anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusja do zakupu z Magazynu Allegro

7-MALY-7
#11 Animator#

Zakupiłem na allegro, od Decathlon, rower stacjonarny, na raty.

Niestety okazało się, że wysłano nieprawidłowy model - zauważyłem już po wtaszczeniu paczki ponadgabarytowej 40kg na 4 piętro. Opakowanie oryginalne z taśmami, listami przewozowymi, kodami itp. Rozmawiałem ze sklepem telefonicznie, potem na chacie, a później nawet ze sklepem stacjonarnym i skończyło się na tym, że muszę założyć dyskusję i opisać problem. Tak też uczyniłem.

Co mnie zastanawia, że w szczegółach dyskusji napisane jest:

Dyskusja do zakupu z Magazynu Allegro od 1 sprzedającego

Czy oznacza to, że tak naprawdę zawinili pracownicy Allegro wysyłając zły towar ze swoich magazynów? Niestety nie jestem w stanie odesłać paczki we własnym zakresie - jest mega ciężka i samemu nie dam rady jej znieść (na górę za dyszkę pomógł kurier:) )

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@7-MALY-7 Jeśli rozpocząłeś dyskusję, poczekaj na informacje, które przekaże Ci sprzedający. Ustalenie kto zawinił leży po stronie Twojego kontrahenta. Powinien on również przedstawić Ci propozycję rozwiązania zaistniałego problemu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

7-MALY-7
#11 Animator#

Dziękuję, jestem w miarę spokojny, myślę że sprawa się zakończy pozytywnie niemniej jednak martwię się o te raty. Jeżeli sprzedawca zwróci pieniądze i będę musiał dokonać ponownych zakupów, to kredyt automatycznie sam się spłaci? Wykorzystany do zakupu był również kupon, on automatycznie powróci czy trzeba będzie się o niego upominać?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@7-MALY-7 Kiedy sprzedający zwróci pieniądze przez nasz system, środki zostaną ponownie zaksięgowane na saldzie Allegro Pay, a kupon się odświeży i będzie ponownie możliwy do wykorzystania.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@7-MALY-7 jeśli odda, to kredyt sam się spłaci, a jak nie odda, no to kredyt jak to kredyt, trzeba będzie spłacać i pamiętaj, że nie terminowe wpłaty, to dodatkowe odsetki

oznacz moderatorów