anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak to możliwe?

Client:34699166
#7 Wielbiciel#

Przed paroma minutami brałem udział w licytacji w której okazało się że zgłoszona przeze mnie cena okazała się zbyt niska (kwotą 233,85 zł licytowałem walor na 3 sekundy przed terminem zakończenia) a wygrał natomiast kupujący z ceną końcową 231,00 złotych. Jak to jest możliwe?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#

Może cos spowodowało że system nie zdążył z twoja ofertą.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

System zareagował ponieważ pojawiła mi się informacja że proponowana przeze mnie kwota jest zbyt niska. Więc dlaczego wygrała oferta z niższą ceną?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Pewnie nie dałeś wystarczającego przebicia. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 Proszę, wskaż numer licytacji, o którą chodzi. Skonsultuję to z działem technicznym. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Numer licytacji: 16435885817

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608 @Chociaż faktycznie patrząc na złożone oferty chyba jednak masz rację. System musiał nie zdążyć przyjąć oferty i weszła ona po czasie.

Ciężko stwierdzić jak było faktycznie  

IMG_5324.png

 Dlatego właśnie kiedy już coś licytuję to od razu ustalam swój max i zatwierdzam.

Niczego nie zostawiam na ostatnie sekundy 😁

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 Dziękuję, wyjaśnię to. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:34699166 ktoś wcześniej zaoferował maksymalną kwotę wyższą niż 233,85 zł. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@komis-bell Jak zdążył wpisać kwotę wyższą od tej z którą wygrał inny użytkownik to nie mógł mieć wpisanej wyższej od niego . Wpisując 233,85 to nawet jak ktoś ma ustaloną wcześniej wyższą kwotę nie może wygrać z kwotą 231 zł tylko z kwotą wyższą o jedno przebicie na tym poziomie cenowym tj. bodajże 238,85 w tym przypadku. Sądzę że był błąd z czasem kończenia i oferta złożona weszło po zakończeniu aukcji.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608 Kwota podbicia w przedziale 100-249,99 zł wynosi 2,50 zł. 
Kolejny przedział to 250-499,99 zł z podbiciem na poziomie 5 zł.

Jeśli wygrywająca kwota wyniosła 231 zł to poprzednia najwyższa kwota musiała wynosić 228,50 zł. 

Załóżmy więc taki scenariusz, że jest licytacja z najwyższą zaoferowaną kwotą na poziomie 228,50 zł i ta oferta aktualnie wygrywa. 

Ktoś zainteresowany licytuje i określa swoją maksymalną ofertę na np. 250 zł.
Oferta tej osoby zostaje najwyższą i cena zmienia się na 231 zł (228,50 + 2,50 podbicia)

Aby kolejna osoba mogła przebić tą ofertę musiałaby zalicytować minimum 255 zł. 

W licytacjach biorę udział baaardzo rzadko więc mogę się mylić ale wydaje mi się że tak to właśnie wygląda.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jeżeli kupujący zaproponował cenę 250 zł i w danym momencie cena ustalona została w kwocie 231 zł to ja licytując z kwotą 233,85 zł poinformowany byłbym ze w tej chwili moja cena jest najwyższa ale zostałaby przebita ponieważ inny kupujący proponował cenę 250 zł. Więc cena po przebiciu byłaby wuższa o postąpienie od mojej. To rozumiem. Natomiast nie rozumię sytuacji gdy pojawia się informacja że moja propozycja (233,85 zł) jest zbyt niska a licytacja wygrywana jest kwotą 231 zł - kwota niższa niż ja proponowałem. Dlatego zgłosiłem taki problem do dyskusji i ewentualnego wyjaśnienia.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:34699166 Tak, faktycznie masz rację. Teraz widzę gdzie popełniłem błąd we wcześniejszym  wpisie - gdyby system przyjął Twoją ofertę to cena uległaby zmianie ale nadal byś przegrał. 

Wydaje mi się że było tak jak napisał @kolekcjoner608 @ale najlepiej poczekać na wyjaśnienie od @w_kiwi 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 Otrzymałam informację, że składałeś ofertę na 233,35 zł o godzinie 20:41:58, gdzie cena oferty wynosiła wówczas 231,00 zł. Zgodnie z kwotą postąpienia powinieneś wskazać minimum 233,50 zł, a wskazałeś o 15 groszy za mało.

w_kiwi_0-1726379223891.png

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Przyjmuję te wyjaśnienie do wiadomości chociaż się z nim mie zgadzam. W przyszłości będę robił skriny ekranów aby mieć dowody swojej racji. Dziękuję i pozdrawiam.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Client:34699166 To jaką faktycznie ofertę złożyłeś 233,85 zł czy 233,35 zł jak podaje moderatorka? Jeśli twoja maksymalna kwota była 233,35 zł to nie mogła być przyjęta bo była za niska na tym poziomie cenowym.

oznacz moderatorów