anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostawy szybsze niż moja deklaracja dlaczego zostało tymczasowo wyłączone

MAMY ROZWIĄZANIE!
maxzuczek
#11 Animator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Dzień Dobry - dostawy szybsze niż moja deklaracja dlaczego zostało tymczasowo wyłączone, znowu coś kombinujecie, może wypadało by uprzedzić sprzedających. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@maxzuczek obecnie włączyliśmy tę opcję domyślnie dla wszystkich sprzedających, aby w okresie świąt mieli większą kontrolę nad przewidywanym czasem dostawy. 
Przeczytasz o tym w tym artykule

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Motolark
#7 Wielbiciel

Hit, dajecie możliwość sprzedającym aby mieli większą kontrole nad tym co podają w deklaracji? 🙂 szok 😄

oznacz moderatorów
GaleriaAV
#12 Orędownik

Pic na wodę, w tym okresię zaobserwowałam że kurierzy podejmują paczki co 2 dzień z niektórych punktów - zrobiliście sobie "dobrze" żeby mieć podkładkę że paczki nie idą na bieżąco ( z winy kurierów - WASZEJ jako że AD), ja robię przesyłkę 2 dniową już bo nie jestem pewna czy kurier w dniu nadania podejmie, podjedzie, ale staram się wysyłac wcześniej i dobrze by było zeby klient widział że taka możliwość istnieje że dojdzie wczesniej ; a nie dziś 19.12 już mi pokazuje za 8 dni w punkcie (no bo święta)= wprowadzający kupujących w błąd równocześnie komunikat co widać(w chmurce):

GaleriaAV_0-1766132892013.png

Jak na podstawie..?? na tej podstawie to właśnie powinno być po 2 dniach! A z opcją "Dostawy szybsze niż moja deklaracja" to powinno na jutro być! Ale nie, jak zw allegro musi iść w skrajności. Opcja powinna być, sprzedający sobie ją włączać powinien a nie allegro jak zw wszystkim dyryguje.. 

oznacz moderatorów
w_kiwi

@GaleriaAV Czas wyświetlany jest prawidłowo, zgodnie z naszymi zapowiedziami. Wszystkie informacje znajdziesz tutaj

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
GaleriaAV
#12 Orędownik

Chodzi o mały(niemały)szczególik "przewidywany czas dostawy na podstawie wczesniejszych dostaw sprzedającego"... gdyby było to zgodne z prawdą to na podstawie wcześniejszych wysyłek byłoby tak jak z opcją "Dostawy szybsze niż moja deklaracja" bo staram się przy dwudniowej wysylce wysylac w ciągu dnia/na 2dzien a nie w ciągu 2 dni;  a nie to jak oblicza algorytm sumując czas reakcji kuriera + nadanie zgodnie z ustalonym terminem( to niech w chmurce jest info na podstawie zadeklarowanej wysyłki a nie wczesniejszych dostaw bo to BZDURA) Nadaję wcześniej więc info w chmurce na podstawie wczesniejszych dostaw sprzedającego jest nie prawdą - a 8 dni w tym przypadku jest z powodu nie możności włączenia opcji "Dostawy szybsze niż moja deklaracja". Szkoda że algorytmy mieszają informacje.. 

Dla mnie to niuans  istotny bo 1 dzien-wysyłka dzis jutro w punkcie ( kiedy wiadomo że nie zdąże) a za 8 dni w punkcie (wyjątkowo bo Święta, kiedy indziej to ok 4 dni)  to różnica, kiedy mogę tak ustawić że wysyłka na podstawie wcześniejszych może być szybsza ale nie muszę się bać tzw "opóźnien"  bo mam 2 dni ustawione deklarowane formalnie. 

Z tego powodu wyłączenie opcji "Dostawy szybsze niż moja deklaracja" - nie pomaga, bo jak ktoś nie chce żeby go klienci ponaglali delikatnie ujmując to sobie ją wyłączy, a  tych co chcą mieć tą możliwość ale ustawią sobie 2,3 dniową dla bezpieczenstwa(statystyk) to już się nie bierze pod uwagę.

Wtedy tylko też sprzedający by mieli wspomnianą kontrolę nad wysyłką lepszą niż teraz -wg mnie. bo 1 czy 2 dni można sobie samemu zmieniać, ale wtedy ma się od skrajności do skrajności a to sprzedaż ogranicza właśnie.

oznacz moderatorów