Witam, kupiłam rzecz od sprzedawcy z Czech. Paczka została późno wysłana, pomimo , że prosiłam o szybką wysyłkę, do tego przesyłka jest opóźniona i nie zdążę jej odebrać bo już wyjechałam. Kurier przyjedzie prawdopodobnie w poniedziałek z tą paczką. Pytanie - jak działa " Kurier Allegro International" bo chciałam przekierować tę paczkę na adres gdzie aktualnie przebywam lub skontaktować się z kurierem w sprawie pozostawienia paczki u sąsiadów ?
Sprawa dotyczy zakupu :
Numer zamówienia
@sunagra nie mamy możliwości przekierowania przesyłki, ale gdy przesyłka zostanie wydana do doręczenia, w zakładce Moje przesyłki powinnaś widzieć numer do Kuriera, który będzie doręczał przesyłkę.
"moje przesyłki" ..... może miało być "moje zakupy" ?
a już wiem 🙂 Moje zakupy/moje przesyłki
Witam ponownie,
do wiadomości dla pozostałych kupujących na Allegro bo może się komuś przydać:
niestety pomimo, że status przesyłki na stronie Allegro się zmienił na "Przesyłka została wydana do doręczenia" to w zakładce na Allegro "Moje przesyłki" nadal widnieje tylko taka informacja:
" Przewoźnik i numer przesyłki
To nr przesyłki Allegro Delivery. Przewoźnikiem tutaj jest Allegro, ale kto fizycznie doręczy przesyłkę, to ciężko powiedzieć. Przesyłki przewoźnika Allegro doręczają kurierzy DHL eCommerce, DPD, Orlen Paczki i Xpress.Courier (kurier własny Allegro). Co ważne nawet jeżeli fizycznie przesyłkę doręcza kurier jednej z tych firm, to nie jest to przesyłka tej firmy, lecz Allegro.