anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie znajdę środki po otrzymanym zwrocie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Driv
#8 Zapaleniec#

Witam,

dokonałem zwrotu towaru. Sprzedawca wysłał mi email z informacją, że dokonał zwrotu środków a było to 29 czerwca. Do tej pory zwrotu nie otrzymałem. Jak sprawdzić co ze środkami. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. 

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21
mdrogeria
#21 Demiurg#

Jeśli dokonał zwrotu przez payu powinieneś otrzymać informację od allegro ,, sprzedający - tu nick -zwrócił twoją wpłatę ,, Jeśli takiej informacjie nie masz wskrzynce e-mail otwieraj dyskusję i domagaj się natychmiastowego zwrotu środków .,

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Driv Informację o zwrocie otrzymasz od Allegro na maila a nie od sprzedającego.Rozpocznij dyskusję z sprzedającym i będzie musiał w ciągu 24 godz odpowiedzieć a możesz także poprosić pracownika Allegro o pomoc; https://allegro.pl/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów
Driv
#8 Zapaleniec#

Witam,

faktycznie otrzymałem informacje z allegro o zwrocie. Nie zmienia to faktu, że środków brak. Szkoda sprzedawcy bo wydaje się uczciwy i chyba nie potrzebnie założyłem dyskusję. Jak teraz zapytać allegro?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Driv Można zapytać tutaj 🙂 Dokładnie zweryfikujemy tę transakcję i wrócę do Ciebie z wiadomością, jak tylko uzyskam więcej informacji w tej sprawie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
adamgwch
#8 Zapaleniec#

To samo mam mimo informacji z allegro środki nie zostały zwrócone na konto powiązane z kartą z której nastąpiła płatność. Wkurza to mnie gdy kupujący płaci przez payU kartą środki natychmiast trafiają na konto sprzedającego. Natomiast po zwrocie pieniędzy przez sprzedającego payU przetrzymuje je dzień dwa i dużo dłużej a przecież otrzymując informację na meila o zwróconych pieniądzach za zwrot powinien od razu je wpłacić na konto na które ma nastąpić zwrot a nie przetrzymywać czerpiąc z tego zysk.

oznacz moderatorów
Client:50528527
#7 Wielbiciel#

@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

ja otrzymałem 14.06.2021r. od Allegro maila o tym że sprzedawca dokonał zwrotu pieniędzy, aktualnie mamy 8.07.2021r. A pieniędzy jak nie było tak nie ma, a niestety nie mam pojęcia gdzie napisać w tej sprawie 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:50528527 potwierdzam, również widzę ten zwrot 16.06.2021r. Sprawdź proszę ponownie numer rachunku, do którego masz przypisaną kartę MasterCard. Powinny być dwie wpłaty na kwoty 289.99 zł i 19,99 zł (za koszt wysyłki). 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

@la_nika 

sprawdziłem, i niestety pieniądzu nie ma na koncie z którym jest połączona karta, nw czy wpływ na to może może mieć fakt że to jest konto w aplikacji Twisto.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:50528527 poprosiłam o wysłanie do Ciebie potwierdzenia zwrotu wpłaty z PayU. Gdy je otrzymasz, skontaktuj się proszę z Twisto, ponieważ to oni powinni móc pomóc Ci zlokalizować zwrot. My możemy potwierdzić, że sprzedający zwrócił wpłatę.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

@Client:50528527 
Skorzystałeś z kredytu w Twisto, a nie z własnego pieniądza ?
Zwrot nie wróci w pieniądzu.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Ja nie chce dostać tych pieniędzy dla siebie, tylko żeby te pieniądze które mają zostać mi zwrócone, opłaciły rachunek z Twisto z którego była wykonana transakcja, ale już ten rachunek na Twisto opłaciłem ze swoich pieniędzy bo zbliżał się termin spłaty i co teraz z moimi pieniędzmi ?

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:50528527, czy kontaktowałeś się z Twisto, tak jak radziła @la_nika? 10 lipca otrzymałeś od nas potwierdzenie zwrotu wykonanego przez Sprzedającego.

W sytuacji, gdy zakup został opłacony kartą Twisto, powinieneś skontaktować się z wydawcą karty oraz pokazać potwierdzenie zwrotu, które otrzymałeś, aby zlokalizować zwrot.

Maja
   Moderatorka

#8 Zapaleniec#

ja również mam około 10 zwrotów które są potwierdzone meilem że pieniądze zostały zwrócone przez sprzedawce do allegro a pieniądze nie wpłyneły z konta allegro na moje konto.

gdzie mam się z ty udać ?

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Driv Z uwagi na to, że to zamówienie opłaciłeś kartą, sprawdź proszę dokładnie swój rachunek bankowy lub rachunek karty kredytowej i zwróć proszę szczególną uwagę na okolice daty zakupu, czyli 20.06.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
FunPS2Fun
#7 Wielbiciel#

Witam. Mam dokładnie ten sam problem. Otrzymałem e-mail z info o zwrocie od Alle, ale środków nie ma ani na koncie ani na karcie kredytowej. Dane w moim koncie się zgadzają. Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
FunPS2Fun
#7 Wielbiciel#

Dodam, że nie ma ich też w żadnej z możliwych zakładek wymienionych wyżej.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@FunPS2Fun Taki zwrot trwa 3 dni robocze. Jeśli ten czas minął, pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=897a78b3-59d5-48dc-ace4-c27507e9a17f

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@FunPS2Fun kiedy dostałeś maila, tam masz również instrukcje gdzie trafi kasa 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów