Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam synowi buty na allegro po trzech miesiącach się rozkleiły wysłałam jako reklamację uznali. Po jakimś czasie buty znowu się rozkleiły i dostałam że to uszkodzenie mechaniczne a było to samo co za pierwszym razem też s .Zadali wpłaty na ich konto pieniędzy żeby wysłać moje buty jeżeli nie wyślę buty zostaną zutylizowane. I tak zrobili butów nie odzyskałam czy to było zrobione zgodnie z prawem?
@Client:40996169 tak. Trzeba było odebrać i na własną rękę wykonać ekspertyzę. Jeżeli wada związana była by z jakością przedmiotu należy odwołać się od negatywnej decyzji reklamacyjnej sprzedawcy i przedstawić własna ekspertyzę.
Jak uznali że uszkodzenie było mechaniczne (z Twojej winy) to znaczy że odrzucili Twoją reklamację i buty są Twoje w takim stanie jak są obecnie . Odbiór towaru po odrzuconej reklamacji jest na Twój koszt i mogli domagać się zapłaty za zwrot lub podesłania kuriera po ich odbiór . Jak nie zgadzasz się z odrzuceniem reklamacji to po ich odbiorze pozostaje Ci droga sądowa.
@Client:40996169 Bardzo dziwne tłumaczenie: uszkodzenie mechaniczne. Nawet można sobie wyobrazić uszkodzenie mechaniczne, rozdarcie, rozcięcie, ale rozklejenie się? To były buty nie do chodzenia, miały tylko leżeć w pudełku?
Każda decyzja powinna zawierać informację o możliwości odwołąnia się od decyzji, jeżeli nie zadowala klienta. Czy taka informacja była zawarta w decyzji?
Jeżeli to była decyzja w dyskusji Allegro należy zaznaczyć nierozwiązanie problemu i domagać się rekompensaty od Protect.
Za mało informacji podałaś żeby można było coś rozsądnie doradzić.