Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
proszę o pomoc:)
Sprzedający: wystawiający towar , poinformował mnie że nie może wystawić aukcji "kup teraz" ponieważ nie dokonali mu państwo aktualizacji konta bankowego. zasugerował że wystawi fakturę, którą wysłał na mojego maila powiązanego z kontem allegro, dokonałem płatności na wskazane konto i tutaj kontakt ze sprzedającym się urwał:( na chwilę obecną sprzedający ma zawieszone konto a ja nie mam ani towaru ani pieniążków na koncie.
proszę o pomoc, interwencję oraz o wskazanie w jakich służbach - instytucjach (POLICJA, PROKURATURA) powinienem sprawę zgłosić
oczywiście posiadam zapisy czatu ze sprzedającym dowód przelewu oraz wystawioną przez niego fakturę .
Pozdrawiam
AJEDREK1
Kupiłeś na Allegro, czy poza Allegro?
Jeżeli na Allegro, 14 dni po zakupie wypełnij wniosek o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących. Wpłata bezpośrednio na konto sprzedawcy nie jest przeszkodą.
https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Zakupów poza Allegro POK nie obejmuje, sam musisz zgłosić na policji oszustwo, o ile nie otrzymasz towaru.
@AJEDREK1 To kupiłeś PRZEZ Allegro, czy POZA allegro?
@mdrogeria No i...? Mogę Ci wysłać fakturę nad jak ode mnie nic nie kupisz na Allegro...
pinsplash chętnie ,wlaśnie szukam kosztów .
zakup był na podstawie wystawionej przez sprzedającego faktury- na allegro nie miał opcji "kup teraz" tylko widniało w kategorii ogłoszenie
fajnie by to było. opisałem całą sytuację i wysłałem do wparcia po zakupowego ale niestety allegro umywa od tego ręce ponieważ jak piszą "umowa nie została zawarta za pośrednictwem serwisu Allegro. W związku z powyższym może Pan dochodzić swoich roszczeń przed sądami lub sprawę zgłosić Policji.
Mimo, że rola Allegro polega na udostępnianiu miejsca do zawierania transakcji"
zgaszam sprawę do prawnika, ma się zająć tematem dochodzenia zwrotu kosztów w sądzie.