Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_Kupuje na wielu portalach.. ale to co dzieje się na allegro to jest patologia.Dlaczego na innych portalach warunkiem sprzedaży jest prawdziwy opis i prawdziwe zdjęcie Czy wy wiecie co to jest uczciwość kupiecka?? Praktycznie co któryś produkt ma fikcyjne zdjęcie lub wadliwy opis. Co jakis czas kiedy mam mniej zakupów pisze i pytam się a i tak sprzedawcy często maja gdzieś. Czarnej listy sprzedawców nie chcecie .Zgłaszam, a allegro tez ma to gdzieś. Tylko muszę potem wszytko odsyłać ..dużo kupuje dziennie 30-50 przedmiotów nie jestem w szanie do każdego pisać i weryfikować KAŻDEJ aukcji choćby z prostej przyczyny ze doba ma tylko 24 godziny -za to i sprzedawcy i allegro biorą kasę, mi nikt nie płaci -to my kupujący WAM płacimy. I chcemy rzetelnych zdjęć i opisów . Dziś na 59 przedmiotów 11 wraca ..Jest to zawracanie sami wiecie czego. Tak nie da rady dłużej tutaj. Kupowanie tutaj wychodzi w godzinach dziennie pomijając, ze wielkość kosza zakupowego jest śmieszna . Tak jakby tu wszystko utknęło w latach 90 - wolna amerykanka aby tylko wpływy były. Niestety takie mam odczucia - i zero zainteresowania ze strony allegro. Pora chyba się pożegnać.
Jeśli chodzi o prawdziwe zdjęcia to allegro raczej utrudnia sprzedawcom ich udostępnianie. Sprzedawca-firma musi mieć zdjęcia-miniaturki na białym tle, nawet jeśli sprzedaje towar używany. Większość sprzedawców nie ma czasu na obrabianie zdjęć, więc wrzucają zdjęcia z netu.
😱
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Ja aż tyle nie kupuję, ale też widzę czasem fałszywe opisy - po sprawdzeniu w komentarzach, np. jeśli chodzi o wagę netto sprzedawanej folii stretch. Widzę opisy aukcji (z mojej branży), gdzie sprzedawcy podają się za producenta - a jest to albo całkowita nieprawda, albo produkują jedynie same opakowania, do środka pchając to samo co inni sprzedający (bo np. jest tylko jeden producent zamienników danego towaru).
Po analizie opisu aukcji, przejrzeniu komentarzy (też bez przesady, bo niektóre są absurdalne i wiadomo w jakim celu wystawiane) to jednak myślę, że można kupić towar zgodny z opisem - przynajmniej moje zakupy są zgodne z moimi oczekiwaniami, jeszcze nigdy nie zwróciłem zakupionego towaru.
Jednak przy takich dużych zakupach jak Ty robisz - to jest raczej bardzo trudne, żeby przeczytać dokładnie opis aukcji (niestety, jest on wiążący, sam tytuł aukcji nie odzwierciedla w pełni specyfiki sprzedawanego przedmiotu, reszta jest w opisie aukcji) i rozumiem Twoją frustrację.
@AGD-SERVICE
to jest raczej bardzo trudne, żeby przeczytać dokładnie opis aukcji
Tu raczej chodzi o to, że niektóre opisy wprowadzają w błąd Kupującego, a nie że ktoś nie ma czasu ich czytać przed zakupem.
Przeczytanie opisu aukcji jest obowiązkiem kupującego - przecież to zawierana umowa.
Owszem, niektóre opisy wprowadzają w błąd - zgodzę się z tym. Można to wykluczyć porównując inne oferty - niestety, to jest czasochłonne. Przy pojedynczym zakupie można tak zrobić. Robiąc często zakupy, w takich ilościach jak wskazuje założyciel wątku - to ciężka sprawa.
tak to jest trudne przeczytac chory opis aukcji gdzie sprzedajacy mysli ze jest bogiem a urwal sie nie wiadomo skad , pomylil produkt albo zrobil copy and paste od czapy, albo opis ok a przychodzi cos innego ..na allegro jest to juz patologia mamy obecnie ok 10% zwrotow uzeranie sie na dyskusja ...pseudo pomoc od allegro gdzie biedni pracownicy nie maja kompletnie pojecia o produktach ..no bo skad?? ...allegro zglaszane olewa..... obecnie zakup pelnego kosza czyli ok 50 produktow zajmuje juz ok 4-5 dni aby wszystko zwerfikowac jak najlepiej, ai tak czest przy przejsciu do platnosci wychodza takie bzdury ..... ..paranoja !!! .. nikt tego nie kontroluje ..powino byc po zgloszeniu i sprawdzeniu jesli to prawda pierwsze: ostrzezenie , potem jednodniowy ban , tydzien i do widzenia ..ktos pisze ze wiekszosc sprzedawcow nie ma czasu na obrabianie zdjec czy gdzie indziej prawdziwe opisy ..ze co??? za to biora kase to jest i ICH praca - rzetelnosc i prawdziwosc oferty .. a moderatorzy ale po co moderatorzy maja sie przepracowywac skoro pensja jest i tak co miesiac ..prawda? raz byla pomoc na kilka tysiecy zakupionych rzeczy ....pomoc polegala: prosze odeslac produkt
skąd sie urwałeś?
allegro zablokowało w praktyce mozliwość dodawania realnych zdjęć
teraz mają być ładne w białym tle [edycja]
własne robione na biurku -muszą podlegać edycji a to kosztuje i za to nie zapłacisz
do tego w ofertach przy produktyzacji allegro samo dopisuje jakieś rzeczy i nawet dodaje zdjęcia
do tego twierdzi że kod ean jest najważniejszy a może on dotyczyć tego samego sprzętu w różnych wersjach, stanie czy kompletności
i oczywiście mam nadzieję zę nie kupujesz w aplikacji tylko normalnie na komputerze
@RED żadnych aplikacji na telefonie 🙂 nigdy nic tu nie sprzedawałam, urwałam się z innych portali to fakt- i ZAWSZE jest wymagane rzetelne, rzeczywiste zdjęcie produktu i opis bo choćby jedna z tych rzeczy nieprawdziwa daje podstawę do zwrotu. Czyli z tego co tu czytam, co tu piszecie to allegro zabrania rzeczywistych zdjęć?? Czyli co? Allegro działa na szkodę klienta? I tego kupującego, bo nie wie co kupuje i sprzedającego, bo ma potem problem i ze zwrotami i z negatywami. I dostawcy. I księgowanie. Jak jest tego cel dla Allegro?? W innych miejscach, gdzie sprzedawałam sama miałam kilka tysięcy produktów ze zrobionymi zdjęciami przez ze mnie i co? Czy to był problem? Nie, bo miałam i ładniejsze, z moim firmowym znakiem "wodnym", czyli wiedzieli, ze to mój produkt rzeczywisty a nie coś z internetu skopiowane i nikt nie mógł się do tego przyczepić - widział prawdziwa realna rzecz, z prawdziwa ilością na stanie. Najlepsze jest to, że na wielu portalach jeśli używasz nie swoje zdjęcie do którego nie jesteś w stanie udowodnić swoich praw albo, że ktoś używa twojego - zamykają pacjentowi aukcje dopóki tego nie zmieni i po sprawie (po zgłoszeniu i nie trwa to w nieskończoność). Często wręcz w wielu aukcjach na innych portalach jest formułka: kupujesz to co widzisz (na zdjęciu) czasem zamiast opisu i wtedy masz jakąś pewność za co płacisz ( w uproszczeniu). I tak (miedzy innymi) właściciel portalu dba o każdą ze stron . Chciałabym tu sprzedawać ale na razie tu jest .... "bezprawie" z pozorami, że allegro coś robi. Niestety.
@AGD-SERVICE nie jest trudne przy jednym dwóch produktach porównać je z innymi sprzedawcami, sprawdzić prawdziwość podanych parametrów w innych źródłach, czy u producenta (często potrzebuje specyficzne techniczne produkty- większość), poszukać sensownej ceny, sprawdzić wiarogodność sprzedawcy, opinie o nim, czasem wychodzi kilka jego kont z rożnymi cenami xD, porównać czas dostawy, czy te jego 99 tysięcy sztuk na stanie to prawda (że też to Allegro toleruje) i to jest wszystko tylko przy 1 -2 produktach. I kłopoty zaczyniaj się też przy tym mikroskopijnym koszu zakupowym na allegro- nie ogarniają tego jak i większości spraw, a szkoda.
@C23B32, w trosce o przejrzystość ofert, na Allegro obowiązują określone zasady dotyczące m.in. umieszczanych zdjęć. Bardzo czytelnie zostało to ujęte w bezpłatnym kursie Akademii Allegro. W dużym skrócie:
Na Allegro istnieje również Katalog produktów. W ramach Katalogu zbieramy i opisujemy wszystkie produkty, które są dostępne w ofertach wystawianych przez sprzedających.
@mr_omaDziękuje na razie szybko tylko zajrzeliśmy i dziękuję za wywołanie uśmiechu... jeśli wy dopuszczacie tylko białe tło, a ja chce np na niebieskim albo szkło można TYLKO na czarnym to sorry ..powodzenia, normalnie w głowie się nie mieści co wyprawiacie państwo władcy polskiego internetu ..:(
Jesteśmy zdecydowanie dłużej w IT niż wy istniejecie, nie ogarniamy z rodzina takiego uzurpowania sobie praw.
1.5.
Zdjęcia zamieszczone w Ofercie muszą dotyczyć wyłącznie oferowanego Towaru. Dozwolone jest przedstawienie Towaru w kontekście jego zastosowania lub aranżacji. Zdjęcia mogą prezentować certyfikaty, technologie, elementy graficzne (np. strzałki). Zabronione są napisy poza wyjątkami: logo marki/producenta, oznaczenia kolorów i wzorów oraz liczby i jednostki.
Czyli jak zrobię zdjęcie czy zapłacę za wykonanie zdjęcia dla mnie i nie mogę nałożyć mojego znaku wodnego ?? xDDD Czyli każdy moje zdjęcie będzie mógł używać do woli? Napisy są zabronione - a jak ktoś chce dodać do produktu na kartce papieru date i godzinę aby uwiarygodnić, ze posiada dana rzecz??
Co do niewłaściwych opisów i zdjęć mam zrzucić pol allegro na pendrive i wam wysłać ?? -sorry to wy za to bierzecie pieniądze, .. zgłaszane sporo nikt nigdy nic nie zrobił ...
Doliczanie dodatkowych opłat -zgłoszone -zero reakcji np. (z pakietem smart do paczkomatu inpsot 320zl... do 40 info brakuje ci np 2 zł do darmowej przesyłki dodany mały przedmiot za 3 zł i sru 320 zeta xD ktoś nie zauważy to płaci...dalej maja się dobrze
Niejasny przedmiot opisu, prawa autorskie , krok po kroku to jest tu lipa.
Dzial:@ Manipulacja słowami kluczowymi -- no to chyba nikt z szanownego allegro nie przegląda ofert albo ich nie rozumie. Zgłoszone kilka, na żywca zrobione i co ? są dalej. W sumie po co ja się produkuje .. powodzenia Dziękuje za link do regulaminu --chyba nikt od was tego nie czytał --ale tak na serio.Piękny przykład , światowy, rozbieżności miedzy teoria a rzeczywistością .
@C23B32, na miniaturach oraz pozostałych grafikach w galerii zdjęć nie mogą znaleźć się żadne napisy, symbole oraz znaki wodne.
Co do braku reakcji z naszej strony - wiele działań (takich jak chociażby upomnienie sprzedającego) nie jest widocznych dla użytkowników. Natomiast zapewniam, że każde takie zgłoszenie jest przez nas weryfikowane.
@mr_oma "na miniaturach oraz pozostałych grafikach w galerii zdjęć nie mogą znaleźć się żadne napisy, symbole oraz znaki wodne" - a od kiedy to znaki wodne są zabronione na wszystkich zdjęciach w galerii? Przecież do niedawna były zabronione tylko na miniaturkach.
"Co do braku reakcji z naszej strony - wiele działań (takich jak chociażby upomnienie sprzedającego) nie jest widocznych dla użytkowników." - to faktycznie muszą być niewidoczne dla użytkowników, bo od ponad roku nie mogę zauważyć skutków ich działania względem pewnego kupującego, który nagminnie ma kilka tysięcy powielonych ofert, w których m.in. manipuluje słowami kluczowymi w tytule.
Widocznie są niewidoczne nie tylko dla użytkowników, ale i dla samego allegro😏
@Knowhere, zgodnie z regulaminem:
Zdjęcia zamieszczone w Ofercie muszą dotyczyć wyłącznie oferowanego Towaru. Dozwolone jest przedstawienie Towaru w kontekście jego zastosowania lub aranżacji. Zdjęcia mogą prezentować certyfikaty, technologie, elementy graficzne (np. strzałki). Zabronione są napisy poza wyjątkami: logo marki/producenta, oznaczenia kolorów i wzorów oraz liczby i jednostki.
@C23B32 "Czyli jak zrobię zdjęcie czy zapłacę za wykonanie zdjęcia dla mnie i nie mogę nałożyć mojego znaku wodnego ?? xDDD Czyli każdy moje zdjęcie będzie mógł używać do woli?" - ano, chyba że allegrowe narzędzie coś wykaże, jednak praktyka pokazuje, że z tym może być problem.
"Dzial:@ Manipulacja słowami kluczowymi -- no to chyba nikt z szanownego allegro nie przegląda ofert albo ich nie rozumie. Zgłoszone kilka, na żywca zrobione i co ? są dalej." - indolencja allegro w tej kwestii to już obrosła legendą😏
@C23B32 Allegro ma inną wizję, dąży się do tego, aby wszyscy mieli jednakowe zdjęcia i jak najkrótszy opis. Jedyne co ma odróżniać oferty to cena. Klient ma nie porównywać zdjęć u różnych sprzedawców tylko szybko wybrać najtańszą ofertę i klikać w kup teraz.
Takie podejście Allegro jest w sumie zrozumiałe w przypadku towaru nowego. Inaczej w przypadku towaru używanego - wtedy aukcje z fotkami na białym tle się raczej pomija (bo zazwyczaj są wzięte z netu) i chce się widzieć jak towar wygląda w rzeczywistości. Obowiązek białego tła przypadku towaru używanego powoduje to, że sprzedawcy wrzucają nieprawdziwe zdjęcia albo w dziwny sposób je automatycznie wycinają (np. w kategorii "książki" połowa ksiązek ma jako miniaturki poucinane okładki, bo edytowanie zdjęć książek za 2 zł jest nieopłacalne).
@vonNogayNie to podejście nie jest zrozumiale w żadnym przypadku ..bo często ten sam model...np. przekaźnika różni się np jedna literka, jakaś rzecz minimalnie inna funkcja albo ja chcę mieć zdjęcie z lustrzanym odbicie czy słonecznym refleksem, w ramce czy bez itd ,itd I to jest problem ..to sprzedawcy maja decydować jak chcą sprzedać swój produkt rzecz jasna w określonych ramach przyzwoitości, dobrego smaku, etc. Fajnie chyba być uzurpatorem do wszystkiego i tak nie przestrzegającym własnych reguł ale to nie sad nad allegro :)))) i tak wiedza wszystko najlepiej :)) Czyli sprzedaż czegoś za 2 zł jest opłacalna ale edytowanie tego nie ....ok 🙂 dziękuje 🙂 i powodzenia:) wszystkim.:)
@vonNogay "Allegro ma inną wizję, dąży się do tego, aby wszyscy mieli jednakowe zdjęcia i jak najkrótszy opis. Jedyne co ma odróżniać oferty to cena." - hm, chciałeś napisać "jedyne co ma odróżniać oferty to najniższa cena", co ma swoje odzwierciedlenie w produktyzacji i "reklamie" najtańszej oferty w ofertach innych sprzedających😏
"Obowiązek białego tła przypadku towaru używanego powoduje (...)" - ze słów (długo wyciąganych swoją drogą) @_HolaOla_ wynika, że używane przedmioty nie muszą mieć miniaturek na białym tle.
Chyba że od tamtego czasu znowu coś cichaczem się pozmieniało.
@Knowhere Na kontach prywatnych można wystawiać używane przedmioty bez białego tła. Na kontach firmowych białe tło musi być (z niewielkimi wyjątkami, np. używane części samochodowe).
@vonNogay Widocznie gdzieś umknęła mi informacja, że pisałeś o kontach firmowych. Mea culpa.