anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak powiązać szybką płatność Allegro z zamówieniem?

Client:140514039
#8 Zapaleniec

Mam pytanie, jak powiązać zamówienia/faktury za zakupy firmowe z płatnością? Chodzi mi o to, że w innych sklepach internetowych płacąc za pośrednictwem szybkich płatności później na wyciągu bankowym w tytule przelewu widnieje numer referencyjny, który pozwala przypisać daną płatność do zamówienia. Natomiast na Allegro jest tak, że w tytule przelewu widnieją jakieś numery, które jednak są różne od numeru zamówienia czy numeru płatności widocznego w szczegółach zamówienia. Wiadomo, że można to przypisać na podstawie daty i ceny, ale czy jest to wtedy wystarczający dowód?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:140514039 tę kwestię musisz skonsultować ze swoją księgową. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:140514039
#8 Zapaleniec

Ale numery identyfikacyjne dostępne na Allegro są kwestią funkcjonalności Allegro. Myślę, że tutaj możecie mi pomóc, gdyż nie jest to kwestia jedynie księgowa. Czy w obrębie Allegro są dostępne jakieś identyfikatory pozwalające przypisać przelew do zamówienia (poza oczywiście datą i kwotą)? 

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @Client:140514039. W zakładce z Twoimi zakupami możesz sprawdzić numer zamówienia i identyfikator płatności, jednak te numery nie są tożsame z numerami, które operator podaje w tytułach przelewu. Jedyną opcją przypisania płatności do zamówienia jest sprawdzenie tego po dacie i kwocie przelewu.  
Wszystkie informacje na temat Twoich transakcji na Allegro możesz pobrać w raporcie z kopią danych Twojego konta.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów