Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mogę kupić towarów z koszyka od pewnego kupującego. Wyskakuje komunikat że sprzedający ograniczył mi zakupy. Sprzedający jednak twierdzi ze nic takiego nie robił i nie ma "czarnej listy". W zeszłym roku od niego kupowałem a teraz nie mogę. Sprzedający twierdzi ze skontaktuje się z Allegro w tej sprawie to wg niego to jakiś błąd. Ja oczywiście nie mogę się z Allegro skontaktować bo jestem tylko kupującym od 20 lat i musiał bym przekopać się przez wszystkie przeszkody dla chcących zadać pytanie...
Na pewno robisz dużo zwrotów, allegro nie lubi takich klientów i czasem blokuje możliwość zakupów. Ja od kilku osób również nie mogę kupić bo robiłem głównie zwroty zamiast zakupów aż straciłem rachubę ile tego było.
Nie pamiętam kiedy zrobiłem zwrot
@jarasnet
Nie mogę kupić towarów z koszyka od pewnego kupującego.
Zakupy najczęściej robi się u sprzedawców.
nie mogę się z Allegro skontaktować bo jestem tylko kupującym od 20 lat ...
20-letni staż na Allegro nie ma tu najmniejszego znaczenia (a dla niektórych bywa przeszkodą w zrozumieniu logiki obecnej postaci Allegro, która ma niewiele wspólnego z tą sprzed kilku czy kilkunastu lat.
Oczywiście od sprzedającego.
No niestety nie ma dlatego 14 lat temu przeniosłem sprzedaż na **piiip**
Twór allegropodobny tylko do kupowania i to nie często. Czasem się zastanawiam dlaczego ta nazwa nie została zmieniona bo obecna forma to profanacja...
Może sprzedający zapomniał, że dodał Cię na czarną listę, która teraz nazywa się listą nieaktywnych kupujących 🙂 Może mu wystawiłeś pozytywa z mniejszą liczbą gwiazdek niż 5? 😉
@jarasnet Abym mogła sprawdzić tę sytuację, podaj mi proszę login tego sprzedającego lub numer zamówienia bądź oferty, z której u niego skorzystałeś.
@jarasnet, przepraszam Cię za czas oczekiwania na odpowiedź. Mogę Cię jedynie zapewnić, że sytuacja nie jest żadnym błędem po naszej stronie.
Czarna lista zmieniła się w listę Moi nieaktywni kupujący. Więcej na ten temat dowiesz się z tego artykułu.
Czarna lista zmieniła się w listę Moi nieaktywni kupujący.
Sama się zmieniła ?
Została zmieniona, zmieniliśmy, etc.
Moi nieaktywni kupujący... to brzmi naprawdę tragicznie i jak 90% pomysłów osób decyzyjnych w Allegro jest koszmarkiem jakich wiele. W sumie to już nie istotne bo sprzedający nie interesuje się zgłoszonym problemem. Kupie u innego.
Podpadłeś sprzedającemu, nieodpowiedni komentarz?🤔
Może podpadł nie konkretnie temu, ale opinia o nim poszła w świat.
Ludzie ludziom zgotowali ten los.
Twoja ścieżka dedukcji napawa mnie obawą.
Mnie obawą napawa to co widzę.
Wystarczy przejrzeć forum i aż włos się na głowie jeży jacy to sprzedający są beee a kupujący cacy.
Uważam że są nie uczciwi sprzedający ale w obecnej sytuacji jest chyba więcej takich kupujących. Kiedyś można było ocenić kupującego wtedy było wszystko jasne i każdy widział z kim ma do czynienia.
Ale w sumie każdy sprzedający ma w garażu mercedesa i ferrari. Allegro sprzedającym płaci za to że wystawiają swoje oferty w ich serwisie, a na dodatek dostarcza im kartony i inne potrzebne do spakowania rzeczy. Wszystkie paczki są odbierane przez przewoźników w ciągu 1-2godzin i dziękują oni za to że to ich firmę wybraliśmy na dodatek do każdej paczki dają dotację od wagi/wymiarów. ZUS i US to już w ogóle odpuszcza, sprzedajesz na Allegro nie musisz nic robić masz od tego doradcę. W sumie sprzedając na Allegro możesz siedzieć ciągle na wakacjach, wylegiwać się na plaży popijając drinki z palemkami. A wtedy się budzisz dyskusją rozpoczętą o 1 w nocy, bo odcień nie jest taki jak na zdjęciu. Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących!
Jest taka stara zasada. Jak cię nie stać na firmę to ją zamknij. A dyskusje i spory z kupującymi o **piiip**oły to wymysł obecnej wersji Allegro. Pozdrawiam wszystkich allegrowiczów z pierwszych 10 lat działalności serwisu.
p.s. w związku z negatywnym odbiorem mojego wpisu nie będę już więcej korzystał z Allegro Gadane.
@jarasnet Brawo. Nareszczie męska decyzja. Masz 100% poparcia.
Jeszcze jak byś napisał " Przestaję korzystać z Allegro" to była by pełnia szczęścia.
Ale ja nie odbieram Twojego wpisu negatywnie tylko mówię jak teraz jest, a kij ma dwa końce.
"Uderz w stół a odezwą się nożyce"
@jarasnet napisał(a):A dyskusje i spory z kupującymi o **piiip**oły to wymysł obecnej wersji Allegro.
Dyskusja to normalna rzecz nikt nie mówi że to złe tylko też trzeba mieć do siebie szacunek. W sklepie stacjonarnym gdzie często jest białe światło kolor też wygląda inaczej niż w domu gdzie jest światło żółte albo światło dzienne. Tylko że sklep stacjonarny nie musi przyjąć zwrotu bo "zakup przez pomyłkę".
Sprzedawca musi być jak góra nic go nie rusza, a kupujący to nieraz wulkan. Nie generalizuję różni są ludzie.
JEST ZAŁAPAŁEM SIĘ NA PIERWSZE 10 LAT DZIAŁALNOŚCI SERWISU!!!🤗
@lwowl CL jest przydatna choćby z tego względu, że dzięki niej mogę odsiać kupujących "nie wiadomo po co" Nie dwno miałem taka sytuację, że klient kupił obiektyw ( to był całkiem spory zestaw z dodatkami), ledwo odebrał i zgłosił zwrot. Napisałem OK, proszę odesłać. A le pytam się o godz 12 czy coś nie działa, zepsuty, dlaczego zwraca ? Otrzymałem odpowiedż " bo mogę" To po co mi taki klient, który kupi potem po raz drugi i zwróci, ja ponoszę dodatkowe koszty przesyłki zwrotnej. Drugi dał za opis 3 gw, bo kamera Panasonic, a przewód AV TDK. Niech mi ktoś logicznie wytłumaczy jakie to ma znaczenie. Chyba ważne, żeby spełniał swoja funkcję i działał. (nawet nie wiem skąd wziął to TDK bo na przewodach rzadko są oznaczenia firm)