Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Memore po pierwsze upewnij się, że zakup był z tego konta, po drugie zależy kiedy, to było kupione
Ślad po zakupie pozostał w wiadomościach do sprzedającego
@Memore to może kliknąłeś ukryj
@Memore no to w takim układzie musiałeś ukryć zakup i trzeba o pomoc poprosić dziewczyny @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Memore zakup w leasingu to na firmę niema wyłączonej możliwości zwrotu?
To w jaki sposób mogę oddać towar
Ja bym zaczął od upewnienia się że możliwość zwrotu w ogóle jest.
Od połowy 2020 roku to się zmieniło i 14 dni na zwrot obowiązuje również firmy. Jeśli kupiłeś coś on-line na fakturę, możesz zrezygnować w tym czasie z zakupu bez podania przyczyny, a sprzedawca według prawa musi to uznać.
Kupiłem to od firmy
inshop-store przez Allegro na fakturę jako firma.
@Memore jeśłi to leasing - to właścicielem przedmiotu nie jesteś Ty lecz bank ( firma lesingowa). Ty jesteś tylko użytkownikiem.
Wiec jak chcesz odstąpić od umowy nie mają praw własności ??????
Sugeruje kontakt z leasingodawcą. Jeśli koniecznie bedziesz chcial rozwiązać umowe to właśnie z nim. No i obstawiam że nie będzie to bezkosztowe . Myśle że koszt takiego rozwiazania będzie dośc wysoki
Cześć, @Memore. Nie widzę na Twoim koncie zakupu od takiego sprzedającego. Nie masz w tym okresie żadnych ukrytych transakcji. Upewnij się, że zamówienie zostało zrealizowane na Allegro. Potwierdzenie zakupu powinieneś otrzymać w wiadomości mailowej.
@Memore tak ale jak sam piszesz to jest leasing i wydaje mi się że w tym wypadku nie przysługuje Ci prawo do odstąpienia od takiej umowy.
Dzięki już wszystko wiem ogarnąłem temat to oni muszą wystąpić o odstąpienia od umowy .
@Memore Ale firma leasingowa to nie jest jednoosobowa działalnośc gospodarcza i NIE MOŻE odstąpić od umowy jak konsument.
Ty mozesz rozwiązać umowe z nimi - oni pozostają z produktem który prawdopodobnie zostanie sprzedany na aukcji.
Ty bedziesz mial dużo kosztów.
Moja sugestia : Poszukaj kogoś chętnego na przejecie leasingu. To prawdopodobnie będzie tańsze niż rezygnacja z leasingu w tym momencie