Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Niedawno dokonałem pewnego zakupu gdzie jako forme dostawy wybrałem paczkomat inpost. Zawsze wybieram paczkomat inpost gdyż mam go pod nosem a w razie przepełniona mam dużo innych na osiedlu. Tego samego dani przy okazji kolejnego zakupu nie zauważyłem ale okazało się ze ta forma dostawy nie pozostała domyślną, platforma ustawiła jakiś paczkomat dhl w sąsiedniej miejscowośći. Odkąd pamiętam, allegro zawsze jako domyślną stosuje tą samą formę dostawy i ten sam paczkomat jaki został wybrany przy ostatnim zakupie. Przyzwyczaiłem się juz do tego że nie muszę zmieniać formy dostawy a teraz z tego co widzę to muszę ja zmienić zawsze ręcznie w oknie podsumowania zakupu. Gdyby chociaż ta inna forsowana forma dostawy była w teorii lepsza ponieważ byłaby bliższa to bym zrozumiał ze zastosowano prostacką logikę ze najlepszy ten najbliższy paczkomat, ale tak nie jest! Podpowiadany jest najbliższy pinkt z tych allegro delivery, gdzie w dodatku są to przeróżne punkty, niektóre to punkty nieczynne całą dobę! Zgłaszam to tutaj jako coś do poprawy bo dla mnie to błąd w działaniu, było dobrze a teraz jest źle. Chcę aby allegro wciąż stosował jako domyślną forme dostawy taką jaką zastosowałem jako ostatnią o ile sprzedawca taką umożliwia. Odstępstwo od tego to pogorszenie jakości doswiadczenia z korzystania z platformy.
Cześć, @mariosz_k. Czy problem dotyczy zamówienia o numerze eb913050-6de3-11f0-91c4-3ff5d68c6803?
Tak
@mariosz_k wyjaśniam ten przypadek i wrócę z informacją.
@mariosz_k zweryfikowałam opisaną przez Ciebie sytuację z działem technicznym i system zadziałał prawidłowo - DHL BOX był jedną z najbliższych metod dostawy w Twojej okolicy. Tak jak napisała Monika na załączonym zrzucie - podczas wyświetlania proponowanych metod dostawy, bierzemy pod uwagę m.in. adres, który podajesz podczas składania zamówienia oraz podpowiadamy metodę dostawy, która ma zapewnić najlepsze doświaczenia zakupowe. Pamiętaj jednak, że jeśli nasza podpowiedź nie spełnia Twoich oczekiwań to zawsze możesz ją zmienić przed opłaceniem zamówienia. Dodatkowo sprawdziłam Twoje wcześniejsze zamówienia i widzę, że nie zawsze był wybierany Paczkomat InPost tak jak wskazujesz w wątku - korzystasz, z różnych metod dostawy (w tym z Allegro Delivery).
Co to znaczy że podpowoadacie formę dostawy która ma dostarczyć "najlepsze doswiadczenia zakupowe"? Bardzo proszę mi to wyjaśnić w detalach. Czym się kierujecie i w jaki sposób uważacie ze możecie dostarczyć lepsze doświadczenie niż odbiór paczki w kilka sekund? W ofercie o którą się rozchodzi są cztery punkty odbioru do wyboru, paczkomat InPost 126m od mojego adresu, paczkomat dhl 211 m, paczkomat allegro one 217 m (stoi obok tego dhl to praktycznie ta sama lokalizacja), żabka dhl 269 m. Pierwsza opcja czyli paczkomat inpost to jest ta którą ja wybieram jeśli mam taką możliwość i tą wybrałem przy ostatnim zakupie. Wyjaśnij mi proszę, ale bez gadki ze skryptu, tylko prawdziwą logikę i warunki jaki stosuje system aby wybrać proponowaną forme. Nie jestem w stanie pojąć w jaki sposób system uznaje że paczkomat dhl 211 m ode mnie da mi lepsze doświadczenie zakupowe niż paczkomat InPost 126m ode mnie. Jestem bardzo ciekawy. Druga sprawa, owszem, stosuje różne metody dostawy s tym te z allegro delivery ale tylko wtedy gdy nie mam opcji wyboru paczkomatu inpost. Raz kiedyś wybrałem allegro one z tej lokalizacji 217 m gdy jeszcze nie było tego paczkomatu 126 m ode mnie aby zobaczyć czy to dobra opcja. Okazuje sie ze to fatalna opcja gdyż to jest w innej miejscowości z którą sąsiaduje moje osiedle ale muszę tam iść okrężna drogą co sprawia ze mam inne dużo lepsze opcje (inne paczkomaty inpost) niż ta. Druga sprawa to fakt ze właśnie dałem sie w poprzednich z kilki ostatnich zakupow "złapać" i przesyłki poszly do tego paczkomatu z allegro one w drugiej miejscowośći i nawet nie wiedziałem o tym. Tym razem pilnowałem tego i zauważyłem ze to nie był mój błąd tylko system sam tak wybiera domyślny paczkomat. Do brzegu. Proszę o wyjaśnienie gdyż w moim odczuciu platforma bez mojej zgody zmienia formę dostawy na inną niż ja stosuję, gdyż ja stosuje najlepszą możliwą dla mnie. Wyglada na to ze przekładany jest zysk z zastosowania allegro delivery ponad wygodę i logoczne rozwiązanie dla użytkownika. Chciałbym aby przynajmniej mi yo potwierdzić i nie robić ze mnie głupka sloganami.
@mariosz_k zakup ze smartem to był?
Tak
@mariosz_k przecież nie napiszą Ci wprost że wciskają swojego przewoźnika One Kurier Box bo to im się bardziej opłaca 🙂 Ładniej wygląda hasło że to szybsza i bliższa metoda dostawy 😄
Mi ostatnio podmienili na One Box co jest 900 metrów od adresy a po drodze lub bliżej mam ponad 10 punktów i automatów w tym dwa Inposta które są 300 i 500 metrów 😄
Musisz sprawdzać i zmieniać przed każdym zakupem 🙂