anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile trwa zwrot srodków

Wilku87
#7 Wielbiciel#

Witam. Chciałbym zapytać ile czasu trwa zwrot pieniędzy za zwrócony towar ? Sprzedający napisał, że zwrot wykonał już wczoraj rano i teraz to już zależy ile czasu allegro będzie trzymało pieniądze. Podałem w formularzu zwrotu swój numer konta, więc nie widzę tutaj powodu żeby allegro miało trzymać moje pieniądze, bo sprzedający miał je przelać bezpośrednio na moje konto. Czy to wgl prawda, że wysłał to do allegro ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Wilku87 Podaj mi proszę numer zamówienia, które zwróciłeś. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Wilku87
#7 Wielbiciel#

Mp8j/2024 

I informacja o zwrocie to "w trakcie weryfikacji"

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Wilku87 Potrzebujemy numeru zamówienia do weryfikacji zgłoszenia. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Wilku87 Mp8j/2024  to jest numer zwrotu a jak jest w trakcie weryfikacji to sprzedawca nie dokonał zwrotu a na to ma do 14 dni od odstąpienia ( zgłoszenia zwrotu )

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Wilku87 Jakby przelał bezpośrednio na twoje konto to by były, Natomiast jak przez Allegro to dostajesz maila o zwrocie- był mail?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Zgodnie z przepisami sprzedający powinien zwrócić środki taką samą metodą jaką była dokonana płatność i powinny wrócić tam skąd wyszły. Numer konta podaje się po to aby w losowej sytuacji w której sprzedający nie ma możliwości wykonania zwrotu daną metodą miał możliwość zwrotu środków. 
Po zleceniu zwrotu w zależności od metody płatności może to potrwać przeważnie od 3 do 7 dni roboczych. 

oznacz moderatorów