anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie widzę zakupionego towaru w zakładce kupione chcę odesłać produkt.kupiony przez leasing

Memore
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Memore po pierwsze upewnij się, że zakup był z tego konta, po drugie zależy kiedy, to było kupione

oznacz moderatorów

Memore
#7 Wielbiciel#

@KOGIEL_T  napisał(a):

@Memorepo pierwsze upewnij się, że zakup był z tego konta, po drugie zależy kiedy, to było kupione

Kupiłem to 4 grudnia i ie mam innego konta .

oznacz moderatorów

Memore
#7 Wielbiciel#

Ślad po zakupie pozostał w wiadomościach do sprzedającego 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Memore to może kliknąłeś ukryj

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Memore no to w takim układzie musiałeś ukryć zakup i trzeba o pomoc poprosić dziewczyny @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Memore zakup w leasingu to na firmę niema wyłączonej możliwości zwrotu?

oznacz moderatorów

Memore
#7 Wielbiciel#

To w jaki sposób mogę oddać towar

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Ja bym zaczął od upewnienia się że możliwość zwrotu w ogóle jest. 

oznacz moderatorów

Memore
#7 Wielbiciel#

Od połowy 2020 roku to się zmieniło i 14 dni na zwrot obowiązuje również firmy. Jeśli kupiłeś coś on-line na fakturę, możesz zrezygnować w tym czasie z zakupu bez podania przyczyny, a sprzedawca według prawa musi to uznać.

oznacz moderatorów

Memore
#7 Wielbiciel#

Kupiłem to od firmy 

inshop-store   przez Allegro na fakturę jako firma.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Memore  jeśłi to leasing - to właścicielem przedmiotu nie jesteś Ty lecz bank ( firma lesingowa). Ty jesteś tylko użytkownikiem.

Wiec jak chcesz odstąpić od umowy nie mają praw własności ??????

Sugeruje kontakt z leasingodawcą. Jeśli koniecznie bedziesz chcial rozwiązać umowe to właśnie z nim. No i obstawiam że nie będzie to bezkosztowe . Myśle że koszt takiego rozwiazania będzie dośc wysoki

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Memore. Nie widzę na Twoim koncie zakupu od takiego sprzedającego. Nie masz w tym okresie żadnych ukrytych transakcji. Upewnij się, że zamówienie zostało zrealizowane na Allegro. Potwierdzenie zakupu powinieneś otrzymać w wiadomości mailowej. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Memore tak ale jak sam piszesz to jest leasing i wydaje mi się że w tym wypadku nie przysługuje Ci prawo do odstąpienia od takiej umowy. 

oznacz moderatorów

Memore
#7 Wielbiciel#

Dzięki już wszystko wiem  ogarnąłem temat to oni muszą wystąpić o odstąpienia od umowy .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Memore  Ale firma leasingowa to nie jest jednoosobowa działalnośc gospodarcza i NIE MOŻE odstąpić od umowy jak konsument.

Ty mozesz rozwiązać umowe z nimi - oni pozostają z produktem który prawdopodobnie zostanie sprzedany na aukcji. 

Ty bedziesz mial dużo kosztów.

Moja sugestia : Poszukaj kogoś chętnego na przejecie leasingu. To prawdopodobnie będzie tańsze niż rezygnacja z leasingu w tym momencie

oznacz moderatorów