Mam pytanie, jak powiązać zamówienia/faktury za zakupy firmowe z płatnością? Chodzi mi o to, że w innych sklepach internetowych płacąc za pośrednictwem szybkich płatności później na wyciągu bankowym w tytule przelewu widnieje numer referencyjny, który pozwala przypisać daną płatność do zamówienia. Natomiast na Allegro jest tak, że w tytule przelewu widnieją jakieś numery, które jednak są różne od numeru zamówienia czy numeru płatności widocznego w szczegółach zamówienia. Wiadomo, że można to przypisać na podstawie daty i ceny, ale czy jest to wtedy wystarczający dowód?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:140514039 tę kwestię musisz skonsultować ze swoją księgową.
Ale numery identyfikacyjne dostępne na Allegro są kwestią funkcjonalności Allegro. Myślę, że tutaj możecie mi pomóc, gdyż nie jest to kwestia jedynie księgowa. Czy w obrębie Allegro są dostępne jakieś identyfikatory pozwalające przypisać przelew do zamówienia (poza oczywiście datą i kwotą)?
Cześć, @Client:140514039. W zakładce z Twoimi zakupami możesz sprawdzić numer zamówienia i identyfikator płatności, jednak te numery nie są tożsame z numerami, które operator podaje w tytułach przelewu. Jedyną opcją przypisania płatności do zamówienia jest sprawdzenie tego po dacie i kwocie przelewu.
Wszystkie informacje na temat Twoich transakcji na Allegro możesz pobrać w raporcie z kopią danych Twojego konta.