Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tym razem mam pytanie jako kupujący.
W szczegółach transakcji można sprawdzić status przesyłki. Przykład:
No super. Jest to przesyłka: PRZEWOŹNIK I NUMER PRZESYŁKI Poczta Polska 00359007738972902375
Link do śledzenia PP:
Niespodzianka !!! Doręczono, ale po decyzji o zwrocie do nadawcy.
Oczywiście jako kupujący nie rozumiem dlaczego Allegro pokazuje, że przesyłkę odebrano skoro jej nie otrzymałem.
@annas14-firma nie sugeruj się tym co pisze allegro i poczta , w systemie dzieją się czasem cuda ., czekaj na paczkę spokojnie ,
@annas14-firma Skoro nie przyjąłeś przesyłki to poczekaj na aktualizację na stronie sledzenia prawdopodobnie dzisiaj wieczorem. Jak nie przyjąłeś przesyłki to dla PP ona jest odebrana (takie cuda) i dopiero w godzinach wieczornych jak kurierzy wracają na WER następuje aktualizacja status, jak zdadzą paczki. A część kurierów potrafi jeździć do 18.00
@annas14-firma daj proszę znać jutro czy status się zmienił, jeśli nie, będę to weryfikować.
Dzięki wszystkim @la_nika @Ziolko39 @mdrogeria @LEW433 za szybką reakcję.
Wasze odpowiedzi, jako doświadczonych użytkowników, tylko potwierdzają, że dla normalnych kupujących te komunikaty są nie do ogarnięcia.
Fakty:
Dzwoń na infolinię PP. to musiał być jakiś błąd w WER Warszawa. Z tych bazgrołów pocztowych niczego nie wiadomo, albo sklep zrobił błąd i nie przyjął paczki
@la_nika Wasz system, nie rozpoznaje po prostu właściwie statusów (wielu brakuje). Przesyłkę doręczono ale do nadawcy, nie do punktu odbioru. Wy natomiast odnotowaliście ją jako doręczoną do odbiorcy.
To co w wielu miejscach odnośnie nowego narzędzia wielokrotnie poruszano, macie status w zamówieniu "w drodze" obejmuje on tak naprawdę wiele zdarzeń, w tym nieprzewidzianych (zwrot do nadawcy, zatrzymanie na sortowni itd itp)... Dlatego tak brakuje podglądu rzeczywistych statusów, które są w obecnym WzA.
@annas14-firma Ten punkt może już nie istnieć, został zlikwidowany ???. Sklepy otwierały takie punkty odbioru przesyłek przez paczkomaty, aby mieć możliwość handlu w niedziele. Jak weszła nowa ustawa o zakazie handlu nawet jak się posiada punkt przesyłek kurierskich, to po co im dodatkowe obowiązki - pracy sporo, a kasa grosze. Więc zaczęła się likwidacja. Fizycznie może już nie byc, a z powodu bezwładności w systemie istnieje. Może dlatego paczka wróciła ?
@Ziolko39 Od razu sprawdziłem na stronie Poczty. Punkt był nadal wskazywany z podanie godzin otwarcia:
Zrzut sprzed chwili.
@annas14-firma Napisałem Ci o bezwładności systemu. Koło mojej córki był paczkomat, który Inpost zlikwidował 2 m-ce temu, a na mapie paczkomatów istnieje dalej. Kiedyś zamówiłem coś do tego paczkomatu, żeby córka odebrała to dostała od Inpostu info o przekierowaniu paczki do innego ( na szczęscie niedaleko tamtego) Zadzwoń do tego sklepu i tam zapytaj czy punkt istnieje. 61_658_33_00