Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
- Zamówiłem towar
- przyszedł niekompletny
- sprzedawca kazał mi zlożyć do przewoźnika
- gdy zadzwoniłem do przewoźnika było to conajmniej 2 lub 3 krotnie udzielił mi informacji , że reklamacje składam do sprzedawcy
- złozyłem reklamację do sprzedawcy - czym go rozłościłem
- pracownicy allegro tez mi napisali abym złożył do przewoźnika
- kilka różnych w tym czasie telefonów do prawników którzy udzielili mi tych samych informacji , że przewoźnik dobrze mi powiedział i że bardzo dobrze zrobiłem
- podałem te osoby z imienia i nazwiska bo sobie zapisywałem rozmowy
- mineło ponad dwa tygodnie jestem bez brakującego towaru ani żadnego zwrotu
- mało tego allegro uznało , że dyskusja zakończona i rozwiązana
Może ktoś mądrzejszy mi teraz powie co by zrobił w ww sytuacji ?
W smarcie stronami reklamcji sa odbiorca i allegro te 2 str mogą złożyć reklamację do przewoźnika... kupiłeś od firmy czy osoby prywatnej?
Zakup mam od firmy .
- Zastanawia mnie dodatkowo lekceważace postepowanie pracowników allegro , w dyskusji zadawałem szereg pytań a odpowiedźi praktycznie żadne albo lakoniczne nie dotyczące pytań i za każdym razem kto inny odpowiada . Jak dla mnie brak chęci z ich strony . Nie wiem może pytania jakieś niewygodne , nie miałem takiej sytuacji więc ciężko powiedzieć ale tak to wyglada.
@magic_toys1987 Do przewoźnika zgłaszasz zły stan dostarczonej przesyłki i spisujesz "protokół szkody". To na wypadek gdyby było podejrzenie uszkodzenia zawartości paczki.
Natomiast ani ty ani przewoźnik nie wie co było zapakowane w paczce, więc za reklamację ilościową odpowiada sprzedający, tylko on wie co zapakował i ile zapakował.
Zgłaszanie reklamacji kompletności do przewoźnika jest bez sensu, przewoźnik nie pakował i nie powinien wiedzieć co było w środku.
Prawdopodobnie trafiłeś na zaufanego sprzedawcę Allegro, oni zawsze mają rację....
Od decyzji odmownej powinieneś się odwoływać.
od decyzji odwoływać się ale od której ??
Sprzedawca zablokował mnie i jednoznacznie stwierdził , że dlatego że nie złozyłem reklamacji do przewoźnika , że mogę zakąłdać pozew do sądu i z rzecznikiem też nie ma zamiaru rozmawiać .
Dla mnie sprawa ma drugie dno bo jeszcze dziś rozmawiałem z prawnikiem z biura praw konsumenta i stwierdził , że jest to celowe działanie sprzedawcy aby uniknąć odpowiedzialności a postępowanie allegro , że samo postanowiło uznać spór za rozwiązany jest conajmniej nie poważne ale też celowe .
Zrobiłem bardzo dobrze i mam nie słuchać sprzedawcy , że mnie do czegoś nakłania bo jest to jego celowe działanie a powoływanie się bez przepisów na prawo pocztowe to jest taka zagrywka . Mam już nigdzie się nie odwoływać i reklamować złożyć wniosek o interwenckje do powiatowego rzecznika bo widać celowe działanie aby uniknąć odpowiedzilaności .
- napisałem do allegro , że zostałem wyzwany w dyskusji przez sprzedawcę
- dlaczego sprzedający nie odnosi sie do dyskusji przez kilka dni itp
- zero odpowiedźi żadnej od osób z allegro
@magic_toys1987 podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja. 😊
@magic_toys1987 zakup od firmy czy osoby prywatnej ? spisałeś protokół rozbieżności - ubytku w paczce ? jak nie to odebrałeś towar bez uwag, co zwalnia sprzedawcę z odpowiedzialności o ile była to kradzież w transporcie 🙂