Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Aukcja filiżanki z dwoma talerzykami ( cena 199zł)
W tytule aukcji ,,2 filiżanki marki*** z talerzykami''
w opisie aukcji wszędzie jest napisane , że są dwie filiżanki z talerzykami ...
i nigdzie nie ma informacji, że aukcja jest podzielona na dwie sztuki, czyli kupując jedną sztukę dostanę nie dwie filiżanki a jedną filiżankę z talerzykami.
Nie wiedziałem o tym. kupiłem za 199zł jedną filiżankę licząc na to, że przyjdą dwie.
czy moge jakoś od sprzedającego egzekwować wysłanie drugiej ?
@Stryju51 Myślę, że trudno będzie Ci to wyegzekwować. Możesz spróbować założyć sprzedającemu dyskusję i domagać się wydania 2...ale czarno to widzę. Ale to firma,, więc możesz też po prostu zrezygnować z zakupu i poszukać u innego sprzedawcy.
nie wiedziałem ,ze kupuje jedną sztukę i towar mam już u siebie
@xyz96 To zrób jak ci pisał xyz96
już to zrobiłem 🙂
@Vryko Przejrzałam nieco jego aukcje i wszystko ma raczej jasno opisane. Para to para, sztuka to sztuka. Może jakoś nie przemyślał gość opisu i wyszło jak wyszło.
@Kaliope_Brzeg zawsze przechodził przez przejście dla pieszych, tym razem zaryzykował🤣⚰️
To zwróć, bez podania przyczyny, masz taką możliwość do 14 dni.
Ale ja nie chcę zwracać ... płaciłem już za wysyłkę... teraz mam drugi raz płacić za odesłanie?!
@Stryju51 No to walcz, drogę Ci podano.
@Stryju51 Sprzedający nie zadbał o to, żeby opis mówił jednoznacznie, że oferta dotyczy 1 sztuki. W tej sytuacji możesz reklamować otrzymany przedmiot jako niezgodny z opisem.
@Stryju51 proszę bardzo, jak się nad tym zastanawiałaś przed kupnem to było dopytać sprzedawcę bo ewidentnie wprowadza w błąd opis 🙂 Niema jasnej odpowiedzi kto zawinił Ty bo chciałaś wykorzystać błąd, czy sprzedawca co nie umiał wystawić aukcji i jej opisać 😞
Odpowiedz sobie na jedno pytanie czy czytając ofertę i dając to do koszyka miałaś wątpliwości czy kupujesz 1 sztukę czy 2 ?
Tak szczerze to zorientowałem się dzień po zakupie (Już po wysyłce a jeszcze przed odbiorem) ... gdy pokazywałem narzeczonej te filiżanki a na aukcji została jedna sztuka...
@kostas11 Kupujący raczej zdziwił się dopiero jak dostał jedną filiżankę. Po co miał pytać jak w opisie i w tytule i na zdjęciu stoi jak byk, że dwie filiżanki 😊
Sprawa zakończona, poszedłem na ugodę oferując 100zł za brakujący komplet. ( To i tak bardzo dobra cena ! ) Temat do zamknięcia .
@Stryju51 Właśnie miałam pisać, że jestem zwolenniczką polubownych rozwiązań. Najlepiej tak się dogadać by wilk był syty i owca cała 😊 Nigdy nie wykorzystuję cudzych błędów i chciałabym by mnie też tak traktowano.
Super, że tak to wymyśliliście 😊
Stryju51 powiem , trafiłeś na wyrozumialego klienta .
@mdrogeria Ale w tym przypadku to @Stryju51 jest klientem😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Knowhere no to mi się popićkało