anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dzień dobry w przypadku kiedy kupujący chcę zwrócić produkt może mi narzucać metodę zwrotu typu kuri

Client:113062826
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry w przypadku kiedy kupujący chcę zwrócić produkt może mi narzucać metodę zwrotu typu kurier czy to ja mogę wybrać metodę zwrotu?
Pozdrawiam

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

A w czym problem, kupujący ma wybór zwrotu, jak ma Smarta to jest tam np:paczkomat a jak wybierze zwrot własny to wybierze jak mu pasuje oczywiście.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Sytuacja wygląda tak że mnie często w domu nie ma i nie mogę odebrać paczki a kupujący nie chce zwrócić przez paczkomaty InPost i sprzedaż produktu wystawiłem tylko z możliwością paczkomat inpost

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:113062826  niestety musisz się dogadać z kupującym, my nie możemy wywierać na nim presji 😉

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Właśnie niestety się z nim nie da ciągle jest na to że odeślę tylko kurierem a ja nie chcę mieć żadnych problemów później ale nie mam jak odebrać paczki gdy kurier by do mnie przyjechał

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak wybierze wysyłkę własną to niestety tak jest.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:113062826   może wybrać jaką chce, ale musi wybrać najtańszą z cennika, bo jak wybierze zwrot samolotem, to resztę kosztów musi pokryć sam

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Sytuacja wygląda tak że mnie często w domu nie ma i nie mogę odebrać paczki a kupujący nie chce zwrócić przez paczkomaty InPost

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

I sprzedaż produktu wystawiłem tylko z możliwością paczkomat inpost

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Teoretycznie to co chciałbyś  jest możliwe ale:

- sprzedaż bez smarta i bez automatycznego zwrotu z kodem.

- w warunkach zwrotu musiałbyś wyraźnie określić sposób zwrotu i  numer paczkomatu który chcesz.  Kupujący wysłąłby zwrot jako przesyłkę własną, nie jako zwrot allegro, ale  jest to opcja droższa.  Zapłacisz za to kupującemu?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:113062826 

Sprzedałeś jako osoba prywatna? 

W ofercie była dodana możliwość zwrotu i jego warunki?

Jaki jest powód zwrotu - reklamacja czy odstąpienie?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:113062826  Z tego co mi wiadomo to dla zwrotów nie ma możliwości dostarczenia do paczkomatu.  Kupujący o tym nie decyduje, kupujący ma tylko kod zwrotu i najwyżej może wybrać gabaryt paczki, nic więcej.

Ja nie  przyjmowałem zwrotów ale pisali tutaj sprzedający że w przypadku zwrotu  kurier dostarcza zwrot na adres, nigdy nie wkłada do paczkomatu.

Możesz przecież zadzwonić na infolinię InPost'u  i  dogadać się.

oznacz moderatorów