anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Duze gabaryty od sprzedawcy z chin

lukaszdecc
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  znalazłam łóżko które by mnie interesowało.Sprzedawca ma chińską nazwę,wysyłka też jest niby z zagranicy a pisze ze ten duży gabaryt będzie u mnie za kilka dni i przywiezie to zwykły kurier za 14 zl🤯 czy to nie jest oszustwo?To sporo pieniędzy i boję się.Czy allegro to jakoś weryfikuje?Nie ma komentarzy do tego produktu id klientów.Niestety takich aukcji jest sporo

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

pinsplash
#21 Demiurg#

@lukaszdecc Poszukaj na forum. TEORETYCZNIE allegro weryfikuje. W rzeczywistości zobacz na ilość problemów po zakupie. Np sprawdź gdzie ma podany adres do odesłania w razie zwrotu/reklamacji. Sprawdź czas wysyłki (nie dostawy) . Jak do Chin - będzie cię to kosztowało duuuużo pieniędzy. Teoretycznie jest allegro Protect , które wypłaci Ci pieniądze w razie nie otrzymania towaru. Ale to są algorytmy allegro i od nich zależy jak wypłacą. Decyzja należy do Ciebie, ale ryzyko - duże.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@lukaszdecc niektórzy sprzedawcy z Chin mają magazyny w Polsce i również na terenie naszego kraju przyjmują zwroty. Jeśli chcesz, podeślij mi tutaj link do tej oferty z łóżkiem. Przekażę ją do zespołu, który ją sprawdzi pod każdym względem 🙂

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@ayo80 sprawdź mój wątek o sprzedawcach z Chin ( maskotki) podane nieistniejące adresy zwrotu w Polsce. Zgłoszone. Nic  z tym nie zrobiliście. Tyle.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@pinsplash jeszcze działam w tej sprawie. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@_HolaOla_  ps. Czas na urlop !😁 I to nie jest Twoja rola tylko misiów od weryfikacji.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

lukaszdecc
#7 Wielbiciel#

Dwoch sprzedawcow proponuje takie lozka,wiec podsylam.

https://allegro.pl/oferta/miekkie-lozko-podwojne-lozko-hydrauliczne-roz-140x200cm-w-2-stolek-1598259...

Jeden niby w Polsce na adres zwrotu i stąd jedzie,ale kurier i jego cena jest podejrzana.I na dole moje wątku ktoś napisał,że adresy te podobno nie istnieją i nikt tego nie weryfikuje

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@lukaszdecc ta pierwsza oferta z łóżkiem została usunięta, natomiast co do drugiej - tutaj wysłaliśmy upomnienie głównie za zakładkę Zwroty.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

janusz-szcz
#1 Nowicjusz#

Czy możesz sprawdzić taka ofertę? Jest tego więcej, kompostownik w super cenie, nawet z dość kosztowną przesyłką? czy Allegro Protest ochroni kupującego, jeśli przyślą coś z papieru 🙂 ?

oznacz moderatorów

janusz-szcz
#1 Nowicjusz#
oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@janusz-szcz jasne. Zajmę się tym przy czym wrócę z odpowiedzią dopiero jutro.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów