Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Ale to też nie jest bariera nie do przejścia wyświetlasz ten sam produkt 2 razy u góry z promowaną na dole z tą co wyszukano w opisie tak jak bywało dawniej.
To była dla mnie jedna z najbardziej przydatnych opcji. Aktualny silnik (i opcje) wyszukiwarki + **piiip**yczne grupowanie to jedna z największych wtop allegro.
Ostatnio szukałem procesora i trafiłem na odpowiedni dopiero po ustawieniu masy filtrów. Zrobiłem test i wpisałem w wyszukiwarce dokładnie to co było w tytule aukcji. Jaki efekt? Żaden. Nie ma takiej aukcji !!! Google oczywiście znalazło od razu.
Ciekawe co myślą sobie Sprzedający kiedy wystawiają dobry przedmiot w dobrej cenie i mają dziennie 1-2 wyświetlenia.
Tak to jest kiedy brak zdrowej konkurencji.
Allegro ma "jakiś problem". Proponują ponownie wyszukać.
Boże... Oni sami dla siebie są chyba problemem. Było dobrze, to trzeba zepsuć.
[EDIT]
A tak swoją drogą (wiem, że tego nie zrobią - to strata kasy) mogliby w wynikach wyszukiwania wprowadzić opcję "Ukryj promowane/sponsorowane oferty".
Ale tak jak wspomniałem - nie zrobią tego, bo dużo osób by korzystało z takiej opcji.
@PresidentJackson napisał(a):
A tak swoją drogą (wiem, że tego nie zrobią - to strata kasy) mogliby w wynikach wyszukiwania wprowadzić opcję "Ukryj promowane/sponsorowane oferty".
Ale tak jak wspomniałem - nie zrobią tego, bo dużo osób by korzystało z takiej opcji.
Mnie by wystarczyło żeby chociaż wyświetlali na górze listy wyszukiwania "kontener" w którym faktycznie są najtańsze przedmioty przy wyborze "od najtańszych"... już kij z tymi sponsorowanymi i promowanymi, no niech będzie, ale żebym chociaż wiedział że jak kliknę w PIERWSZYM wyniku "pokaż XX ofert" to tam faktycznie będzie najtańsza, bo teraz to może być wszędzie... ponieważ sortuje najtańsze ale nie wiem co - promowane chyba?
A tak swoją drogą przeglądałem wczoraj skrypty Greasy Fork i tam jest skrypt na ukrywanie "reklam" czyli sponsorowanych ale stary skrypt, pewnie już nie działa...
Dobry wieczór, nadal brak opcji (tak, chociażby opcji, ktorą np.
trzeba bhyłoby zaznaczać - ale by istnała przynajmniej, jako tu
tak istotna możliwość...) _wyszukiwania w opisach ofert_, czyli
zasadniczego i istotnego sposobu... kupienia czegokolwiek ;-|
sensownego, po sensownym tego znalezieniu...
Żadne 'mowy', z elokwencją nawet, logicznym rozumowaniem
i przede wszystkim argumentacją, uzasadnianiem itp. -- chyba
już w ogóle do..."świadomości i sumienia" "Allegro" nie trafia...
Pomimo przekazywania treści rozmów telefonicznych (ponoć..)
- na prośby usilne użytkownika...I żadne chyba też elaboraty....
pisemne ani słowne tego nie zmienią, niestety - zatwardziałość
tu jest wszak... 'niepojęta' i jeszcze może jakieś "iskierki nadziei"
tlą się, nadziei na zmitygowanie się, opamiętanie się, wyjście tu
z tego egoizmu i egocentryzmu przez osoby decyzyjne "Allegro".
Znikoma szansa, jest już grudzień, końcówka roku 2024, pewne
"właściwości" systemu "Allegro" jeszcze 'na domiar' popsuły się;
tak, "Allegro", jak już psuć i niszczyć, co dobre i nieodzowne, to:
"już tak najlepiej zbiorczo, kompleksowo, "na żywioł"...".
"Prezent "na Mikołaja", "prezenty pod choinkę" dla nas,
Użytkowników - "Allegro już tu, niestety, 'bezdusznie, cynicznie,
bezceremonialnie' odnosi się do... naszych monitów, apeli...itp.
Itd. ... Powstaje już beznadzieja..... ;-|
CÓŻ, zobaczymy, co przyniesie przyszły rok, kolejny kwartał ;-|
- kwartał nowego kolejnego roku,
oby "normalnego allegrowsko" wreszcie -- może ktoś tamże ;-|
zlituje się, zmityguje się, tak zwanie "odkęci" tak zwany absurd.
Do sumienia moze apelować, a może ... egzystencji "Allegro"...
Z Szacunkiem i poważaniem WIELKIM - do Użytkowników Forum,
do Użytkowników tej Społeczności Allegro; WSPANIAŁE BYŁY TU
Państwa WYPOWIEDZI i ZAANGAŻOWANIE; EFEKTY od nas jakby
coraz mniej zależały; ale - nie załamywać się, nie poprzestawać...;
nie rezygnować; jedna decyzja potrafi wszystko zniszczyć, ale ;-|
też i jedna potrafi... zbudować.
Z optymizmem.
Jarosław Kwaśniewski.
JKWX.
--------
04-12-2024
20:32
@JKWX Jarek, czego beczysz? Otrzyj łzy, głowa do góry, trochę dumy. Jeśli gdzieś Cię nie chcą, nie narzucaj się. W przyszłym roku... to ja serdecznie życzę allegro mocnego upadku i rozpadu na drobne, nie do pozbierania, kawałeczki. Nikogo to tam nie zaboli, bo rotacyjny prezes swoje miliony (tak, miliony! poczytaj) już zarobił (za chwilę gdzie indziej będzie robił bajzel), a cała armia posłusznych systemowych funkcjonariuszy poszuka sobie innej roboty (zresztą, nie żal mi ich). To już nie jest polska firma, lecz obcy moloch, który swoich użytkowników nie szanuje.
Na szczęście jest konkurencja - polska - ILRE (czyt. od końca, tu cenzura ostro działa). Ruch się tam przeniesie, powolutku, systematycznie, ale przeniesie - cierpliwości. Dajmy im zarobić! Sprzedawcy rozkładają swój towar na różne platformy, bo na allegro już nie zarabiają jak kiedyś.
Życzę udanych zakupów - ale nie tutaj 😊
To niestety nie dońca racja....
Praktycznie MONOPOLISTYCZNA pozycja Allegro w Polsce nie zawsze daje możliwość takiego działania.
Również działania Sprzedawców podtrzymują tą pozycję.
Jakże dziwie się, gdy wchodzę na stronę Sprzedawcy i tą samą ofertę widzę 10% drożej niż ma on wystawioną na Allegro. Plus oczywiście darmowa przesyłka od 200/500/1000 zł....
Nie rozumiem, jak może się to opłacać gdy trzeba zapłaić za: promowanie, prowizję, Smart-a itd...?
To samo dotyczy ofert na innych platformach. Tam prowizję są odrobinkę niższe, ale ceny Sprzedawców sporo wyższe...
Pewnie nie tylko Allegro szuka "jeleni"...
@Arkadia_OK napisał(a):
To niestety nie dońca racja....
Praktycznie MONOPOLISTYCZNA pozycja Allegro w Polsce nie zawsze daje możliwość takiego działania.
Jakiego działania nie daje możliwości?
@Arkadia_OK napisał(a):
Jakże dziwie się, gdy wchodzę na stronę Sprzedawcy i tą samą ofertę widzę 10% drożej niż ma on wystawioną na Allegro. Plus oczywiście darmowa przesyłka od 200/500/1000 zł....
Nie rozumiem, jak może się to opłacać gdy trzeba zapłaić za: promowanie, prowizję, Smart-a itd...?To samo dotyczy ofert na innych platformach. Tam prowizję są odrobinkę niższe, ale ceny Sprzedawców sporo wyższe...
Masz rację ale ja zamierzam w takim przypadku pisać wprost do sprzedawcy właśnie to co napisałeś: "Dzień dobry, znalazłem Pana/i ofertę na Allegro i jest ona niższa, nie chcę tam kupować, chcę kupić za taką ceną tutaj" (gdziekolwiek będzie to tutaj). I albo się zgodzi i zarobi, albo nie i cześć - dzisiaj jest konkurencja, nie zamierzam kupować już ani tutaj ani u takich sprzedawców 🙂
Widziałem tą reklamę i dokładnie to samo pomyślałem. Co za bezczelność, 99,9% negatywnych opinii użytkowników na temat ostatnich zmian a oni to mają gdzięś. Chyba faktycznie chodzi im o ludzi z zarządu 🙂
Fatalne zmiany, które wprowadzili mogłyby zostać, byleby tylko była opcja wyboru. Ale zmuszają każdego na użeranie się z tym dziadostwem.
Witam najserdeczniej, od dłuższego czasu "przyłączam się"
do naszej wspólnej.. walki...z tymże genialnym ABSURDEM
"Allegro", jakim niewątpliwie jest ten 'przegenialny pomysł'
- "rewolucyjny" - na usunięcie funkcji (opcji zresztą tylko, tj.,
funkcji "na żądanie", "na życzenie" 😉 ).
Napiszę inaczej - i inną myśl zapodam... ;-|...
Prośba o dołaczenie się - wyjaśniam...
Pisane były NADZWYCZAJ SŁUSZNE elaboraty, koncepcje
na wywalczenie przywrócenia tej tu NAJISTOTNIEJSZEJ ;-|
- newralgicznej FUNKCJI UŻYTKOWEJ na "Allegro"...(sic!).
W tym moje elaboraty i rozmowy TELEFONICZNE,
z których materiał - treść ROZMÓW - miała trafiać wszak
do ODPOWIEDNICH działów "Allegro", w tym:
decyzyjnych, projektowych, wykonawczych....
Jestem na "Allegro" prawie 25 lat, nie wiem, czy
"jubileuszu" jakoś sensownie "doczekam"...;-(...
Na razie pobity jest rekord "absencji zakupowej"
- ostatni zakup: 2 miesiące 2 dni temu,
ewenement u mnie wszak, wszak zupełny.
Nowa koncepcja: "przeciagnąć" na swoją stronę
fanatyka, fanatyków - niech zmieną pogląd,
zapatrywanie, zmitygują się, z tej 'swojej tu
zapalczywości i zatwardziałości' zrezygnują.
Ustąpią, z przekonaniem nowym.
Jest tu nowa moderatorka, coś Państwu mocno
chyba "podpada", rzeczywiście, widzialem
jej wypowiedzi, zgadzam się z Państwem,
zgadzam się w odczuciach z Państwem, tj.,
Użytkownikami, czlonkami tu Społeczności "Allegro",
uwzględniając wszak też i osoby jako "Społeczność"
na tym Forum.
Raczej wiadomo, o jaką osobę chodzi...
Chcę - wykonam to - chcę zamowić rozmowę TEL. -
i namówić konsultanta / konsultankę
na uzyskanie możliwości ROZMOWY
z daną OSOBĄ ;-| - w najgorszym przypadku
- przekazanie JEJ - bezpośrednio - jako wszak
moderatorce, i to chyba z jakimiś "chodami" 😉
- treści, przebiegu, zapisu pełnego, całej wszak
rozmowy telefonicznej - a argumentów w tejże
rozmowie planowanej będzie naprawdę sporo,
a i tez trafnych, przemawiających itp.
Racjinalnych i ukazujacych...katastrofalne już...
skutki.. 'dogmatycznej, dyktatorskiej' 'rewolucji'.
(sic!).
Na razie tyleż - poinformuję o realizacji
tegoż zamierzenia - postanowienia...;-|.
A i rozmowa tez bedzie dalej do wykorzystywania,
ale już jako oficjalne "zawiadomienie", 'wniosek"..
Może i UOKiK-owi dać tu..."urozmaicenie dnia" tą
..destrukcyjną wręcz społecznie SPRAWĄ (?)......;-|
Do miłego kontaktu z Państwem: Użytkownikami,
Społecznością.
Jaroslaw Kwaśniewski,
JKWX.
09-12-2024
13:54
--------
JPRDLE - człowieku! Ogarnij się - bo te Twoje wpisy są już prawie tak irytujące, jak to zyebane allegro. Rozumiem, że nie szanujesz swojego czasu, skoro marnujesz go na grafomańskie ozdobniki - ale szanuj czas innych. To jest masakra jakaś - wyłuskać z tego bełkotu sedno, które można zawrzeć w góra trzech zdaniach.
@fozborn on się nazywa JKWX , a nie JPRDLE 😁
😀
u cy.m..ba_łó.w z allegro bez zmian..
dziwię się prywatnym sprzedawcom, którzy tutaj nadal próbują handlować, a allegro z premedytacją ukrywa/nie eksponuje/blokuje ekspozycję ich towarów.
W czym rzecz ?
Szukam starego komiksu RELAX zeszyt nr 31.
Po wrzuceniu w zakładce "komiksy" hasła "Relax" generują mi się komiksy "Relaxy"
i tak pierwsza pozycja wyrzuca komiks o nazwie "Relax zeszyt 10", a poniżej: "zobacz 8 podobnych ofert". Oczywiście nie wchodzę w te "podobne oferty" bo zakładam, że algorytm pogrupował je i te pozostałych osiem ofert to własnie numer dziesiąty komiksu.
Z ciekawości jednak wszedłem i zdębiałem.
Z.j.e.b..a...nn.y algorytm wrzucił tam komiksy relax zeszyty nr 5, 7, 20, 23 i 31 własnie...
JAK TUTAJ DZIAŁA TO GRUPOWANIE ????
Ci biedni sprzedawcy, którzy próbują tutaj sprzedać komiksy nr 31 nawet nie wiedzą, że są one zaszyte pod ofertą / numerem dziesiątym i nie ma szans na nie natrafić. No chyba, że w akcie kompletnej desperacji...
Kur**a ile trzeba mieć złej woli, aby tkwić w takich zjeba***ch algorytmach i nie wracać do sprawdzonych ustawień i algorytmów wyszukiwania
Przepraszam za bluzgi, ale moje ulubione allegro to jest obecnie kryminał zarządzany przez k.r.e.tt.ynó..ww
@adi_tychy napisał(a):
i tak pierwsza pozycja wyrzuca komiks o nazwie "Relax zeszyt 10", a poniżej: "zobacz 8 podobnych ofert". Oczywiście nie wchodzę w te "podobne oferty" bo zakładam, że algorytm pogrupował je i te pozostałych osiem ofert to własnie numer dziesiąty komiksu.
I tak trzeba wejść, bo wyświetlana nie jest zapewne najtańszą, a po co kupować drożej jak można taniej?
Wiem, to kupa roboty, dlatego kupowanie tutaj teraz to taki masochizm, że nie wiem kto ma jeszcze na to cierpliwość...
Potwierdzam: obecnie znalezienie najtańszej oferty danego produktu wcale nie jest proste. Ja mam sposób: ustawiam cenę maksymalną i dopiero szukam. Zaznaczam, że dziwnym trafem na ustawionych filtrach niektóre pasujące oferty znikają. Kilka razy już tak miałem. Ogólnie stwierdzam, że Allegro MOCNO popsuło wyszukiwarkę. Powrót do stanu sprzed roku rozwiązałby wszystkie problemy moim zdaniem. Powrót do wyszukiwania po opisie + rozgrupowanie produktów i jesteśmy tam, gdzie trzeba…