Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
jestem użytkownikiem Allegro od wielu lat. Kilka lat temu doczekaliśmy się funkcjonalności InPostu polegającego na tym, że mogę oznaczyć przesyłkę, aby była umieszczona w paczkomacie w niższej skrytce. Ponadto jest również rozwiązanie otwierania skrytki z aplikacji mobilnej, więc za wysoko umieszczone ekrany nie sprawiają już problemu osobom poruszającym się na wózku inwalidzkim (w tym i dla mnie).
Skoro Allegro postanowiło przenieść bezpłatne przesyłki do AllegroDelivery to proszę o dostosowanie w/w funkcji. Paczkomatów DHL zawierających przesyłki z allegro nie można otworzyć z aplikacji, bo ich tam nie widać, nie ma również możliwości umieszczenia przesyłek w niższych skrytkach. Paczkomatów AllegroDelivery jest za mało, więc przesyłki albo są przekazywane do punktów odbioru, albo czekają na wolną skrytkę. Dodam jeszcze, że w najbliższym mieście punkt odbioru DHL jest po schodach.
Czy ktoś kto podjął decyzję o podpisaniu umowy z DHL-em posiada taki organ jak mózg? Kolejne pytanie czy go używa, bo patrząc po tym co się dzieje z przesyłkami to chyba raczej nie. Wojenka Allegro z InPostem odbywa się oczywiście kosztem użytkowników.
Mogę zamówić towar do paczkomatu InPostu, ale muszę za tą usługę zapłacić. W takim razie po co mi opcja Smart??? Proszę oddać pieniądze użytkownikom za opcję Smart, bo wykupując tą opcję mieliśmy do wyboru darmowe paczkomaty InPostu, a nie AllegroDelivery. Zmiana dostawcy podczas trwania umowy to wg mnie poważne uchybienie prawne, którym powinno zająć się UOKIK, innymi słowy coraz gorzej w tym waszym państewku się dzieje. Róbcie tak dalej to konkurencja w końcu was wygryzie. Na własne życzenie robicie sobie problemy.
@melisa78 nie przenieśliśmy darmowych dostaw do Allegro Delivery - wciąż jest możliwość złożenia zamówienia z dostawą InPost w ramach usługi Smart! (jeśli oczywiście sprzedający udostępnia taką opcję w swoich ofertach). Jeśli gdzieś nie było dostępnej dostawy do InPost w ramach Smart! to proszę podaj numer takiej oferty, będę mogła wtedy dokładnie zapoznać się z sytuacją.
Doprecyzuj proszę, czy nie widzisz opcji otwarcia zdalnie skrytki w naszej aplikacji Allegro? W ramach przesyłek Allegro Delivery, ta opcja powinna być dostępna. Jeśli nie miałaś tej opcji to proszę podaj numer przesyłki - będę to wyjaśniać z działem technicznym.
W aplikacji Allego nie ma możliwości automatycznego otwarcia skrytek dla żadnej przesyłki. Możliwość automatycznego otwarcia skrytek jest tylko z aplikacji dostawców kurierskich, czyli InPost, DHL etc. Niestety przesyłek kurierskich nie widać w aplikacji DHL, bo nie są podpięte tak jak były podpięte w aplikacji InPostu.
Jeśli chodzi o darmowe dostawy z InPostu to najprawdopodobniej sprzedającym nie opłaca się wykupować tej opcji, bo jest droższa niż AllegroDelivery i darmowa jest tylko ta ostatnia w opcji Smart. Jeśli chcę usługę InPostu to jest to u większości sprzedających usługa płatna.
W niczym pani nie pomoże, bo zupełnie nie zna pani możliwości aplikacji zarówno Allegro jak i operatorów kurierskich. Rozmowa z panią to jak kopanie się z koniem. Nieskuteczne i bezcelowe.
@melisa78 w aplikacji Allegro powinna być dostępna opcja otwarcia skrytki zdalnie dla przesyłek Allegro Delivery (po kliknięciu w prawym górnym rogu ikony ciężarówki). Informujemy o tym m.in. w tym artykule. 🙂 Owszem przesyłki realizowane w ramach Allegro Delivery, nie są dostępne do śledzenia na stronie przewoźnika ze względu, że mają one inny numer przesyłki - paczki realizowane w ramach Allegro Delivery można śledzić na tej stronie. Czyli rozumiem, że dla żadnej przesyłki nie widziała Pani opcji zdalnego otwarcia skrytki w naszej aplikacji? Zgłoszę w takim razie ten problem do działu technicznego.
Udostępniane metody dostawy w ofertach, są zależne od tego jak sprzedający ustawi cennik dostaw i jakie metody będzie oferował. To czy sprzedawca oferuje darmową dostawę w ramach Allegro Smart! z dostawą InPost, możesz sprawdzić przed zakupem na stronie oferty - kliknij w zakładkę "Dostawa". Wyświetlimy tutaj czy sprzedający udostępnia dla danej oferty dostawę InPost w ramach usługi Smart!.
Sprawdziłam Twój ostatni zakup i widzę, że sprzedający udostępnia w ofercie Paczkomat InPost w ramach Smart! - jednak, zakup nie spełnia warunków darmowej dostawy i dlatego został naliczony koszt dostawy. Darmowa dostawa w ramach Allegro Smart! jest od kwoty 45 zł dla dostaw do punktów, oraz 65 zł dla dostaw kurierem. Sprawdziłam również zakup z dnia 17 sierpnia i również sprzedający udostępnia tutaj metodę dostawy InPost w ramach Smart!. Na formularzu dostawy wyświetlamy 4 proponowane metody dostawy, które według nas mają zapewnić najlepsze doświadczenia zakupowe biorąc pod uwagę np. odległość. Żeby zobaczyć więcej metod dostawy, wybierz opcję "pokaż wszystkie na mapie" i następnie po prawej stronie możesz rozwinąć listę z dostępnymi metodami dostawy i wybrać InPost. Jeśli mimo informacji w ofercie o dostawie InPost w ramach usługi Smart!, będzie naliczany koszt dostawy do zamówienia to daj proszę znać i podaj nam numer takiej oferty. Będziemy wtedy weryfikować sytuację. 🙂
Owszem otworzyć skrytkę można z aplikacji allegro, ale nadal nie można jej umieścić w niższej skrytce. Taką opcję ma tylko InPost. Proszę zgłosić do działu technicznego, aby w aplikacji allegro umożliwiono nam umieszczanie przesyłek w niższej skrytce.
@N_Nitka28 to trzeba zgłaszać pomysły, bo allegro nie ma pojęcia jak działali jego dotychczasowi partnerzy? Było się nie kopać z InPostem po kostkach to nie byłoby potrzeby nowych pomysłów. 🙂