anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego otrzymuję maile o niedostarczonych wiadomościach?

szczur42
#1 Nowicjusz#
  • Dzień dobry. Od jakiegoś czasu przychodzi mi email z wiadomością że moja wiadomość z mojego adresu email nie została dostarczona ale ja nie wysłałem żadnej wiadomości do nikogo. W zakładce dodatkowe adresy email wyskakują mi jakieś dziwne adresy email których wogule nie wpisywalem  . 
oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

Widzę, że Allegro samo nie wie jak działa ich zabezpieczenie 😁 , więc już wam tłumaczę.

Chińczyk wchodzi w dane o sprzedającym i kopiuje sobie email, (bo myśli, że to prawdziwy email), potem ze swojej skrzynki chce wysłać wiadomość na ten zaszyfrowany email z Allegro, boty z Allegro wychwytują ten błąd i wysyłają wiadomość do właściciela skopiowanego emaila, ot i cała tajemnica😋

Więc niema to związku, ani z włamaniem na konto, ani z włamaniem na pocztę, ani  z ciasteczkami😉

oznacz moderatorów

nikekuba2000
#7 Wielbiciel#

To brzmi jak realna przyczyna. Dziękuję za wiadomość:)

oznacz moderatorów

Topaz91
#8 Zapaleniec#

Rozumiem że dział IT allegro jest bezradny wobec bezmyślnego chińczyka który nie wie co czyni 😜 ale chyba z tym mocno irytującym swoim botem mogliby sobie poradzić i jakoś delikatnie zmienić jego algorytm żeby nie zawracał  głowy takimi głupotami i nie spamował mi skryznki email :< 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Topaz91 No właśnie dział IT nie ogarnął, że wiadomość o niedostarczonej wiadomości trzeba wysłać do nadawcy, no i z uporem maniaka wysyła ją do adresata😄, ale ten proceder trwa dopiero kilka lat,  może kiedyś to  ogarną😉

oznacz moderatorów