anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

FAKTURA ZBIORCZA

HURT-CCTV_PL
#1 Nowicjusz

Witam

Czy Allegro przewiduje opcję wystawienia faktury na Allegro zamiast kilkudziesięciu dostawców mniejszych  od których kupowane są towary? 
Może to być nawet ta sama ilość faktur, ale wszystkie na jednego sprzedającego, co znacząco zmniejszy już koszty operacji księgowych. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@HURT-CCTV_PL Jak to niby miałoby działać? 😉

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@komis-bell dobrze 😉 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@komis-bell też tego nie rozumiem ? jak allegro ma wystawić FV za sprzedających ? 😄 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @HURT-CCTV_PL! Nie przewidujemy takiej zmiany. Za wystawienie faktury jest odpowiedzialny jest sprzedawca, u którego realizujesz zakup. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:28769449
#10 Popularyzator

To niewykonalne i podejrzewam że też nielegalne.

Ciesz się, że nie jest tutaj jak na **piiip**ie, że do jednego zakupu potrafią wystawić Ci 5 faktur, dwie z Czech, jedną z Polski, czwartą z Francji i piątą z Niemiec.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@HURT-CCTV_PL długo prowadzisz sprzedaż ? to ja Cię poproszę o wystawienie zbiorczej faktury za moich dostawców z całego miesiąca, na 100 000 zł jedna faktura mniej księgowania, napisz to podam Ci dane 😉 mam nadzieję że nakreśliłem Ci że to jest nie wykonalne 😄

loto
#10 Popularyzator

@kostas11 Jest wykonalne. Parę kliknięć, jeden wydruk, dodatkowe dane w JPKV7 i przelew do US. 🙂

oznacz moderatorów