anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile czasu allegro zwraca pieniądze ?

musicman76
#12 Orędownik

Ile czasu allegro zwraca pieniądze od czasu anulowania kupna z powodu tego że sprzedawca nie ma towaru ? Bo czekam już 5 dni...a nie małe pieniądze bo około 2tyś

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

M.D-00 Geist
#12 Orędownik
oznacz moderatorów

musicman76
#12 Orędownik

Ogólnie to jest parodia zakupów na tym allegro, bo jak klient kupuje i wpłaca pieniądze to te pieniądze księgują się 5minut na koncie sprzedawcy, ale w drugą stronę kiedy okazuje się że sprzedawca nie ma towaru i nam go nie przyśle mija tydzień to raz, zanim dojdziesz do porozumienia żeby sprzedawca odesłał pieniądze mija drugi tydzień to dwa i jeszcze kilka dni zanim allegro przeleje z powrotem to trzy, więc zwrot pieniędzy to ponad 2 tygodnie !!!! Jeżeli jest to towar o małej wartości to człowiek się nie przejmuje ale gorzej jak o wartości około 2tyś, tylko to całe allegro zgłosić gdzieś.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@musicman76 one się nie księgują na koncie sprzedawcy, tylko u operatora płatności,  co najlepsze od razu allegro pobiera prowizję, i sprzedawca ma problem zlecić zwrot bo brakuje kasy na saldzie 😞 musi czekać jak coś sprzeda lub dopłacić 😞

musicman76
#12 Orędownik

Mnie jako klienta powinno to najmniej obchodzić, po tygodniu czekania nie ma towaru ? anuluję transakcję i chcę pieniądze z powrotem i powinienem otrzymać kasę na drugi dzień roboczy od anulowania, a nie że czekam tydzień na towar, towaru nie ma a później drugi tydzień na zwrot pieniędzy i pieniędzy też nie ma i nie wiem dalej co się dzieje, a kwota to prawie 2tyś. zł więc piechotą nie chodzi tak ?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@musicman76 rozumiem, że jest to dla Ciebie ważne. Widzę, że wczoraj sprzedający ponowił zlecenie zwrotu pieniędzy i aktualnie oczekuje na przeprocesowanie. Przepraszam za powstałe niedogodności. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

musicman76
#12 Orędownik

Znów ponowił ? Czy ten sprzedający jest normalny ? Więc będzie ponawiał a po 2-3 dniach anulował.

oznacz moderatorów

Client:61027694
#9 Pomysłodawca

A czy Ty rozumiesz że sprzedający nie ma na to żadnego wpływu bo pieniądze ma allegro i ich operator? Rozumiesz że winy sprzedającego w tym nie ma żadnej? Umiesz czytać ze zrozumieniem?

oznacz moderatorów

musicman76
#12 Orędownik

Czyli swoich pieniędzy nie dostanę z powrotem ? Mówisz że kradzież na tym portalu to normalna rzecz ?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @musicman76, poprosiłem naszego konsultanta o wypowiedź w założonej przez Ciebie dyskusji.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@musicman76 

A czy sprzedawca zlecił zwrot środków?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @musicman76, czy sprawa dotyczy zamówienia 75561621-9b24-11f1-9fca-5739b1f5bc5b? Jeśli tak, to widzę, że sprzedający wykonał udany zwrot środków dzisiaj tj. 26.08.2026.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

musicman76
#12 Orędownik

Wow nawet udany po ponad tygodniu czekania, to ile jeszcze muszę czekać zanim będą te pieniądze z powrotem u mnie na koncie ? Bo póki co ani towaru ani pieniędzy nie ma

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@musicman76 W zależności od metody płatności maksymalnie do kilku dni roboczych.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

musicman76
#12 Orędownik

Pieniędzy nadal nie ma, to już szybciej zwrot z sklepu z Niemiec mi szedł.

oznacz moderatorów

MiMary
Była Moderatorka Społeczności

Cześć, @musicman76. Zwrot środków został anulowany, problem leży po stronie sprzedawcy - skontaktujemy się z nim w tej sprawie. 

Marysia
oznacz moderatorów

musicman76
#12 Orędownik

to sprzedawca może anulować zwrot środków które wysłał ?????

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie, ale nie wypada przecież napisać, że Allegro odda mu prowizję dopiero po zwrocie, więc zwrot spowodu braku prowizji mógł nie wyjść...

musicman76
#12 Orędownik

Ja chce zwrot swoich pieniędzy nie dostałem towaru czekam już prawie 2 tygodnie, miała byc hulajnoga o wartości prawie 2tyś a nie ma nic. Banda oszołomów i oszustów sprzedający zwala na allegro, allegro na sprzedającego. Co tu się dzieje ?

oznacz moderatorów

MiMary

@musicman76 Wyjaśniamy to bezpośrednio ze sprzedającym, abyś jak najszybciej otrzymał zwrot pieniędzy. Przepraszam za niedogodności. 

Marysia
oznacz moderatorów