Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupiłem na fakturę przedmiot. Zastosowałem kupon 20 zł. Ze 189 zł zrobiło się 169 zł. Dostałem fakturę na 189 zł, czemu? Czy mogę wystąpić do sprzedawcy o korektę? Przecież on dostał wpłatę ode mnie na 169 zł, a nie na 189 zł, a fakturę się wystawia na kwotę którą trzeba zapłacić, a nie na kwotę którą Allegro wyświetla przy zamówieniu. A poza tym sprzedawca dostanie chyba wyrównanie 20 zł od Allegro co zostanie uwzględnione w jego fakturze od Allegro na koniec miesiąca. Przecież jeżeli Allegro uwzględnia to 20 zł w fakturze na koniec miesiąca to sprzedawca sobie zaksięguje te 20 zł 2 razy z fakturą wystawioną na 189 zł. Co sądzicie?
Sprzedawca dostał 189 zł, on nie wie, że użyłeś kuponu. Tyle dostał i na tyle wystawił fakturę.
No ale na zestawieniu nie widać tego osobno? Tj. wpłata od kupującego 169 zł i w osobnej pozycji 20 zł wyrównanie Allegro?
Nie, osobno jest jak produkt ma obniżoną cenę w ramach Allegro Ceny albo innych akcji Allegro.
To nie ma co prosić o korektę, wiesz może jak to zaksięgować?
@Client:140514039 sprzedawca nie wystawi w takim przypadku korekty, ponieważ otrzymał on pełną kwotę za zamówienie.
Kwestię rozliczenia faktury, najlepiej skonsultować z księgowością. Gdyby było potrzebne potwierdzenie o wykorzystanym kuponie - to informację o tym wyświetlamy w szczegółach zamówienia. Nie wystawiamy dodatkowych dokumentów w tym zakresie.
jak każdą inną fakturę?
Ale na wyciągu bankowym mam 169 zł zapłacone, a na fakturze 189 zł i wychodzi że mam zobowiązanie 20 zł wobec tego sprzedawcy
@Client:140514039 używanie kuponów przy zakupie na firmę to zły pomysł , to baardzo zły pomysł , nie zaksięgujesz tego w sposób nie budzący wątpliwości , teraz tylko pozostała Ci nota własna i nadzieja ,że w 5 ciolatce , któremuś grzejstołkowi z US nie zechce się Ciebie uwalić , ostatecznie sąd
@mdrogeria Teraz już wiem, że to zły pomysł, nikt mnie wcześniej nie uprzedził. Za jedną niezgodną fakturę na 189 zł mogą robić problemy w US? Niedawno otworzyłem spółkę i nie wiem jeszcze jak to jest w praktyce.
Zadzwoń do US i zapytaj. Przecież nie zrobiłeś tego celowo, zdarza się. A i kwota nie jest jakaś zawrotna.
@Client:140514039 mogą , do 180 stawek dziennych , jesteś przedsiębiorcą , nie możesz liczyć na to ,że ,,ktoś Cię uprzedzi ,, TY MASZ TO WIEDZIEĆ dla swojego bezpieczeństwa .
Bez przesady, nie zdefraudował miliona złotych. Popełnił błąd - niech zadzwoni do US i zapyta co z tym zrobić. Nie wiem jak u Was ale u mnie w US pracownicy są naprawdę pomocni i frontem do klienta.
@Client:140514039 sprzedający wystawia fakturę na pełną kwotę, którą otrzymał za zamówienie - czyli Twoja wpłata + część pokryta przez kupon/kartę podarunkową.