Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam iPhone 13 Pro max za 3,5 tys. rok temu. Mieszkam na innym kontynencie i przylatuję do kraju tylko w wakacje. Telefon się zepsuł po 4 miesiącach. Wysłałam zdjęcia do Sprzedającego. Poprosił o odesłanie telefonu do naprawy gdy przylecę na wakacje. Nasza korespondencja miała ciaglosc na messengerze i zniknęła z chwilą gdy Sprzedający otrzymał telefon.Rownolegle prowadziłam korespondencję przez Allegro ale po 14 dniach Sprzedający poprosił przez Allegro o zakończenie dyskusji jako rozwiazanej. Przedluzylam korespondencję o tydzień lub dwa, ale w końcu zaakceptowałam sytuację zgodnie z sugestią Sprzedającego że nie mogę przedłużać jej w nieskończoność jeśli przylatuję dopiero za pół roku. Jedyną możliwością zakończenie dyskusji było oznaczenie jej jako rozwiazanej i tak na prośbę Sprzedającego ją finalnie oznaczylam. Gdy wchodzę na zamkniętą już dyskusję i zglaszam ponownie problem otrzymuje tylko odpowiedź automatyczną z podanym rozwiązaniem reklamacyjnym które już nie dziala. Czy mam szansę na odzyskanie pieniędzy? Czy można po czasie wystawić negatywne opinię nieuczciwemu Sprzedawcy? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Umówiłaś się że odeślesz telefon do naprawy jak przyjedziesz na wakacje @go4oz więc to zrób skoro sama zaakceptowałaś taki warunek to sam prawnie ograniczyłaś sobie dochodzenie reklamacji w czasie ustawowym 14dni. Po 1 zakup od firmy czy osoby prywatnej? Po 2 dyskusję można wznowić może ci to zrobić moderacja. Po 3 idzie się do serwisu apple i prosi o ekspertyze i wycenę usterki i dokument taki przedstawia się sprzedawcy do reklamacji przysługuje ci zwrot kasy za ekspertyzę na podstawie dokumentu z serwisu poniesienia jej kosztu. Po 4 co znaczy korespondencja zniknęła po tym jak otrzymał telefon? Skoro piszesz że dyskusję zamknięto bo za pół roku na wakacje przyjedziesz z telefonem? Po 5 dyskusje można oznaczyć jako nierozwiązaną. Po 6 czas na ocenę transakcji to 90 dni od zakupu a oceniać obslugi pozakupowej w serwisie nie można. Po 7 nie jest powiedziane że ci tego telefonu nie naprawią jak już go do Polski przywieziesz i po co było się zgadzać na odsyłanie na wakacjach telefonu do reklamacji? Ps zarówno ty i sprzedawca macie zapis dyskusji i wiadomości więc bez kombinowania
@go4oz że nie wspomnę że iphone ma gwarancje i pewnie serwis w kraju w którym mieszkasz też mają i zamiast czekać z zepsutym telefonem do końca świata trzeba bylo z gwarancji skorzystać