Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym uzyskać zdjęcia obserwowanej aukcji która się skończyła ,po zakończeniu jej odezwałem się do sprzedającego zaproponowałem swoją cenę na co sprzedawca się zgodził .Sprzedawca zmienił cenę i usunął jedno zdjęcie ,czego nie zauważyłem. Chciałbym zobaczyć to zdjęcie bo niestety mam podejrzenia co do kompletności zestawu. Niestety teraz jest tylko aukcja z mniejsza ilością zdjęć.
@cargo2018 jeśli podejrzewasz, że otrzymany produkt jest niekompletny, najlepszym rozwiązaniem będzie otworzenie dyskusji ze sprzedającym, by wyjaśnić tę sprawę. W razie potrzeby możesz wezwać naszego doradcę, który pomoże w wyjaśnieniu sytuacji.
Wolałbym wpierw sam się przekonać ,może nie mam racji ,dlatego potrzebuję wszystkie zdjęcia z pierwotnej aukcji, to technicznie jest najprostsze rozwiązanie i o to proszę
@cargo2018 Generalnie nie ma znaczenia co znajdowało się w poprzedniej zakończonej ofercie tylko to co znajduje się w niej obecnie.
Nie do końca ,hipotetycznie jeśli się umawiam z kimś na niższą cenę za towar z pierwszej aukcji a sprzedawca zmienia jej parametry bez mojej wiedzy ,to generalnie ma to zasadnicze znaczenie
@cargo2018 Hipotetycznie może i masz rację ale faktycznie jest to osobna, nowa oferta - wiążąca jest obecna treść oferty.
Pytałeś sprzedającego o to zdjęcie?
Witam.
Nie jesteś stroną transakcji w pierwotnej ofercie i Allegro nie udostępni Ci żadnych danych, bo nie ma takiego prawa. Nawet jak dokonasz zakupu teraz, to nie uzyskasz dostępu do wersji poprzedniej.
Dla sprzedawcy obowiązujące jest to co jest teraz.
Jeśli skontaktowałeś się ze sprzedawcą odnośnie ZAKOŃCZONEJ OFERTY którą miałeś w obserwowanych to powinna ona nadal tam być, chyba że minęły 2 miesiące od jej zakończenia i została usunięta (z obserwowanych a nie z serwisu). Sprzedawca na Lokalnie nie może dokonać żadnych zmian w zakończonej ofercie. Nie może jej nawet samemu usunąć z Allegro (trzeba prosić o usunięcie). Może jedynie na jej podstawie wystawić nową ofertę. Z pierwotnej oferty zostanie skopiowane automatycznie wszystko oprócz zdjęć, które sprzedawca będzie musiał dodać od początku. Wiem, bo od lat sprzedaję na Lokalnie i miałem setki ofert. Być może sekwencja zdjęć jest inna od tej którą zapamiętałeś, a być może sprzedawca świadomie coś pominął.
W przypadku gdy pierwotna oferta nie jest już widoczna w obserwowanych i nie masz gdzieś zapisanego (choćby historia przeglądarki) linku do zakończonej oferty by ją obejrzeć, lub nie masz zrzutów ekranu to trudno będzie dowiedzieć się jak wyglądała ona poprzednio. Można "pomacać" w Google - być może oferta się tam zarchiwizowała.
Albo "delikatnie" zapytać sprzedawcy. "Delikatnie", bo jak jest uczciwy i "charakterny" to podejrzewany o "oszustwo" może się obrazić i z transakcji będą nici.
Lub gdy jesteś niemal pewien swych podejrzeń to olać temat - nie zmusisz sprzedawcy do wystawienia pierwotnej oferty z nową ceną.
Ewentualnie kupić jak jest, mając świadomość, że jest nie do końca tak jak byś chciał by było...
Wszystko zależy od tego jak bardzo Ci na przedmiocie zależy.
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam. Marek.
Chodzi o to ,że ja już kupiłem to ,a oferta nie powinna zostać zmieniona skoro miała być zmieniona tylko cena. Negocjowałem cenę za towar w takim składzie jak w pierwotnej aukcji .I Chcę wiedzieć czy to możliwe by Allegro mi udostępniło zdjęcia z pierwszej aukcji.Czy trzeba oznaczyć jakiegoś Moderatora ,żeby Allegro zajęło oficjalne stanowisko w mojej sprawia ? Kontak z Allegro jet bardzo utrudniony
Witam.
Moim zdaniem jak nie możesz dotrzeć do pierwotnej wersji we własnym zakresie, to Allegro nie pomoże. Ale możemy poprosić pracowników o opinię:
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak dla mnie to obowiązujące jest to co kupiłeś, a nie to co gdzieś tam kiedyś widziałeś. Jeśli jesteś pewien, że zakupu dokonałeś na nowej aukcji, to szukaj tej starej w internecie, lub historii swojego urządzenia. Potrzebny Ci tak na prawdę tylko link - ta aukcja niemal na pewno gdzieś tam jest.
Ale (i tu jest pies pogrzebany) nawet jeśli masz rację i jeśli będziesz w stanie wykazać, że na co innego się umawiałeś, a co innego zatwierdziłeś klikając kup teraz, to Allegro i tak z tym nic nie zrobi. By coś wskórać musiałbyś pójść do sądu i wygrać sprawę, a potem wyegzekwować na sprzedawcy wyrok. Ani jedno ani drugie może nie być proste, a na pewno będzie kosztowne i czasochłonne.
Pozdrawiam. Marek.