Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ten filtr po prostu nie działa. Jeśli chce Fakture VAT to F-VAT, a nie fakture-marża czy bez VAT. Ten filtr jest bez sensu i nie działa tak jak powinien!!!!!!!
@LukasJaniec Dziękuję, że podzieliłeś się swoją opinią.
@nat_notdo rozważenia wprowadzenie filtra : Faktura VAT i Faktura VAT-marża. Ostatnio szukałem telefonu i wywalało mi mnóstwo komisów które wystawiały tylko fakturę VAT-marża.
Dokładnie, też mnie to irytuje.
Czy w końcu będzie filtr np. Faktura 0%, Faktura 23%?
Ciekawe, czy się doczekamy 🙂
popieram, Kupujący ma prawo wiedzieć jaki otrzyma dokument
allegro nie pozwala w swoim regulaminie na zapisy w aukcji jaką
fakturę otrzyma kupujący - aukcje z taka informacją są usuwane
i kto tu łamie prawo?
Dla kupującego bez znaczenia 0% czy Marża - podatkowo wychodzi na to samo.
Słyszałeś może o VAT?
@BOOBASS jak już to trzy albo więcej bo 0% to nie to samo co marża 😞
Faktura 0%
Faktura 23%
Faktura Marża
Wiadomo coś w tym temacie?
Nie wiem, na ile moderatorzy Allegro czytają to, co jest tutaj napisane. Mam nadzieję, że czytają i prędzej, czy później zareagują.
Przyłączam się do prośby poprzedników. Chciałbym, aby filtr "Faktura VAT" rozdzielić na faktury z VAT-em 23% i pozostałe. Kilka razy już się naciąłem, że sprzedawca oferował towar z Fakturą z VAT, a podczas dostawy okazało się, że to Faktura bez VAT
a więc szanowne ALLEGRO. Proszę o jak najszybszą modyfikację tego filtra.
@przem0210 czytamy, czytamy - niestety nie zawsze wszystko się da, nie wszystko da się też na "teraz" 🙂 widzimy natomiast każdy Wasz wątek.
A co np ze sprzedającymi, którzy mają zarejestrowaną działalność za granicą np w Niemczech i tylko tam wiec wiadomo iż nie wystawią fv a Allegro nic z tym nie robi i taki ktoś zaznacza w swoich ofertach iż wystawia fv. To jest nieuczciwa konkurencja i wprowadzanie kupujących w błąd a nie wiem czy nie nawet oszustwo. Wielu kupujących filtruje aukcje z tym parametrem, kupują u takiego kogoś i co? Otrzymują zwykły rachunek itd. Jako sprzedawca z EU nie musząc płacić podatku vat taki ktoś jest tańszy od sprzedawców krajowych o 23%? Czy problem aby opcję fv mogł oznaczać podmiot zarejestrowany w PL? Kiedyś zadałem to pytanie i odp Allegro była taka "nie możemy ingerować w to co deklaruje sprzedawca" A prawda jest taka, że ingerujecie tam gdzie Wam wygodnie i są z tego zyski a nie nie tam gdzie będą straty
Sprzedawca z Niemiec gdyby się postarał to by wystawił fakturę z Polskim Vat
lub niemieckim - taką fakturę dostaniesz np z am azona
jeżeli nie wystawia to deklaruje eksport towaru i występuje o zwrot vat
a Kupujący staje się importerem
brak takiej informacji w regulaminie oferty - to już jest powód do usunięcia jej przez serwis - bo cena towaru musi być podana brutto
da się to zrobic na teraz i to szybko
wystarczy pozwolić informację o fakturze wpisać Sprzedawcy w ofercie
wg mnie informacja o typie wystawianego dokumentu sprzedaży/dowodu zakupu za towar - jest jedną z ważniejszych i istotnych danych w myśl ustawy konsumenckiej i kodeksu cywilnego
zmuszanie Sprzedawców by nie mogli takich informacji wpisywać można uznać za
łamanie prawa przez serwis
Moderatorzy, skoro czytacie, to i ja pozwolę sobie dodać głos w dyskusji. Wyszukiwanie w Allegro przeszło daleką drogę odkąd zacząłem go używać prawie 20 lat temu i pozwala sprawnie wyszukać niemal wszystko, czego potrzebuję. Z wyjątkiem aukcji z fakturą VAT 23%.
Odkąd mam własną działalność dużo więcej zamawiam na Allegro i ZA KAŻDYM RAZEM irytuje mnie, że muszę ręcznie odsiewać otrzymane wyniki. Proszę, dodajcie tę opcję. To raptem jeden filtr więcej: "Tylko faktura VAT 23" - i macie rzeszę szczęśliwych użytkowników.
@quiver5 dziękuję za sugestię 👌
Czy macie jakiś ETA dla tego filtru? Bardzo by się przydał
Póki co podziękowano nam za sugestię 🙂 temat poruszany wielokrotnie, sam zgłaszałem ponad rok temu i cisza.
Lobby vatomarżowców jest silne, spadną im wejścia na podstrony jak zostanie dodany filtr faktury vat.
Przecież wiadomo od zawsze że nikt nie lubi żeby go pouczano. Sądzę że nieprędko to przejdzie, chyba że ktoś z "góry" na to wpadnie.
@pawciu_a Pomysł już był zgłoszony, a jak obiecywali moderatorzy, wszystkie pomysły są analizowane 😄
W końcu to tylko zwykły filtr, więc nie jest to dla nich jakaś skomplikowana funkcja do dodania.