Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kilka dni temu założyłem spór z pewnym sprzedającym z którym nie idzie się dogadać. Allegro po 24 godzinach wtrąciło się do dyskusji i napisali, że sprzedawca ma obowiązek wysłać dowód nadania paczki lub zwrotu pieniędzy. Moje pytanie brzmi ile czasu na to ma sprzedający? O tym już Allegro nie napisało.
Powinien to zrobić niezwłocznie tj.do 14 dni .
@Kezigo sprzedający ma 24h na udzielenie odpowiedzi (z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt) gdy tego nie zrobi możesz prosić o pomoc pracownika Allegro, po 14 dniach możesz oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną i wystąpić o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących. Po nie udzieleniu odpowiedzi przez Sprzedającego przez 24h do dyskusji włącza się pracownik Allegro, możesz go również wywołać.
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Pracownik Allegro już dawno dołączył do rozmowy i teraz napisał że sprzedawca ma obowiązek wysłania dowodu nadania paczki lub zwrotu pieniędzy i ja się pytam ile czasu sprzedawca na to ma??
@Kezigo Sprzedawca ma 24 godziny na kolejną odpowiedź, więc ten dowód nadania lub zwrotu wpłaty powinien zamieścić w Dyskusji w tym czasie.
@Kezigo to zależy jak bardzo zalezy mu na sprzedaży.
Teoretycznie w ogóle może sie nie wypowiadac w dyskusji. Wówczas pozostanie Ci zrobic jak napisała @la_nika .
Nie ma przepisu prawa obligującego do wypowiedzi a tym bardziej określającego jej termin. Jedyne zasady określa regulamin allegro ( który mówi o 24 godzinach w dni robocze) i jeśli sprzedający sie nie dostosuje myśle ze allegro wyciągnie konsekwencje.