anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak uzyskać zwrot pieniedzy?

fedora11
#7 Wielbiciel#

Chciałam złozyć skargę na sprzedajacego.
W aukcji była nieprawdziwa informacja. Napisano telefon z dystrybucji europejskiej, a po roku uzytkowania dowiedziałam sie, ze nie moge naprawić w serwisie Autoryzowanym Xiaomi, poniewaz telefon nie jest zarejestrowany w bazie, czyli pochodzi z rynku pozaeuropejskiego.
W telefonie był odblokowany bootloader, przez co nie mogłam płacic telefonem i byłam narażona na to, ze różne aplikacje mogły zbierać dane i wysyłać hasła.
Nie działa tez mozliwość aktualizacji androida do 13.
Sprzedajacy zaproponował, zebym wysłała telefon do niego, to naprawi w ramach gwarancji, a ja uważam, ze powinien mi zwrócic pieniadze, ponieważ został mi sprzedany telefon z wada ukryta. Obecnie nawet nie moge napisać opini sprzedajacemu ponieważ minęło 10 miesiecy od zakupu.
Jak moge rozwiazać tę sprawę

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@fedora11 zakup pochodził od osoby prywatnej czy firmy? Podaj mi proszę numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

fedora11
#7 Wielbiciel#

Telefon kupiłam od firmy

Kontakt z osoba odbierajaca telefony jest bardzo nieprzyjemny. Odłozył słuchawke w trakcie rozmowy. Jeszcze nie spotkałam sie z taką arogancja.

Podsumowując czuję sie oszukana.

Numer zamówienia:7d349ab0-9646-11ed-801b-49d70c3089f0

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@fedora11 Wciąż powinnaś mieć możliwość rozpoczęcia dyskusji, co zalecam. Sprzedający będzie musiał przesłać wyjaśnienia. Jeśli tego nie zrobi, nasz pracownik włączy się do sporu.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Składaj reklamację i to poprzez Allegro, masz ich pomoc: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów