Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam w czwartek dostałem telefon z banku, że przyszedł zwrot PayU 52zł niestety nie było dokładnych detali tylko tyle, że zwrot PayU. Jestem na 100% pewny iż to był na mój stary numer konta, zobaczyłem, że jakimś cudem nie jest zmieniony na allegro lokalnie. Też ostatnio sprzedałem przedmiot i proszę przekierować przelew na konto ponieważ tamto jest nieaktualne. Zmieniłem już dane ale z tego co mi powiedzieli w banku musi to być jak najszybciej zmienione. Zwrot który dostałem powiedziałem żeby został zwrócony do nadawcy. Przesyłam zrzuty ekranu. Czemu na allegro nie dostałem żadnej informacji o nieaktualnym numerze konta????
Cześć @M3X2, jeśli napotkałeś problem ze zmianą numeru konta w Allegro, skontaktuj się z nami za pośrednictwem formularza dostępnego tutaj.
Nie mamy możliwości zweryfikowania czy Twój numer konta jest aktualny.
Przelewy wykonywane na zamknięty nr rachunku bankowego, są automatycznie i bezwzględnie zwracane. Nie masz żadnych możliwości decydowania, co bank może zrobić z takim otrzymanym przelewem. Tak samo pracownik banku nie ma możliwości wstrzymania czy przeksięgowania przelewu na inny rachunek.
A co do telefonu z banku, to jest on bardzo dziwny. Dane właściela konta po upływie wymaganego okresu, są anonimizowane. Tak więc pracownik banku nie wie, do kogo był ten przelew (w Polsce ważny jest tylko nr konta, reszta danych może być zmyślona).
To banki spółdzielcze były tam wszystko jest z epoki kamienia dlatego mam w pko. Konto miałem jeszcze jak nie ukończyłem 18lat to może mają jakieś moje dane. Ale w sumie konto zlikwidowałem jakieś 2-3 lata temu.
Czy wogóle mam jeszcze jak odzyskać ten zwrot? Pewnie to było za jakąś nienadaną przesyłkę gdzie licytację wygrałem skoro na lokalnie nie jest zmienione ale dokładnych informacji wogóle nie dostałem.
@M3X2 pieniądze wracają z skąd było płacone.b
dobra już widzę z czego to. Było to z ostatniej mojej sprzedaży tylko z tego powodu, że było na stary numer konta nic mi nie przyszło. Tylko czemu mi pokazało, że wypłacone jak wcale nie wypłaciłem??? @matt_rose co teraz mam zrobić???
@M3X2 już to weryfikuję. Wrócę do Ciebie z informacją.