Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Jeszcze wczoraj wybierając metodę płatności "Przelew" i mBank miałem możliwość zapłacenia przez mTransfer.
Dzisiaj przy próbie zapłacenia metodą "Przelew" i wyborze mBanku jest używane mAPI.
To są dwie różne metody płatności, dające różne możliwości oraz mogące generować dla kupujących różne koszty płatności.
Dlaczego bez żadnej informacji Allegro zmienia sposoby płatności za zakupy ???
@Arkadia_OK dopytuję, z czego wynika brak mTransferu. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@Arkadia_OK otrzymałam odpowiedź, że korzystamy z publicznego API banków, nie dotyczy to tylko mBanku. Nie mamy wpływu na różnice między konkretnymi metodami płatności w bankach, czy ewentualne dodatkowe koszty, a zmiana mTransefru na mAPI jest decyzją biznesową.
Jeśli ta metoda płatności Ci nie odpowiada, udostępniamy inne, z których możesz skorzystać na formularzu płatności i dostawy.
Wszystkie udostępniane przez banki na zewnątrz interfejsy mają charakter publicznego API. Allegro korzysta z zewnętrznej serwisu "Przelewy24" (PayPro S.A.).
Allegro ma wpływ na to jakie usługi bierze od danego dostawcy.
Decyzja biznesowa wpływająca na koszty ponoszone przez klientów Allegro (z którymi Allegro zawiera umowy). powinna być odpowiednio wcześniej komunikowana.
Takie podejście pokazuje po raz kolejny jak aroganckie jest Allegro i jak nie szanuje i lekceważy swoich klientów....
Kolejna rzecz nadająca się do zgłoszenia dl Rzecznika Praw Konsumentów.
w 200% zgadzam się z Arkadia_OK!!!
Dodam tylko, że jeżeli nie przywrócicie mTransferu likwiduję konto. Używam neta tylko na komputerze stacjonarnym, a smartfon służy mi jako telefon! Po staremu i TAK MA ZOSTAC DO KUR NĘDZY!!!
Zgadzam się z @Arkadia_OK. Takie postępowanie, to brak szacunku i lekceważenie klientów. Allegro doskonale zdaje sobie sprawę, że odebranie możliwości korzystania z mTransfer, to dodatkowe koszty np. przy korzystaniu z kart kredytowych. Takie działania powinny być wcześniej komunikowane, a odpowiedzi w stylu "Jeśli ta metoda płatności Ci nie odpowiada, udostępniamy inne...", to kpina.
A może to decyzja biznesowa przy okazji tych szumnie ogłaszanych "Allegro Days" - z jednej strony wszędzie głośno jakie to Allegro jest dobre i oferuje zniżki, a z drugiej ani słowa o tym, że po cichu usunięta została możliwość korzystania z bardziej opłacalnej dla klientów formy płatności?
Nie mogę dokonać płatności przez mtransfer w mbanku. Wyskakuje mi płatność API która jest dla przedsiębiorców i nie mam do niej dostępu. Czy to wina banku czy Allegro?
@krzych134 Już kilka razu różne osoby sygnalizowały ten problem. Gdzieś coś nie styka na łączach banki i Allegro. Ja też mam mBank, ale płacę Blikiem, idzie bez problemów.
@krzych134 nasze stanowisko znajdziesz w wypowiedzi Moniki powyżej.