Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Prosze podpowiedziec co zrobic w sytuacji kiedy reklamowałem około 6 miesiecy temu produkt załozyłem dyskusje i sprzedawca w końcu uznał reklamacje wymienił produkt na nowy sprawny pomimo ze ja domagałem sie zwrotu gotówki to mimo wszystko został mi odesłany nowy produkt tyle ze mineły kolejne 6 miesięcy i znów ta sama historia produkt jest uszkodzony reklamacji ani dyskusji juz otworzy c nie moge zas sprzeawca ma mnie w nosie nie raczy odpowiadać na wysłane powiadomienie
@artex Trzeba poprosić o ponowne otwarcie dyskusji.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Przy pierwszej reklamacji sprzedający postąpił prawidłowo - to on decyduje o sposobie jej realizacji - wymiana / naprawa / zwrot.
Przy drugiej reklamacji masz prawo żądać zwrotu pieniędzy i sprzedający nie może Ci odmówić.
@artex Podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy Twój wpis. 😊
bc41b8f0-4bbd-11ee-9f17-3bdc929ec8a0
@artex Dziękuję, poprosiłam zespół obsługujący dyskusje o wznowienie jej dla Ciebie. 😊
@artex Gotowe! Wznowiliśmy już dyskusję - znajdziesz ją w tym miejscu. 😊
dziekuje
A co to za produkt?
Piszesz, że po 6-ciu miesiącach używania miesiącach uszkodziłeś produkt - w jaki sposób go uszkodziłeś i jakie jest jego uszkodzenie?