Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem na allegro, od Decathlon, rower stacjonarny, na raty.
Niestety okazało się, że wysłano nieprawidłowy model - zauważyłem już po wtaszczeniu paczki ponadgabarytowej 40kg na 4 piętro. Opakowanie oryginalne z taśmami, listami przewozowymi, kodami itp. Rozmawiałem ze sklepem telefonicznie, potem na chacie, a później nawet ze sklepem stacjonarnym i skończyło się na tym, że muszę założyć dyskusję i opisać problem. Tak też uczyniłem.
Co mnie zastanawia, że w szczegółach dyskusji napisane jest:
Dyskusja do zakupu z Magazynu Allegro od 1 sprzedającego
Czy oznacza to, że tak naprawdę zawinili pracownicy Allegro wysyłając zły towar ze swoich magazynów? Niestety nie jestem w stanie odesłać paczki we własnym zakresie - jest mega ciężka i samemu nie dam rady jej znieść (na górę za dyszkę pomógł kurier:) )
@7-MALY-7 Jeśli rozpocząłeś dyskusję, poczekaj na informacje, które przekaże Ci sprzedający. Ustalenie kto zawinił leży po stronie Twojego kontrahenta. Powinien on również przedstawić Ci propozycję rozwiązania zaistniałego problemu.
Dziękuję, jestem w miarę spokojny, myślę że sprawa się zakończy pozytywnie niemniej jednak martwię się o te raty. Jeżeli sprzedawca zwróci pieniądze i będę musiał dokonać ponownych zakupów, to kredyt automatycznie sam się spłaci? Wykorzystany do zakupu był również kupon, on automatycznie powróci czy trzeba będzie się o niego upominać?
@7-MALY-7 Kiedy sprzedający zwróci pieniądze przez nasz system, środki zostaną ponownie zaksięgowane na saldzie Allegro Pay, a kupon się odświeży i będzie ponownie możliwy do wykorzystania.
@7-MALY-7 jeśli odda, to kredyt sam się spłaci, a jak nie odda, no to kredyt jak to kredyt, trzeba będzie spłacać i pamiętaj, że nie terminowe wpłaty, to dodatkowe odsetki