anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak/gdzie mogę sprawdzić wystawioną przez siebie opinię kupionego produktu?

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Czytałem tut. wcześniej, że jako takiego odnośnika z mojego  konta nie ma do wystawionej przeze mnie opinii. Wszedłem zatem na inne aukcje, gdzie sprzedawca oferuje te same produkty ( kilkanaście pozycji ) tam też nie ma opinii. Towar kupiony miesiąc wcześniej, opinię wystawiłem wczoraj, czyżby czekała na zatwierdzenie/moderację? 

Przy okazji, czemu służy opcja "opinia o sprzedawcy" skoro nie można się z nią zapoznać po wystawieniu, gdzie ona "ląduje" docelowo?. Z góry dzięki bardzo za wszelkie sugestie i odpowiedzi :) 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Odpięcie, przepięcie katalogu i opinia sobie wylądowała u jakiegoś innego losowego towaru i myli kupujących. To norma. Dlatego sprzedawcy wprost piszą, że te opinie są nic nie warte i lepiej te o sprzedawcach wystawiać. Bo tam nie ma ryzyka, że opinia dotyczy czegoś zupełnie innego... 

oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Ja sobie cenie opinie o  produktach, głównie kupuję techniczne artykuły. Dużo zamieszania, nie wiem, czy umyślnie wprowadzają sprzedawcy z Chin, wypisują niestworzone rzeczy o parametrach urządzeń. Ktoś się nie zna i "wtopi", dlatego chciałem uprzedzić potencjalnych nabywców.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@jedrek12-ty Doprecyzuj proszę czy masz na myśli opinię o produkcie czy ocenę wystawioną sprzedającemu? 

Opinię o produkcie znajdziesz na stronie oferty, pod tytułem - wystarczy, że klikniesz w "x oceny i x recenzji". Jeśli nie widzisz swojej opinii, podaj proszę numer zamówienia lub oferty.

Jeżeli chcesz sprawdzić oceny sprzedającego - to znajdziesz je po prawej stronie, pod loginem sprzedającego kliknij "poleca x%", będzie dostępny odnośnik "wszystkie oceny i komentarze". 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Witam, dziękuję za odpowiedź. Pytałem o opinię o produkcie i opinię o sprzedawcy. jeżeli klikam w produkt kupiony ( moje konto -zakupy ), mam info, że nie jest już wystawiany ponownie, natomiast ten sam produkt tego sprzedawcy jest na Allegro w innej pozycji ( zatem jest wystawiony )  ale w opiniach o produkcie nie ma mojej opinii.

Nr oferty 16269211720

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@jedrek12-ty Twoja opinia o produkcie jest widoczna 🙂 
Oferta 16269211720 została już zakończona, ale znajdziesz swoją opinię w innej ofercie tego produktu. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Witam, dziękuję. A jak Pani znalazła tą opinię?. Ja szukałem po nazwie Sunster i  nie znalazłem. Jeszcze jedno, dlaczego opinia przypisana jest do tej akurat oferty i innego sprzedawcy. Są inne aukcje webasto tego modelu i tam nie ma opinii.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@jedrek12-ty Opinię wystawiasz produktowi a nie ofercie. Twoja opinia będzie więc widoczna w każdej innej ofercie powiązanej z produktem, który oceniłeś. Basia znalazła właśnie taką trwającą ofertę. Opinia nie będzie widoczna, jeśli oferta jest powiązana z innym produktem z Katalogu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Witam, dziękuję. Tak też zrozumiałem wcześniej, że opinia będzie przypisana do produktu a nie do oferty. Ale skoro tak, to dlaczego nie ma tej opinii przy ofercie np. nr 16764500417 albo kilku innych tego produktu?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@jedrek12-ty  bo jedna, to XMZ-D1-D1, a druga , to XMZ-D1 😉, teraz sprzedawcy robią wszystko, aby się "odkleić" od katalogu

oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Dziękuję, nie tutaj nazwa jest zawsze ta sama "Sunster nagrzewnica". 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@jedrek12-ty Jeśli w ofertach nie wyświetla się Twoja opinia, nie są powiązane z produktem, który oceniłeś.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

To ja już nic nie rozumiem i szkoda, że tutaj nie można wrzucić screenów, pokazałbym co kupiłem, co oceniłem i oferty które teraz są bez mojej oceny. Kupiłem "Sunster nagrzewnicę" i oceniłem "Sunster nagrzewnicę". Sprzedawcy teraz proponują |"Sunster nagrzewnicę". Nie ma żadnych oznaczeń literowo cyfrowych, czy symbolu, więc pomyłka wykluczona, wystarczy porównać co oceniłem i co teraz jest sprzedawane ( "kalka jeden do jeden" ) . Ale prawdopodobnie bez namacalnego dowodu ( screenu ) , nie do końca mnie rozumiecie. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@jedrek12-ty a kto Ci zabrania wrzucić screeny 🤔

oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Dzięki bardzo 🙂 , nie zauważyłem tej opcji.

oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

Zatem jeszcze raz. Kupiłem to:

Sunst_1.png

a tutaj nie ma opinii:

Sunst_2.png

I jak?, te same urządzenia, czy jednak mylę się. Pomijam już inne, które są identyczne tylko w kolorze niebieskim.

oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

No i jak?, dlaczego opinia nie jest przypisana do tożsamego produktu? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Opina o produkcie jest do produktu, widoczna powinna być wszędzie gdzie takowy towar, przedmiot jest sprzedawany.

oznacz moderatorów

jedrek12-ty
#8 Zapaleniec#

No właśnie nie ma mojej opinii o tym produkcie, który sprzedawca dalej wystawia na Allegro.

oznacz moderatorów