anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
914 ODPOWIEDZI 914
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

A to nie prawda. Przykładowo w zeszłym roku zakładałam post, w którym się wyżyłam na niemożliwość znalezienia kilku paczek skarpetek od jednego użytkownika. Dawniej wrzucałam skarpetki moraj 3/4 lub zapiętki w wyszukiwarkę. Zerknęłam pierwszą stronę gdzie było widać przyzwoite i powtarzającego się sprzedawcę i miałam to. W tym roku robiłam zakupy dla 4rech osób na Sh...  Znalazłam bez problemu, dużo większy wybór, lepsze ceny i jeszcze kupony je pięknie zbijają. Poszłam za ciosem, potem poszły bluzy, spodnie, koszulki, staniki młodej.... W tej chwili czekam na 1ną paczkę z Allegro i 5 z tamtego sklepu. W razie czego też mają zwroty. Cenowo wyszło połowę taniej, wysyłki za darmo bez smarków, dostawa w 4 dni (a traf na chińczyka z Allegro...) Myślicie że wrócę tu z takimi zakupami? Ja z  ciuchów dzieciom 2 x w życiu robiłam zakupy na CA i ze 2x na HM, do tego kilka razy jak był jeszcze TXM, poza tym to zawsze było Allegro, już nie jest i nie będzie. Mieli gdzieś moje problemy ze znalezieniem produktów to znalazłam gdzie indziej. 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Dodam, że właśnie mąż przytaszczył tę jedną paczkę z Allegro. Ładnych parę kilo ciuchów wrzucone w foliopak. Foliopak rozdarty. Wszystkie woreczki z ciuchami musiałam wycierać z błota. Faktura zarąbiście ubabrana. I lecimy z tematem.

-Jedne spodnie dresowe dla męża były git tylko ciut za krótkie. Chodź on twierdzi, że to kalesony wojskowe, nie znam się na tyle, by to stwierdzić xD

2 pary spodni dla syna lot z powrotem, bo cienizna taka, że nawet na wiosnę za cienkie, co najwyżej po domu, zero w opisie...

- długie spodnie dla dziewczynki 1.72 sięgały dużo powyżej kostek, nie było w opisie, że to dla karła. Kupiłam rozmiar dla dorosłej, w opisie długie. 

- spodnie szerokie u dołu zrobiły się dziwnie wąskie i szyte brązową nitką, chodź na zdjęciu jej nie ma... Czary. 

-golf przyszedł rozdarty. W opisie było co innego

I mamy zwycięstwo jedna bluzka przyszła pasująca, zgodna z opisem i nawet podobająca się mojej 12-latce. 

Wisienka na torcie. Jak ostatnio raptem 2-3 bzdety od tego samego zamówiłam to musiałam dyskusję zakładać, żeby zwrot otrzymać. Założę się, że sytuacja się powtórzy.

Cokolwiek, by chińczycy nie zrobili w tych moich obecnie już 6-ciu paczkach (bo po akcji że spodniami tu) już domówiłam tam to gorzej już nie będzie. Tu dziecko wymiękło po 10 minutach szukania. Tam znalazła 4  zachwycające ją pary w 3 min...Nie wiem czy śmiać się czy płakać, dawno takiej porażki zakupowej nie miałam. Najgorsze to odniesienie tego do paczkomatu...grr

oznacz moderatorów
dorothy2
#11 Animator#

Tu trzeba przestać zupełnie kupować, wtedy może pójdą po rozum do głowy 🙂 Wszystko jest gdzie indziej też, a te nieliczne rzeczy, które są tylko w jednym egzemplarzu, to z pewnością na prośbę każdy sprzedający wystawi też na portalu gdzie nie będzie musiał płacić prowizji, a kupujący jest tak samo ubezpieczony przed porażką, a może nawet lepiej 😉

oznacz moderatorów
oceanic_123
#8 Zapaleniec#

zaczynam mieć podobne odczucia... a jestem użytkownikiem tego portalu od ponad 20 lat... Co ostatnio nie kupię (od chińczyka sprzedającego porzez Allegro) to jest albo zagubione, albo zero odzwwu. Niby jest Allegro Protect ale od zgłoszenia do otrzymania kasy minęło ostatnio 2 miesiące i kasy nie ma. Wyszukiwarka w opisie nie istnieje, łączenie ofert to kolejny **piiip**yczny pomysł, błedy w wyświetleniach z Allegro Finanse... Kto odpowiada za rozwój tel plaformy ? Architekt + UI, odeszli z pracy ?

oznacz moderatorów
gradek83
#9 Pomysłodawca#

Obstawiam że za rozwój platformy nadal odpowiada inteligencja z opóźnionym rozwojem może pora zatrudnić sztuczną inteligencję której nie będzie trzeba płacić i nie będzie narzekać że zaharowuje się a ludzie i tak śmią nie doceniać tej jakże ciężkiej pracy " ...co by dziś spier...ić o jest taka niepotrzebna opcja pyk zaznacz pyk usuń... i od razu lepiej!..." 

oznacz moderatorów
aventuri
#9 Pomysłodawca#

Za każdym wyszukiwaniem gdy dostaję "gó w pozłacanym papierku", nieadekwatne do poszukiwań, to ładuję w ocenie wyszukiwania negatywa - niestety najniższa ocena to 1 a nie -10.  Radzę tak czynić. Robicie 20 podejść do wyszukania? To 20 ocen.  Odpowiednich do "satysfakcji". 

oznacz moderatorów
szneider
#9 Pomysłodawca#

Czy komuś coś wiadomo, żeby ktoś zgłosił tę sprawę do UOKiK?

W 2017 r. UOKiK dobrał im się do dup.. w związku z faworyzowaniem własnego sklepu internetowego kosztem innych sprzedawców. Chodziło o to, że ich produkty były identyfikowane w wynikach wyszukiwania jako najbardziej trafne. Teraz dzieje się podobne, ludzie ponoszą straty, bo ich produkty w ogóle nie są podawane w wynikach wyszukiwania.

oznacz moderatorów
COMTER
#11 Animator#

Sprawę grupowania produktów też by się przydało. To nie jest tylko grupowanie ofert ale też dzielenie sprzedawców na gorszych i lepszych. U tych gorszych spadek wyświetleń o 98%.Co za tym idzie, sprzedaży też.

oznacz moderatorów
aventuri
#9 Pomysłodawca#

Biadolenie po forach nic nie da, liczą się "statystyki". Więc za każdym razem, gdy wyszukiwarka "po nowemu" zwróci nam jakiś "nawóz ptasi" czyli g...0 nieadekwatne do poszukiwań, adekwatnie należy ocenić jakość wyszukiwania. Działanie raz, drugi, dziesiąty, pomnożone przez ilość świadomych klientów, powinno wystawić odpowiednią "punktację" nowym sposobom wyszukiwania. Kopiujcie ten apel i działajcie, zamiast się bezproduktywnie wypłakiwać. Na płacze jakiś moderator o nienachalnej inteligencji wklepie wam korpoformułkę, a lecąca na pysk statystyka mierzalnej punktacją "satysfakcji klienta" ma większe szanse na przebicie się wyżej w korpo hierarchii. 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Od dawna to zaznaczamy... Ale ja daję 1-kę. Allegro lubi skrajne oceny usuwać z wyników to wolę 1 dla pewności niż 0 xD

oznacz moderatorów
dorothy2
#11 Animator#

@aventuri  napisał(a):

Więc za każdym razem, gdy wyszukiwarka "po nowemu" zwróci nam jakiś "nawóz ptasi" czyli g...0 nieadekwatne do poszukiwań, adekwatnie należy ocenić jakość wyszukiwania.

Problem w tym, że ja już niczego tutaj nie szukam 😄 no ale fakt, warto oceniać, więc zrobię to od czasu do czasu 😉

oznacz moderatorów
HI-IQ
#8 Zapaleniec#

Dziś szukałem rury miedzianej. okazało się że minus czyli bez jakiegoś ciągu znaków nie działa. Nie działa szukanie w opisie. wyszukuje mi otuliny i rury aluminiowe inne średnice niż wpisane. Ogólnie poddałem się po 15min. skocze do stacjonarnego.

oznacz moderatorów
_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Ja szukam parunastu rzeczy i choć wiem, że są często nie mogę znaleźć. Szukanie odpowiednich wkładek do butów zajęło mi ok. 2h. Absurdalne marnotrawstwo czasu allegrowiczów. Przecież to jest działanie na szkodę firmy. Kiedy allegro znajdzie winnego tego bałaganu i zrezygnuje z grupowania produktowego?

oznacz moderatorów
aventuri
#9 Pomysłodawca#

Winny wykoncypował, że likwidacja kwerendy zajmującej więcej drogocennego czasu serwera da stutysięczną część grosza oszczędności na każdym wyszukiwaniu. Po pomnożeniu przez ilość wyszukiwań wyszły mu **piiip**yliardowe oszczędności, więc pogalopował po uścisk dłoni przełożonego 😉 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

To nie masz źle. Ja szukałam kiedyś dziecku 2h skarpetek, większej ilości naraz i skończyłam kilka miesięcy później w chińskim sklepie - desperacja jak wydarła prawie wszystko xD

oznacz moderatorów