anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD nie dostarcza paczek do domu lub opóźnia dostawę o kilka dni

IgusiaQ
#1 Nowicjusz#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Chcialabym sie dowiedzieć czy jest dużo przypadków, ze korzystajac z Allegro Smart kurier DPD nie dostarcza paczki przez kilka dni i przedkłada codziennie dostawę, bądź zostawia w przypadkowym punkcie DPD (mimo, że jestescie w domu), a nie najblizszym miejscu zamieszkania i oznacza ze nie bylo Was w domu? U mnie to juz 3ci raz i telefon do Kuriera oraz DPD nie pomaga... zastanawiam sie czy to kwestia tego konkretnego Warszawskiego oddzialu czy moze globalna i przesyłki są traktowane jako drugi priorytet przez to że to Smart Allegro...

Sprawa byla tez zglaszana do DPD.

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

wml
#7 Wielbiciel#

U mnie w przeciągu miesiąca DPD zagubiło już drugą paczkę, łatwiej wygrać w Lotto niż dodzwonić się do ich konsultanta. Zgłosiłem reklamację online, bo to jedyny sposób.

oznacz moderatorów

ammper
#7 Wielbiciel#

Opole piotrkowska 1 to samo - porażka ! inpostowi mogą czyścić buty ! A niestety coraz rzadziej mamy opcję wybrania inpostu do transportu.

oznacz moderatorów

bysss
#7 Wielbiciel#

Warszawa Ochota- do tej pory sporadycznie- ale w rym tygodniu - pomimo obecnosci w domu (praca zdalna) 3-krotnie juz od zeszlego piatku do dzis sroda- 3 przesylki zostaly rzucone donZabki kilometr dalej. Dzis specjalnie rano dzwonilem do kuriera (nie odbieral oczywiscie)i napisalem sms po czym 50 min potem dostalem info- ze nikogo nie bylo w domu i do odbioru w Zabce. To jest skandaliczne oszustwo. 

oznacz moderatorów

Client:118468858
#2 Obserwator#

Niestety, ale mnie to dzisiaj spotkało. Pomimo opłacenia dostarczenia paczki do domu otrzymałam wiadomość, że muszę ją odebrać z paczkomatu. Podobno kurier dziś dzwonił dziś 2 razy, ale ja byłam z mężem w domu i ni słyszeliśmy żadnego dzwonka. Dzwoniłam do DPD i jakaś pracownica powiadomiła mnie, że mają to w regulaminie, że kurierzy nie muszą przynosić paczek do domu odbiorcy, a od razu umieścić je w paczkomatach. Nie wiem zatem dlaczego pobierają opłatę za dostarczanie paczek do domu. To jest chore. 

oznacz moderatorów

SzymonL8
#9 Pomysłodawca#

Z DPD nie miałem nigdy takiego problemu (Małopolska), za to na trzech ostatnich paczkach od DHL było tak jak opisujesz.

oznacz moderatorów

violettano1
#1 Nowicjusz#
  • Ja mieszkam we Wrocławiu i mam to samo,DPD wogole nie przynosi przesyłek do domu,zawodzi sobie gdzieś gdzie mu wygodnie,a ja potem muszę jeździć po Wrocławiu za przesyłką, wydaje mi się, że skoro płacimy za to,to mamy prawo liczyć na przesyłkę,która dotrze do domu 
oznacz moderatorów