Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otóż jedna pracownica Allegro zadała pytanie sprzedającemu na podstawie czego zaniża zwrot kosztów transakcji i dała mu 24 godziny na odpowiedź po czym inny pracownik Allegro podziela działania sprzedającego i za godzinę samodzielnie zamyka dyskusję nie wyjaśnioną, Dla mnie jest wiążący punk 10,2 regulaminu Allegro, a wygląda to tak jakby Allegro chowało pod swoimi skrzydłami oszustów. Sprawa dotyczy odstąpienia od umowy, a sprzedający obniża o 25% zwrot kosztów transakcji a Allegro przystaje na to, żenada
Proszę o precyzyjniejszą pisownie co to jest 27 i co to jest 43? KC, KU? nie na pewno nie chodzi jak 27 KC adres zamieszkania
art 27 ustawy konsumenckiej i art 43 punkt d tej samej ustawy
Art. 27. Konsument, który zawarł umowę na odległość lub poza lokalem przedsiębiorstwa, może w terminie 14 dni odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów, z wyjątkiem kosztów określonych w art. 33, art. 34 ust. 2 i art. 35
Bardzo dziękuję chodziło mi właśnie o to co to jest ja zawsze piszę art 27 Ustawy konsumenckiej to wtedy każdy na necie znajdzie, ja dzisiaj zakończyłem temat kasa zwrócona i wyjaśnione przez dziewczyny jak to mogą cię oszukiwać ale, tak jak wspominasz nauka nie idzie w las żadnej grzeczności tylko i wyłącznie dyskusja , gdybym to odstąpienie napisał przez dyskusję to na drugi dzień dziewczyny by widziały jaka jest moja decyzja a tak sprzedający udawał że on nie wie co to jest zwrot towaru i zwrot kasy,? życie a do tego ten cały formularz zwrot robi całe zamieszanie niech ciałem reklamacji tylko zwrócić złom a on sam poinformował sprzedającego że to reklamacja
@bzrzeznik allegro zamknęło dyskusję bo działanie sprzedawcy było zgodne z obowiązującym prawem, otrzymałeś rekompensatę dla ,, poprawienia wrażeń zakupowych ,, a allegro nas skubnie owszem , ale odbijemy to w cenie towaru , który być może niebawem zakupisz .
może zrezygnuj z zakupów tutaj dla dobra swojego i sprzedawców?
Po czym tak sądzisz kolego, że nie daje sobie w kasze napluć i dać się oszukać?