anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa - oferta pracy [09.2025]: propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:105189154
#1 Nowicjusz

Chciałbym zgłosić próbę oszustwa - propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka.

IMG_2516.png

 Dostalem dzisiaj takiego smsa, chciałem zgłosić 

oznacz moderatorów
51 ODPOWIEDZI 51
Zygert
#8 Zapaleniec

Uważam też, że ALLEGRO powinno na głównej stronie zamieścić coś w stylu banera jak Allegro Days co wali po oczach: "UWAGA podszywanie pod Allegro - kliknij po szczegóły" i tam już opis co ktoś może otrzymać. Przyczynilibyście się do zapobiegania też tego typu rzeczy, a tak czujne osoby nie dadzą się zrobić w balona, ale X się dało jeżeli ten proceder kwitnie. Więc wg mnie Allegro w swoim interesie również powinno uświadamiać odwiedzających ich portal.

oznacz moderatorów
Attina
#1 Nowicjusz

UWAGA na  podejrzany SMS o treści : 

od rriftfoxyiltzet7483@ramonastafford.com

Witaj! Jestem przedstawicielem rekrutacyjnym Allegro z Polski.

Oferujemy pracę w niepełnym wymiarze godzin, w 100% zdalną.

Twoje zadanie jest bardzo proste: dodawaj wskazane produkty do koszyka, aby zwiększyć ich widoczność.

▶️ Dodanie 1 produktu = 20 PLN

▶️ Dodanie 8 produktów = 160 PLN

▶️ Dodanie 16 produktów = 320 PLN

Możesz pracować z dowolnego miejsca, o każdej porze, przez 20 do 60 minut dziennie, a Twoje wynagrodzenie dzienne waha się od 200 do 800 zł. Podstawowa tygodniowa pensja wynosi ponad 3000 zł. 

Im więcej produktów dodasz, tym wyższe będą Twoje zarobki.

📲 Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z nami bezpośrednio.

WhatsAPP:+48579100668

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dzień jak co dzień 🙂 

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Attina nie jest to wiadomość od Allegro. Najprawdopodobniej jest to próba oszustwa.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Adasio-Lc
#1 Nowicjusz

Od jakiegoś czasu dostaje takie smsy 

Witaj! Jestem przedstawicielem rekrutacyjnym Allegro z Polski.

Oferujemy pracę w niepełnym wymiarze godzin, w 100% zdalną.

Twoje zadanie jest bardzo proste: dodawaj wskazane produkty do koszyka, aby zwiększyć ich widoczność.

▶️ Dodanie 1 produktu = 20 PLN

▶️ Dodanie 8 produktów = 160 PLN

▶️ Dodanie 16 produktów = 320 PLN

Im więcej produktów dodasz, tym wyższe będą Twoje zarobki.

📲 Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z nami bezpośrednio.

WhatsAPP:+48697745198

o co tu chodzi zmienia się tylko numer telefonu

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To próba oszustwa ,nie daj się na to nabrać.

oznacz moderatorów
Client:35386082
#16 Inspirator

Nie daj się nabrać! bo zostaniesz wspólnikiem oszustów, ich nie złapią - Ciebie wsadzą.
To jest pranie brudnych pieniędzy, jeżeli podciągną to pod finansowanie terroryzmu, to odsiadkę masz pewną.

oznacz moderatorów
Adasio-Lc
#1 Nowicjusz

Domyślałem  się tylko szkoda, że nie da z tym zrobić, dziennie od 3 dni wysyłają po 3 do 4 podobnych smsów o podobnej treści z innym tel. Zawsze podają jako partner przedstawiciel Allegro. 

oznacz moderatorów
Client:35386082
#16 Inspirator

Możesz im utrudnić życie: zgłoś na bezpłatny w Polsce numer CERT Polska 8080 (wystarczy skopiować wiadomość i wysłać SMS).

oznacz moderatorów
Adasio-Lc
#1 Nowicjusz

Zgłosiłem lecz nic oni nie mogą zrobić konkretnego gdyż powiedzmy przestępcy zmieniają numery telefonów to jak z lewymi telefonami niby z banku banki w końcu zrobiły weryfikację dzwoniącego niby przedstawiciela czy też konsultanta trochę pomogło to i już nie są tak natrętni teraz są jazdy z ubezpieczeniami szkoda że nie można tego procederu zablokować może też samo allegro mogło by tak jak w bankach przy logowaniu informować komunikatem o takich nieuczciwych procederach pod ich adresem i wykorzystaniu marki allegro

oznacz moderatorów
Client:75834692
#1 Nowicjusz

Wygląda jak dla mnie to podejrzanie:

https://t.me/allegro261
Gratulаcje! Аllegro oferujе prасę оnlinе w nieрełnym wymiаrzе gоdzin. Zаrаbіаj łаtwo 500-2000 zł dziennіе, kоrzystając z tеlеfоnu. Pracа jest prosta i рrzyjеmnа, zamówiеnіa są przetwarzаnе onlіnе, a wynagrоdzеnіе wypłасаne tego sаmеgо dnіa. Jеślі jestеś zаintеresоwanу, роmоżemу Ci zасząć і otrzymywać wуnagrodzenіе! Klіknіj w nаzwę firmy рonіżej, aby sіę z nаmі skontаktować.
⬇️⬇️⬇️

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:75834692 Jest to próba oszustwa niestety w ostatnim czasie bardzo powszechna. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów