anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Agent555
#20 Guru ⭐⭐

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Proszę o wyjaśnienie.

Chciałbym wybrać przelew tradycyjny i mieć na zapłatę 14 dni, znalazłem artykuł że nawet gdyby kupujący wybrał przelew tradycyjny to nie będzie miał na opłatę 14 dni, po 7 dniach anulujecie zamówienie, Czy to prawda .

Czy sprzedawca może mi anulować zakup, mam 14 dni na zapłatę, odsyłam do regulaminu Allegro 

Screenshot_20260327-103226.png

oznacz moderatorów
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Agent555 system automatycznie anuluje nieopłaone zamówienia w nocy (po tym gdy minie już 14 dni). Zachęcam, aby nie czekać z opłaceniam zamówienia do ostatniej chwili. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Agent555 sprzedający nie ma technicznej możliwości anulowania zamówienia - tylko kupujący ma możliwość zgłoszenia, odstąpienia przez anulowanie lub zwrot. Zgodnie z regulaminem, kupujący ma 14 dni na opłacenie zamówienia, przy wyborze płatności przelewem tradycyjnym.

Sandra

oznacz moderatorów
Agent555
#20 Guru ⭐⭐

@Sa_nova  dzięki za odpowiedź.

W artykule co innego pisze .

Czy płatność będzie liczona od dziś czy od jutra, 

Chciałbym kupić 2 płyty CD dziś i wybrać przelew tradycyjny i opłacić zakup 10 kwietnia jak wezmę wypłatę, teraz będę święta 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Agent555 w którym dokładnie naszym artykule? Zrzut, który załączyłeś to informacja wygenerowana przez google. Zachęcam do korzystania z pewnych źródeł tj. regulamin. Czas na opłacenie, liczymy od momentu złożenia zamówienia. 

Sandra

oznacz moderatorów
Agent555
#20 Guru ⭐⭐

@Sa_nova  453a85d0-29c7-11f1-99e9-b79f9e473584

Do 10 kwietnia mam czas, do końca dnia czy do godziny o której dokonałem zakupy 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Agent555 pyta o artykuł a nie zamówienie, przestańcie bazować na czatach bo połowa wypowiedzi to bzdury zaciągane z niesprawdzonych źródeł, zlepek bzdur nie na temat 😄

#20 Guru ⭐⭐

@kostas11  pytam o zamówienie, podałem nr zamówienia 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Agent555 w którym dokładnie naszym artykule?

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Agent555 system automatycznie anuluje nieopłaone zamówienia w nocy (po tym gdy minie już 14 dni). Zachęcam, aby nie czekać z opłaceniam zamówienia do ostatniej chwili. 

Sandra

oznacz moderatorów
Agent555
#20 Guru ⭐⭐

@Sa_nova  dziękuję na udzielenie odpowiedzi, oczywiście opłacę 10 kwietnia około 17-18 godziny, oczywiście zmienię metode płatności 

oznacz moderatorów
loto
#10 Popularyzator

@Agent555 Szybkim płatnościom też zdarzają się awarie i dochodzą z opóźnieniem.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Agent555 pamiętaj, że liczy się data zaksięgowania płatności przy zamówieniu, a nie data zlecenia płatności. Warto mieć na uwadze, że płatność przelewem tradycyjnym może być księgowana do kilku dni. Jeżeli w ciągu 14 dni od momentu złożenia zamówienia nie zarejestrujemy Twojej wpłaty, to zamówienie zostanie anulowane. 

Sandra

oznacz moderatorów