Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam, chciałbym przejrzeć historię zakupów wcześniejszych niż te które są w historii, do kwietni 2018r. Interesują mnie zakupu przed tym okresem, a zwłaszcza w latach 2010-18. Jak można tego dokonać?
W tej sprawie skontaktuj się z odpowiednim działem Allegro na czacie lub przez formularz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=e9a08961-adcb-41a5-8cd9-142dd478e1fc
Takie pytanie kontrolne - w jakim celu Allegro usuwa starszą historię zakupów? Jest to tak droga opcja/usługa ażeby obciąć ją do ostatnich 2-3 lat? Po co utrudniać użytkownikom dostęp do takich treści - i prośba bez zbędnych korpo bełkotów o dostosowywaniu oferty do potrzeb etc. Na chińskim **piiip**s jest historia od początku istnienia konta. A teraz generowanie raportów - co to ma być friendly UX? Chyb nie bardzo - mam nadzieję, że pojawi już niedługo inny portal który przetrzebi zapędy grupy Allegro - pycha kroczy zawsze przed upadkiem. Allegro to nie **piiip**.
A o autocenzurze niektórych słów nawet portali konkurencyjnych nie będę wspominał........
@CZARITO Archiwizacja zakupów jest jedną z form optymalizacji, którą stosujemy. Jeśli masz pełną świadomość, że tak działamy, możesz we własnym zakresie i na własnym dysku gromadzić na bieżąco informacje dotyczące przeprowadzonych transakcji. Wówczas zawsze będziesz mieć dostęp do wszystkich swoich zakupów niezależnie od tego ile czasu upłynie.
A jednak korpo bełkot - forma optymalizacji - szkoda, że nie optymalizujecie i nie ścinacie prowizji - generalnie brakuje Wam konkurencji - wszystko oczywiście do czasu. Ciekawe czy jak np. prokuratura by się do Was zgłosiła lub US to też byście się zasłaniali optymalizacją gdzie dane finansowe musicie trzymać min. 5 lat + rok? No bez przesady.....
Dobrze, że Allegro nie ma dostępu do mojego maila. W końcu tam też usunęliby moją historię zakupów z Allegro. XD
To Allegro powinno dbać o potrzeby klienta i się rozwijać w tym kierunku, a nie kazać mu sobie samemu archiwizować historię zakupów.
Allegro schodzi na dno i życzę mu mocnego upadku.
PS: też utylizujecie swoje dokumenty po 2-3 latach? czy tak jak oczekuje od tego skarbówka. Bo my oczekujemy od was trzymania pełnej historii.
Co za bełkot, jestem w szoku jak ten portal upadł, chciałem sprawdzić swoją historię zakupów z przed kilku lat a tu taka niespodzianka..
Jest to beznadziejne rozwiązanie ponieważ pozbawia użytkowników opinii o produktach po dłuższym okresie ich używania.
Np teraz chciałbym opisać wrażenia o produkcie z takiego ponad 2 letniego okresu używania i nie mogę bo nie widzę produktu w historii zakupów.
Witam, czy mogłaby pani sprawić żeby ukryte zakupy wróciły na do historii? chciałabym od stycznia do teraz
@skarpecia nie masz ukrytych zakupów na koncie.
Pełną świadomość mam dopiero teraz, kiedy okazało się że potrzebny mi archiwalny zakup został skasowany. Skoro proponujesz tworzenie własnej bazy zakupów to najpierw stwórz możliwość archiwizacji folderu " moje zakupy"
@jacekni2 Na tej stronie https://allegro.pl/pobieranie-swoich-danych/utworz-raport możesz sobie wygenerować "dane dotyczące zakupów".
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Dobrze wiedzieć! 😄
Link nie działa.........
To jest właśnie chore, że allegro, właściciele, szefowie tego **piiip**ianego serwisu, kasują dane wg nich starsze. Jak np chcesz za jakiś czas kupić patelnię, tylko nie pamiętasz jaki rozmiar, to powinienem móc wejść na moje zakupy, tam sobie wpisać i tyle. Tak jest na **piiip**ie. Firma syf jakich w polsce nie mało.
Nie wiem, czy posiada pan podstawową wiedzę na temat pamięci komputerowej. Jeśli nie, tutaj chodzi o to, a żeby zapisywać dane w formie wymagającej najmniej pamięci - stąd mówią na to 'forma optymalizacji'. Dane w takiej formie nie mogą być wyświetlone "od tak" na stronie, bo potrzeba je odszyfrować. Wraz ze wzrostem liczby użytkowników wzrasta potrzeba na przechowywanie co raz to więcej danych, a że każda korporacja tnie koszty, wolą rozwiązywać to w ten sposób.