niech będzie, ale żebym chociaż wiedział że jak kliknę w PIERWSZYM wyniku "pokaż XX ofert" to tam faktycznie będzie najtańsza, bo teraz to może być wszędzie... ponieważ sortuje najtańsze ale nie wiem co - promowane chyba?
A tak swoją drogą przeglądałem wczoraj skrypty Greasy Fork i tam jest skrypt na ukrywanie "reklam" czyli sponsorowanych ale stary skrypt, pewnie już nie działa...