Ile czasu allegro zwraca pieniądze od czasu anulowania kupna z powodu tego że sprzedawca nie ma towaru ? Bo czekam już 5 dni...a nie małe pieniądze bo około 2tyś
Z pomocy: Zwrot pieniędzy od sprzedającego
Ogólnie to jest parodia zakupów na tym allegro, bo jak klient kupuje i wpłaca pieniądze to te pieniądze księgują się 5minut na koncie sprzedawcy, ale w drugą stronę kiedy okazuje się że sprzedawca nie ma towaru i nam go nie przyśle mija tydzień to raz, zanim dojdziesz do porozumienia żeby sprzedawca odesłał pieniądze mija drugi tydzień to dwa i jeszcze kilka dni zanim allegro przeleje z powrotem to trzy, więc zwrot pieniędzy to ponad 2 tygodnie !!!! Jeżeli jest to towar o małej wartości to człowiek się nie przejmuje ale gorzej jak o wartości około 2tyś, tylko to całe allegro zgłosić gdzieś.
@musicman76 one się nie księgują na koncie sprzedawcy, tylko u operatora płatności, co najlepsze od razu allegro pobiera prowizję, i sprzedawca ma problem zlecić zwrot bo brakuje kasy na saldzie 😞 musi czekać jak coś sprzeda lub dopłacić 😞
Mnie jako klienta powinno to najmniej obchodzić, po tygodniu czekania nie ma towaru ? anuluję transakcję i chcę pieniądze z powrotem i powinienem otrzymać kasę na drugi dzień roboczy od anulowania, a nie że czekam tydzień na towar, towaru nie ma a później drugi tydzień na zwrot pieniędzy i pieniędzy też nie ma i nie wiem dalej co się dzieje, a kwota to prawie 2tyś. zł więc piechotą nie chodzi tak ?
@musicman76 rozumiem, że jest to dla Ciebie ważne. Widzę, że wczoraj sprzedający ponowił zlecenie zwrotu pieniędzy i aktualnie oczekuje na przeprocesowanie. Przepraszam za powstałe niedogodności.
Znów ponowił ? Czy ten sprzedający jest normalny ? Więc będzie ponawiał a po 2-3 dniach anulował.
A czy Ty rozumiesz że sprzedający nie ma na to żadnego wpływu bo pieniądze ma allegro i ich operator? Rozumiesz że winy sprzedającego w tym nie ma żadnej? Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Czyli swoich pieniędzy nie dostanę z powrotem ? Mówisz że kradzież na tym portalu to normalna rzecz ?
Cześć @musicman76, poprosiłem naszego konsultanta o wypowiedź w założonej przez Ciebie dyskusji.
A czy sprzedawca zlecił zwrot środków?
Cześć @musicman76, czy sprawa dotyczy zamówienia 75561621-9b24-11f1-9fca-5739b1f5bc5b? Jeśli tak, to widzę, że sprzedający wykonał udany zwrot środków dzisiaj tj. 26.08.2026.
Wow nawet udany po ponad tygodniu czekania, to ile jeszcze muszę czekać zanim będą te pieniądze z powrotem u mnie na koncie ? Bo póki co ani towaru ani pieniędzy nie ma
@musicman76 W zależności od metody płatności maksymalnie do kilku dni roboczych.
Pieniędzy nadal nie ma, to już szybciej zwrot z sklepu z Niemiec mi szedł.
Cześć, @musicman76. Zwrot środków został anulowany, problem leży po stronie sprzedawcy - skontaktujemy się z nim w tej sprawie.
to sprzedawca może anulować zwrot środków które wysłał ?????
Nie, ale nie wypada przecież napisać, że Allegro odda mu prowizję dopiero po zwrocie, więc zwrot spowodu braku prowizji mógł nie wyjść...
Ja chce zwrot swoich pieniędzy nie dostałem towaru czekam już prawie 2 tygodnie, miała byc hulajnoga o wartości prawie 2tyś a nie ma nic. Banda oszołomów i oszustów sprzedający zwala na allegro, allegro na sprzedającego. Co tu się dzieje ?
@musicman76 Wyjaśniamy to bezpośrednio ze sprzedającym, abyś jak najszybciej otrzymał zwrot pieniędzy. Przepraszam za niedogodności.