anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak przekierować paczkę z Czech

MAMY ROZWIĄZANIE!
sunagra
#7 Wielbiciel

Witam, kupiłam rzecz od sprzedawcy z Czech. Paczka została późno wysłana, pomimo , że prosiłam o szybką wysyłkę, do tego przesyłka jest opóźniona i nie zdążę jej odebrać bo już wyjechałam. Kurier przyjedzie prawdopodobnie w poniedziałek z tą paczką. Pytanie - jak działa " Kurier Allegro International" bo chciałam przekierować tę paczkę na adres gdzie aktualnie przebywam lub skontaktować się z kurierem w sprawie pozostawienia paczki u sąsiadów ? 

Sprawa dotyczy zakupu : 

Numer zamówienia

3851c150-f531-11f0-98cc-dd8b3020ae67

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@sunagra nie mamy możliwości przekierowania przesyłki, ale gdy przesyłka zostanie wydana do doręczenia, w zakładce Moje przesyłki powinnaś widzieć numer do Kuriera, który będzie doręczał przesyłkę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sunagra
#7 Wielbiciel

"moje przesyłki" .....   może miało być "moje zakupy" ?

oznacz moderatorów
sunagra
#7 Wielbiciel

a już wiem 🙂  Moje zakupy/moje przesyłki 

oznacz moderatorów
la_nika

@sunagra Moje przesyłki to inna zakładka, niż Moje zakupy 🙂
Jest tutaj. W zakładce Moje zakupy również znajdziesz szczegóły dostawy, ale numer będzie w szczegółach konkretnej przesyłki, gdy zostanie już wydana do doręczenia. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sunagra
#7 Wielbiciel

Witam ponownie,

do wiadomości dla pozostałych kupujących na Allegro bo może się komuś przydać: 

niestety pomimo, że status przesyłki na stronie Allegro się zmienił na "Przesyłka została wydana do doręczenia" to w zakładce na Allegro  "Moje przesyłki" nadal widnieje tylko taka informacja:

Przewoźnik i numer przesyłki

Allegro
A003NOG9O4  " .

Nie ma wymienionej firmy przewozowej w Polsce ani kontaktu do kuriera.

Kontakt do kuriera  został podany wyłącznie w mailu informującym, że przesyłka została wydana kurierowi do doręczenia. Nadal nie wiadomo jaka to firma, ale udało mi się skontaktować z kurierem i sprawa załatwiona.

pozdrawiam.

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@sunagra

To nr przesyłki Allegro Delivery. Przewoźnikiem tutaj jest Allegro, ale kto fizycznie doręczy przesyłkę, to ciężko powiedzieć. Przesyłki przewoźnika Allegro doręczają kurierzy DHL eCommerce, DPD, Orlen Paczki i Xpress.Courier (kurier własny Allegro). Co ważne nawet jeżeli fizycznie przesyłkę doręcza kurier jednej z tych firm, to nie jest to przesyłka tej firmy, lecz Allegro. 

oznacz moderatorów